Artikel top billede

Et billede af det patent, som Microsoft blev tildelt tidligere på året.

Microsoft udvikler en ny mobil-enhed med sammenklappelig skærm: Kaldes Andromeda

Ifølge en af de mest anerkendte Microsoft-bloggere arbejder Microsoft for tiden på at udvikle en helt ny type mobil computer med kodenavnet Andromeda.

Microsoft har dræbt Windows Phonen, men det betyder ikke, at it-giganten har droppet drømmen om en mobil computerenhed.

Ifølge Poul Thurrott, en af de mest anerkendte og troværdige Microsoft-journalister, så har han over de seneste par uger flere gange hørt om “Andromeda” fra kilder i Microsoft.

Hvis Andromeda nogensinde bliver udgivet, vil det være Microsofts vision på fremtiden.

Ifølge Poul Thurrott vil Andromeda være en lille computerenhed med to skærmpaneler, der via et fleksibelt led kan blive til én skærm.

Det passer til et patent, som Microsoft tidligere på året har fået godkendt. Tilsvarende fik Microsoft også et patent på en Surface Studio-lignende enhed, før Studio blev offentliggjort.

Læs om patentet her: Er dette den nye Surface Phone? Microsoft tager patent på en sammenklappelig smartphone

Microsoft skulle ifølge Thurrott også i stilhed være igang med at optimere UWP-apps (apps i Windows 10) til den dobbelte skærm, ligesom at en stylus-pen skal være særlig vigtig for produktet.

Dertil kommer, at Microsofts Alex Kipman skulle hjælpe til med hardware-delen. Alex Kipman er opfinderen af både Microsofts Kinect-kamera og senest de futuristiske HoloLens-briller, så måske er AR/VR en vigtig del af Andromeda.

Andromeda skulle ikke være en telefon, men vil dog supportere opkald og tekstbeskeder.

Dertil kommer forventningen om, at Andromeda har en ARM-processor.

Microsoft har samarbejdspartnere, der er i færd med at udvikle bærbare computere med en strømsvage processor-type, men mangler et frontløber-produkt til at vise, hvad det kan bruges til.

Læs: Microsoft forsøger sig igen med Windows på ARM-processorer - og denne gang ser det ud til at lykkes

Poul Thurrott skriver dog også, at der er en reel chance for, at produktet aldrig lanceres, men derfor er det stadig interessant at høre om tech-virksomhedernes hemmelige projekter.

Det hele minder lidt om, da Microsoft droppede Courier-projekt, hvor Microsoft tilbage i 2008 udviklede på en tablet-enhed med to skærme, der havde et design som en notesbog. 

Læs også: Efter ny video med lækket Continuum "2.0": Er der nye Windows-telefoner på vej?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere