Artikel top billede

Hovedstadskommuner: Nethandel dræber vores butikker

Flere kommuner står til at miste lokalt handelsliv, fordi borgerne køber ind på nettet.

Den lokale handel i ni hovedstadskommuner er så truet af online-butikker, at hovedgaderne inden for få år vil ligge øde hen.

Det skriver Danmarks Radio.

Ifølge en rapport fra Institut for Centerplanlægning står ni hovedstadskommuner til at miste handelsbyer inden 2030, fordi borgerne i stedet køber deres varer på nettet, og centerchef Susanne Rasmussen fra Gribskov Kommune fortæller, at man ikke har nogen illusion om at bekæmpe nethandel.

“Vi kan ikke udkonkurrere nethandel, men vi kan sørge for at samle den lokale handel, så den bliver koncentreret i stedet for at sprede butikkerne over hele byen,” siger hun.

Gribskov Kommune er begyndt at bygge flere boliger nær de lokale butikker for at hjælpe de erhvervsdrivende, og Ishøj Kommune arbejder også med byplanlægning for at understøtte de lukningstruede butikker.

Du kan finde rapporten her.

Læs også: Engang troede vi, at nettet ville dræbe de fysiske butikker: I dag ser det helt anderledes ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere