Artikel top billede

Morgen-briefing: Borgere i Rudersdal Kommune får ringere mobildækning / Digitale mellemmænd spinder guld på at kapre kunder / Vred Twitter-medarbejder lukker ned for Donald Trumps Twitter-konto

Borgere i Rudersdal Kommune får ringere mobildækning. Digitale mellemmænd spinder guld på at kapre kunder. Vred Twitter-medarbejder lukker Donald Trumps Twitter-konto. Qualcomm sagsøger Apple for kontrakt-brud. EG-omsætning dykker.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Borgere i Rudersdal Kommune får ringere mobildækning

Borgere og virksomheder i nordsjællandske Rudersdal Kommune får ringere mobildækning.

TDC har nemlig allerede lukket for en mobilmast på et kommunalt vandtårn, oplyser branchesammenslutningen Teleindustrien. Ifølge Børsen vil også Telenor og Telias netværkssamarabejde, TT-netværket, lukke inden længe.

Ifølge Teleindustrien skrotter TDC masten, fordi Rudersdal Kommune har krævet en kvart million kroner for at have placeret en mast på vandtårnet, der ligger i nærheden af luksusrestauranten Søllerød Kro.

“De høje priser og vanskelige vilkår i Rudersdal har været et problem gennem mange år,” lyder det fra Teleindustriens direktør, Jakob Willer.

Han mener, at ‘konsekvensen nu er, at mobildækningen er under afvikling i kommunen i stedet for udvikling.”

“Og desværre er der risiko for at flere positioner i kommunen lukkes. Flere teleselskaber har opsagt kontrakter på flere positioner i kommunen. Og konsekvensen er også, at planlagte udbygninger i kommunen ikke gennemføre,” siger han.

Digitale mellemænd spinder guld på at kapre kunder

‘Digitale mellemænd ’ har ifølge Finans ramt en guldåre på at skaffe nye kunder til virksomheder.

Modellen hedder ‘affiliate marketing,’ og består af, at de digitale bureauer rekrutterer nye kunder til virksomheder via internetannoncer.

Virksomhederne betaler kun, hvis forholdet resulterer i nye kunder.

Flere af de danske bureauer har forrygende vækst og indtjening. De tæller selskaber som Adhost, Euroads, Adservice, Better Collective og Partner-ads.

Eksempelvis Adservice landede ifølge avisen i fjor et overskud før skat på godt 21 millioner kroner. Selskabet beskæftiger 40 medarbejdere.

Vred Twitter-medarbejder lukker ned for Donald Trumps Twitter-konto

Den amerikanske præsident er mildest talt en mand, der skiller vandene, og hos Twitter er der medarbejdere, der ikke bryder sig om manden.

I hvert fald så en Twitter-medarbejder sit snit til på sin sidste arbejdsdag at lukke ned for Donald Trumps berømte Twitter-konto på realDonaldTrump, inden vedkommende tog sit gode tøj og smækkede med døren.

Der gik dog kun 11 minutter, inden realDonaldTrump var restored og i gang igen.

Twitter har røde ører og meddeler, at selskabet nu går igang med en ‘full internal review’ for at finde ud af, hvordan nedlukningen af en af verdens mest berømte Twitter-konto kunne gennemføres så nemt.

Donald Trump er vældig aktiv på Twitter, hvor han har 41,7 millioner followers, som følger hans korte og kontante statements.

Hans første statement efter restore af hans lukkede konto lød således i meget typisk stil:

“Great Tax Cut rollout today. The lobbyists are storming Capital Hill, but the Republicans will hold strong and do what is right for America!”

Qualcomm sagsøger Apple for kontrakt-brud

Chipproducenten Qualcomm sagsøger Apple for kontraktbrud med beskyldning om, at Apple har brudt en licensaftale mellem de to selskaber til at give Qualcomm-konkurrenten Intel forskellige fordele.

Ifølge Qualcomm har Apple udnyttet sin størrelse til at tvinge Qualcomm til at give ubegrænset adgang til Qualcomms kildekode og andre vigtige og forretningskritiske data.

Disse oplysninger er blevet videregivet til Intel, lyder det, selv om det i kontrakten mellem Qualcomm og Apple er fastslået, at de Apple-medarbejdere, der har viden om Qualcomms produkter, ikke må udlevere detaljer til Apple-ansatte, der arbejder med Intel.

Det er sket alligevel.

Qualcomm og Apple har længe været på kant med hinanden, og Appler er begyndt at se sig om efter andre samarbejdspartnere.

Det kan du læse mere om her: Apple og Qualcomm i juridisk hanekamp: Qualcomm kan blive smidt på porten, når den næste iPhone kommer.

EG-omsætning dykker

EG’s omsætning og indtjening for tredje kvartal er dykket en del i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Omsætningen landede på 446 millioner kroner (mod 459 millioner i fjor) og resultatet før skat på 22 millioner kroner (mod 85 millioner kroner i fjor).

CEO Mikkel Bardram siger til Finans, at det skyldes engangsudgifter, men det gode resultat i fjor omvendt skyldtes engangsindtægter.

“Skræller man det ud og ser på vores basisforretning, så er der en anelse stigning på omsætning og profit. Der er en lille smule vækst,” siger han avisen.

Han siger, at EG ‘stadig er en væksthistorie,’ selv om der er gået længere tid med at få gang i væksten, end han havde forventet.

“Jeg mener, at vi begynder at se vækst i Q4 og ind i næste år,” siger han til Finans.

Læs også: Fejlslagent kommunalt it-projekt koster EG næsten kvart milliard kroner. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.