Artikel top billede

Ny støttepulje til gratis WiFi: Flere penge på vej til danske kommuners WiFi-hotspots

Flere gratis WiFi-hotspots kan være på vej til danske kommuner. Ikke alle er dog lige begejstrede for kommunernes WiFi-projekter.

De 98 danske kommunerne får nu mulighed for at søge om flere midler til at kunne oprette gratis WiFi-hotspots.

Støttepuljen, der er tale om, hører under EU og kaldes WiFi4EU.

Den har til formål at skulle hjælpe med at udbrede og understøtte gratis WiFi til EU’s borgere på udvalgte offentlige steder.

Det oplyser Energi-, Forsynings-, og Klimaministeriet.

“Hurtig og let adgang til internettet er vigtigt for vækst og udvikling. Derfor ændrer regeringen nu reglerne, så dansk lovgivning gør det muligt, at kommuner kan søge om EU-midlerne til at opsætte hurtigt og gratis bredbånd,” lyder det i en orientering.

Ministeren med ansvaret for teleområdet, Lars Chr. Lilleholt, udtaler om EU-programmet og behovet for bedre WiFi-muligheder:

”Regeringen ønsker gode bredbåndsforbindelser for borgere i alle landets kommuner, uanset om man har en høj eller lav indkomst eller hvor man bor. For kun på den måde får borgerne mere frihed og fleksibilitet for eksempel i forbindelse med at tilrettelægge en arbejdsdag eller drive en virksomhed.”

Pulje på 900 millioner - men hvor mange får Danmark?

Det er endnu ikke afgort, hvor mange penge, puljen vil indeholde her i Danmark, men ministeriet skriver, at der forventes et samlet beløb for hele puljen på 120 millioner euro - knap 900 millioner danske kroner - frem mod 2019.

“Pengene skal fordeles mellem medlemslandene, så det er ikke sikkert, at alle danske kommuner og offentlige institutioner får del i støtten,” skriver ministeriet.

”Jeg vil på det kraftigste opfordre alle landets kommuner til at være klar til at ansøge om EU-støtten, så snart ansøgningsrunden starter i 2018," udtaler Lars Chr. Lilleholt.

Det er langt fra alle i telebranchen, der er lige begejstrede for kommunernes mange bredbånds- og WiFi-projekter, fordi de potentielt kan ramme de private aktørers forretninger.

Mange mener derfor også, at det kommende danske teleforlig i langt højere grad end det nuværende skal slå fast, hvad kommunerne må og ikke må i forhold til eksempelvis at stille gratis WiFi-hotspots til rådighed.

Læs mere om det her:

Danskerne kræver bedre mobiltelefoni og bredbånd: Nu retter alle blikket mod kommunerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere