Artikel top billede

Tesla i store problemer: Nyt regnskab er blodrødt - og ny elbil er ramt af forsinkelser

Tesla har præsenteret et blodrødt kvartalsregnskab, og meddeler samtidig, at masseproduktionen af den længe ventede Model 3 er udskudt med tre måneder,

“Vi er på vej ind i et produktionshelvede,” sagde Teslas stifter og administrerende direktør Elon Musk i sommer, da produktionen af den nye Model 3 startede. 

Og det ser ud til, at han fik ret.

For Tesla kunne onsdag aften præsentere et dystert kvartalsregnskab.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ikke alene bød regnskabet på et tab på 671 millioner dollar. Det største tab nogensinde i et kvartal for Tesla.

Men det fremgik også af regnskabet, at masseproduktionen af selskabets længeventede bil Model 3 nok engang blev udskudt.

Læs også: "Det er 25 år siden, at jeg møder Elon Musk første gang. I dag er vi bedste venner, og jeg er overbevist om, at han er en af de klogeste mennesker, der nogensinde har levet"

Tre måneders forsinkelse

Det forlyder nu fra Tesla, at masseproduktionen af den nye bil først vil begynde i slutningen af første kvartal af 2018, hvilket er tre måneder senere end først udmeldt.

Derudover oplyste Tesla også, at masseproduktion nu er defineret som 5.000 biler om ugen. Tidligere var målet 10.000 biler om ugen.

En del af forklaringen på forsinkelser kan være, at store dele af i bilen ifølge Wall Street Journal stadigvæk produceret i hånden. Noget der ifølge avisen skyldes, at virksomhedens avancerede produktionensanlæg ikke står færdig endnu.

Derudover har Elon Musk tidligere meddelt, at virksomheden er ramt af flaskehalse hos virksomhedens underleverandører.

Den seneste forsinkelse skyldes dog ifølge Reuters en række problemer med batterproduktionen på Teslas amerikanske batterifabrik, Gigafactory.

Ikke den første forsinkelse

Det er ikke første gang, at Model 3 er ramt af forsinkelser.

Tidligere på efteråret måtte Tesla meddele, at selskabet ved udgangen af september blot havde produceret 260 udgave Model 3.

Ifølge målsætningen skulle Tesla på daværende tidspunkt have været i stand til at producere mere end 1600 Model 3-biler om måneden.

Læs også: Produktionshelvede får Tesla til at udskyde lancering af elektrisk lastbil

Ny bil er afgørende for Tesla

Det er helt afgørende for Tesla at få succes med Model 3. Bilen koster kun lige knap det halve af den topmodellen Model S, og den er derfor udset til at være bilen, der skal give Teslas biler et folkeligt gennembrud.

Tesla har dog også allerede modtaget over en halv millioner forudbestillinger af Model 3.

Det nye kvartalsregnskab byder dog også på enkelte postive nyheder.  Eksempelvis er Tesla omsætning steget med 30 procent til 2,98 milliarder dollar, hvilket er en ny omsætningsrekord for selskabet.

Læs også: 
Selvkørende test: Mercedes E350 mod Tesla Model S P90D - så meget kan de smarte biler nu

Tesla og Elon Musk er elsket for de store visioner, men ude i horisonten trækker mørke skyer op
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere