Artikel top billede

Tesla i store problemer: Nyt regnskab er blodrødt - og ny elbil er ramt af forsinkelser

Tesla har præsenteret et blodrødt kvartalsregnskab, og meddeler samtidig, at masseproduktionen af den længe ventede Model 3 er udskudt med tre måneder,

“Vi er på vej ind i et produktionshelvede,” sagde Teslas stifter og administrerende direktør Elon Musk i sommer, da produktionen af den nye Model 3 startede. 

Og det ser ud til, at han fik ret.

For Tesla kunne onsdag aften præsentere et dystert kvartalsregnskab.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ikke alene bød regnskabet på et tab på 671 millioner dollar. Det største tab nogensinde i et kvartal for Tesla.

Men det fremgik også af regnskabet, at masseproduktionen af selskabets længeventede bil Model 3 nok engang blev udskudt.

Læs også: "Det er 25 år siden, at jeg møder Elon Musk første gang. I dag er vi bedste venner, og jeg er overbevist om, at han er en af de klogeste mennesker, der nogensinde har levet"

Tre måneders forsinkelse

Det forlyder nu fra Tesla, at masseproduktionen af den nye bil først vil begynde i slutningen af første kvartal af 2018, hvilket er tre måneder senere end først udmeldt.

Derudover oplyste Tesla også, at masseproduktion nu er defineret som 5.000 biler om ugen. Tidligere var målet 10.000 biler om ugen.

En del af forklaringen på forsinkelser kan være, at store dele af i bilen ifølge Wall Street Journal stadigvæk produceret i hånden. Noget der ifølge avisen skyldes, at virksomhedens avancerede produktionensanlæg ikke står færdig endnu.

Derudover har Elon Musk tidligere meddelt, at virksomheden er ramt af flaskehalse hos virksomhedens underleverandører.

Den seneste forsinkelse skyldes dog ifølge Reuters en række problemer med batterproduktionen på Teslas amerikanske batterifabrik, Gigafactory.

Ikke den første forsinkelse

Det er ikke første gang, at Model 3 er ramt af forsinkelser.

Tidligere på efteråret måtte Tesla meddele, at selskabet ved udgangen af september blot havde produceret 260 udgave Model 3.

Ifølge målsætningen skulle Tesla på daværende tidspunkt have været i stand til at producere mere end 1600 Model 3-biler om måneden.

Læs også: Produktionshelvede får Tesla til at udskyde lancering af elektrisk lastbil

Ny bil er afgørende for Tesla

Det er helt afgørende for Tesla at få succes med Model 3. Bilen koster kun lige knap det halve af den topmodellen Model S, og den er derfor udset til at være bilen, der skal give Teslas biler et folkeligt gennembrud.

Tesla har dog også allerede modtaget over en halv millioner forudbestillinger af Model 3.

Det nye kvartalsregnskab byder dog også på enkelte postive nyheder.  Eksempelvis er Tesla omsætning steget med 30 procent til 2,98 milliarder dollar, hvilket er en ny omsætningsrekord for selskabet.

Læs også: 
Selvkørende test: Mercedes E350 mod Tesla Model S P90D - så meget kan de smarte biler nu

Tesla og Elon Musk er elsket for de store visioner, men ude i horisonten trækker mørke skyer op




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere