Artikel top billede

Tesla i store problemer: Nyt regnskab er blodrødt - og ny elbil er ramt af forsinkelser

Tesla har præsenteret et blodrødt kvartalsregnskab, og meddeler samtidig, at masseproduktionen af den længe ventede Model 3 er udskudt med tre måneder,

“Vi er på vej ind i et produktionshelvede,” sagde Teslas stifter og administrerende direktør Elon Musk i sommer, da produktionen af den nye Model 3 startede. 

Og det ser ud til, at han fik ret.

For Tesla kunne onsdag aften præsentere et dystert kvartalsregnskab.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ikke alene bød regnskabet på et tab på 671 millioner dollar. Det største tab nogensinde i et kvartal for Tesla.

Men det fremgik også af regnskabet, at masseproduktionen af selskabets længeventede bil Model 3 nok engang blev udskudt.

Læs også: "Det er 25 år siden, at jeg møder Elon Musk første gang. I dag er vi bedste venner, og jeg er overbevist om, at han er en af de klogeste mennesker, der nogensinde har levet"

Tre måneders forsinkelse

Det forlyder nu fra Tesla, at masseproduktionen af den nye bil først vil begynde i slutningen af første kvartal af 2018, hvilket er tre måneder senere end først udmeldt.

Derudover oplyste Tesla også, at masseproduktion nu er defineret som 5.000 biler om ugen. Tidligere var målet 10.000 biler om ugen.

En del af forklaringen på forsinkelser kan være, at store dele af i bilen ifølge Wall Street Journal stadigvæk produceret i hånden. Noget der ifølge avisen skyldes, at virksomhedens avancerede produktionensanlæg ikke står færdig endnu.

Derudover har Elon Musk tidligere meddelt, at virksomheden er ramt af flaskehalse hos virksomhedens underleverandører.

Den seneste forsinkelse skyldes dog ifølge Reuters en række problemer med batterproduktionen på Teslas amerikanske batterifabrik, Gigafactory.

Ikke den første forsinkelse

Det er ikke første gang, at Model 3 er ramt af forsinkelser.

Tidligere på efteråret måtte Tesla meddele, at selskabet ved udgangen af september blot havde produceret 260 udgave Model 3.

Ifølge målsætningen skulle Tesla på daværende tidspunkt have været i stand til at producere mere end 1600 Model 3-biler om måneden.

Læs også: Produktionshelvede får Tesla til at udskyde lancering af elektrisk lastbil

Ny bil er afgørende for Tesla

Det er helt afgørende for Tesla at få succes med Model 3. Bilen koster kun lige knap det halve af den topmodellen Model S, og den er derfor udset til at være bilen, der skal give Teslas biler et folkeligt gennembrud.

Tesla har dog også allerede modtaget over en halv millioner forudbestillinger af Model 3.

Det nye kvartalsregnskab byder dog også på enkelte postive nyheder.  Eksempelvis er Tesla omsætning steget med 30 procent til 2,98 milliarder dollar, hvilket er en ny omsætningsrekord for selskabet.

Læs også: 
Selvkørende test: Mercedes E350 mod Tesla Model S P90D - så meget kan de smarte biler nu

Tesla og Elon Musk er elsket for de store visioner, men ude i horisonten trækker mørke skyer op
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.