Artikel top billede

Morgen-briefing: Regeringen vil bruge 150 millioner mere om året på cybersikkerhed / Region Nordjyllands datacenter er i verdensklasse / It-eksperter: Elektroniske valg er ikke besværet værd / Danskerne er Nordens flittigste brugere af mobilbetalinger

Morgen-briefing: Regeringen vil bruge 150 millioner mere om året på cybersikkerhed / Region Nordjyllands datacenter er i verdensklasse / It-eksperter: Elektroniske valg er ikke besværet værd / Danskerne er Nordens flittigste brugere af mobilbetalinger / Twitter åbner for længere tweets for alle

Godmorgen fra Computerworld. Her onsdagens overblik over de vigtigste it-nyheder.

Regeringen vil bruge 150 millioner mere om året på cybersikkerhed

Regeringen lægger op til at bruge yderligere 150 millioner mere om året til forsvarets indsats mod cybertrusler. Satsningen er en del af regeringens oplæg til det kommende forsvarsforlig, som regeringen mener skal gælde i seks år, skriver Politiken.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) skriver i et svar til Holger K. Nielsen (SF), at regeringens udspil indeholder “en række af initiativer, der styrker evnen til at beskytte det danske samfund mod cybertrusler og påvirkningsoperationer. I regeringsudspillet afsættes der i forligsperioden knap 900 mio. kr. til investeringer og drift af initiativerne."

Det nuværende forsvarsforlig udløber med udgangen af 2017. Regeringen regner med at have et nyt forlig på plads i løbet af næste uge.

Region Nordjyllands datacenter er i verdensklasse

Region Nordjylland har et datacenter i verdensklasse. Datacenteret har som den første hospitalsorganisation i verden og den første virksomhed i Skandinavien fået både design og byggeri certificeret efter den højeste standard, Tier IV, fra det internationalt anerkendte Uptime Institute, skriver Regionen i en pressemeddelelse.

“Vi er enormt stolte over, at det er lykkedes os blive en del af den eksklusive klub af 39 virksomheder i verden, der opnår denne certificering, siger IT-direktør i Region Nordjylland, Klaus Larsen.

Region Nordjyllands datacenter huser godt 450 systemer.

Designet og projekteringen af det nye datacenter er udarbejdet af regionens egne medarbejdere, da Region Nordjyllands it-afdeling og teknisk afdeling på Aalborg Universitetshospital tilsammen råder over kompetencer, der er blandt de bedste i Danmark.

“Det har betydet, at vi selv har kunnet udvikle nogle innovative løsninger, der sikrer forsyningssikkerheden. Vi er nu det eneste Uptime Institute Tier IV certificerede datacenter i verden, der udelukkende bruger fysikkens love, såsom vægt, temperaturer og tryk til at lave automatisk respons efter fejl. Samtidig er vi det kun andet datacenter i verden, der er blevet Tier IV certificeret, hvor systemerne var i drift, imens man byggede og testede, fortæller Michael Lundsgaard Sørensen, kontorchef for IT-forvaltning, drift og support i Region Nordjylland.

Eric Maddison, seniorkonsulent ved Uptime Institute har deltaget i over 30 certificeringsforløb forskellige steder i verden og betragter Region Nordjyllands certificeringsproces som den bedst forberedte og bedst udførte af nogen organisation:

“Det er en fantastisk bedrift at opgradere et eksisterende datacenter til de krævende standarder, som et Uptime Institute Tier IV certificeret datacenter skal leve op til. Det er den hurtigste udførelse af en Tier IV certificering, som jeg personlig har været vidne til,” siger han.

It-eksperter: Elektroniske valg er ikke besværet værd

Der er ingen grund til at digitalisere de demokratiske valg i Danmark, skriver en ekspertgruppe fra organisationen Dansk IT i et debatpapir.

“De problemer, som digitale valghandlinger søger at løse, er alle relativt små og mulige at adressere på andre måder, der ikke grundlæggende ændrer valghandlingens karakter. Den påståede forøgelse af effektiviteten står næppe mål med hverken de konkrete omkostninger ved at etablere digitale valgsystemer, de ekstra sikkerhedsmæssige risici eller de fordelagtige forhold, vi i så fald skulle give afkald på,” skriver ekspertgruppen.

“Dansk IT mener, at Danmark har en velfungerende yderst robust og troværdig valghandling som i højere grad end alternativer sikrer borgerens tillid til og oplevelsen af skæbnefælleskab omkring det repræsentative demokrati,” lyder konklusionen i debatpapiret.

Danskerne er Nordens flittigste brugere af mobilbetalinger

Vi danskere er rigtig glade for at bruge mobilen til at betale i butikker med eller til at overføre beløb til andre private. Faktisk er vi de mest flittige brugere af mobilbetalinger i Norden, viser en ny undersøgelse, skriver Ritzau ifølge Børsen.

Undersøgelsen er udført af Deloitte, og den viser, at hver tredie dansker har brugt mobilen til at betale for varerne i en butik. I Sverige, Norge og Finland er de tilsvarende procentandele 26, 10 og 6.

Undersøgelsen omfatter 5.000 personer mellem 18 og 75 år.

Twitter åbner for længere tweets for alle

Fremover kan alle Twitterbrugere skrive 280 tegn i hvert tweet i stedet for de nuværende 140 tegn, oplyste selskabet tirsdag ifølge Ritzau.

Det kommer ikke som den helt store overraskelse, da selskabet allerede i september testede den nye tegngrænse på alle sprog.

Kritikerer har peget på, at det kunne gøre tjenesten langsommere, men Twitter mener selv, at de fleste brugere vil holde sig under de nuværende 140 tegn pr. tweet.

Twitter kæmper med vigende succes i forhold til andre sociale medier, og det kniber også med at gøre selskabet profitabelt. Dog er der tegn på, at selskabet måske i fjerde kvartal kan rapportere om overskud. Twitter har nu 330 millioner brugere, skriver Ritzau.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.