Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Regeringen vil bruge 150 millioner mere om året på cybersikkerhed / Region Nordjyllands datacenter er i verdensklasse / It-eksperter: Elektroniske valg er ikke besværet værd / Danskerne er Nordens flittigste brugere af mobilbetalinger

Morgen-briefing: Regeringen vil bruge 150 millioner mere om året på cybersikkerhed / Region Nordjyllands datacenter er i verdensklasse / It-eksperter: Elektroniske valg er ikke besværet værd / Danskerne er Nordens flittigste brugere af mobilbetalinger / Twitter åbner for længere tweets for alle

Godmorgen fra Computerworld. Her onsdagens overblik over de vigtigste it-nyheder.

Regeringen vil bruge 150 millioner mere om året på cybersikkerhed

Regeringen lægger op til at bruge yderligere 150 millioner mere om året til forsvarets indsats mod cybertrusler. Satsningen er en del af regeringens oplæg til det kommende forsvarsforlig, som regeringen mener skal gælde i seks år, skriver Politiken.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) skriver i et svar til Holger K. Nielsen (SF), at regeringens udspil indeholder “en række af initiativer, der styrker evnen til at beskytte det danske samfund mod cybertrusler og påvirkningsoperationer. I regeringsudspillet afsættes der i forligsperioden knap 900 mio. kr. til investeringer og drift af initiativerne."

Det nuværende forsvarsforlig udløber med udgangen af 2017. Regeringen regner med at have et nyt forlig på plads i løbet af næste uge.

Region Nordjyllands datacenter er i verdensklasse

Region Nordjylland har et datacenter i verdensklasse. Datacenteret har som den første hospitalsorganisation i verden og den første virksomhed i Skandinavien fået både design og byggeri certificeret efter den højeste standard, Tier IV, fra det internationalt anerkendte Uptime Institute, skriver Regionen i en pressemeddelelse.

“Vi er enormt stolte over, at det er lykkedes os blive en del af den eksklusive klub af 39 virksomheder i verden, der opnår denne certificering, siger IT-direktør i Region Nordjylland, Klaus Larsen.

Region Nordjyllands datacenter huser godt 450 systemer.

Designet og projekteringen af det nye datacenter er udarbejdet af regionens egne medarbejdere, da Region Nordjyllands it-afdeling og teknisk afdeling på Aalborg Universitetshospital tilsammen råder over kompetencer, der er blandt de bedste i Danmark.

“Det har betydet, at vi selv har kunnet udvikle nogle innovative løsninger, der sikrer forsyningssikkerheden. Vi er nu det eneste Uptime Institute Tier IV certificerede datacenter i verden, der udelukkende bruger fysikkens love, såsom vægt, temperaturer og tryk til at lave automatisk respons efter fejl. Samtidig er vi det kun andet datacenter i verden, der er blevet Tier IV certificeret, hvor systemerne var i drift, imens man byggede og testede, fortæller Michael Lundsgaard Sørensen, kontorchef for IT-forvaltning, drift og support i Region Nordjylland.

Eric Maddison, seniorkonsulent ved Uptime Institute har deltaget i over 30 certificeringsforløb forskellige steder i verden og betragter Region Nordjyllands certificeringsproces som den bedst forberedte og bedst udførte af nogen organisation:

“Det er en fantastisk bedrift at opgradere et eksisterende datacenter til de krævende standarder, som et Uptime Institute Tier IV certificeret datacenter skal leve op til. Det er den hurtigste udførelse af en Tier IV certificering, som jeg personlig har været vidne til,” siger han.

It-eksperter: Elektroniske valg er ikke besværet værd

Der er ingen grund til at digitalisere de demokratiske valg i Danmark, skriver en ekspertgruppe fra organisationen Dansk IT i et debatpapir.

“De problemer, som digitale valghandlinger søger at løse, er alle relativt små og mulige at adressere på andre måder, der ikke grundlæggende ændrer valghandlingens karakter. Den påståede forøgelse af effektiviteten står næppe mål med hverken de konkrete omkostninger ved at etablere digitale valgsystemer, de ekstra sikkerhedsmæssige risici eller de fordelagtige forhold, vi i så fald skulle give afkald på,” skriver ekspertgruppen.

“Dansk IT mener, at Danmark har en velfungerende yderst robust og troværdig valghandling som i højere grad end alternativer sikrer borgerens tillid til og oplevelsen af skæbnefælleskab omkring det repræsentative demokrati,” lyder konklusionen i debatpapiret.

Danskerne er Nordens flittigste brugere af mobilbetalinger

Vi danskere er rigtig glade for at bruge mobilen til at betale i butikker med eller til at overføre beløb til andre private. Faktisk er vi de mest flittige brugere af mobilbetalinger i Norden, viser en ny undersøgelse, skriver Ritzau ifølge Børsen.

Undersøgelsen er udført af Deloitte, og den viser, at hver tredie dansker har brugt mobilen til at betale for varerne i en butik. I Sverige, Norge og Finland er de tilsvarende procentandele 26, 10 og 6.

Undersøgelsen omfatter 5.000 personer mellem 18 og 75 år.

Twitter åbner for længere tweets for alle

Fremover kan alle Twitterbrugere skrive 280 tegn i hvert tweet i stedet for de nuværende 140 tegn, oplyste selskabet tirsdag ifølge Ritzau.

Det kommer ikke som den helt store overraskelse, da selskabet allerede i september testede den nye tegngrænse på alle sprog.

Kritikerer har peget på, at det kunne gøre tjenesten langsommere, men Twitter mener selv, at de fleste brugere vil holde sig under de nuværende 140 tegn pr. tweet.

Twitter kæmper med vigende succes i forhold til andre sociale medier, og det kniber også med at gøre selskabet profitabelt. Dog er der tegn på, at selskabet måske i fjerde kvartal kan rapportere om overskud. Twitter har nu 330 millioner brugere, skriver Ritzau.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere