Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Ny støttepulje til gratis WiFi: Flere penge på vej til danske kommuners WiFi-hotspots

Flere gratis WiFi-hotspots kan være på vej til danske kommuner. Ikke alle er dog lige begejstrede for kommunernes WiFi-projekter.

De 98 danske kommunerne får nu mulighed for at søge om flere midler til at kunne oprette gratis WiFi-hotspots.

Støttepuljen, der er tale om, hører under EU og kaldes WiFi4EU.

Den har til formål at skulle hjælpe med at udbrede og understøtte gratis WiFi til EU’s borgere på udvalgte offentlige steder.

Det oplyser Energi-, Forsynings-, og Klimaministeriet.

“Hurtig og let adgang til internettet er vigtigt for vækst og udvikling. Derfor ændrer regeringen nu reglerne, så dansk lovgivning gør det muligt, at kommuner kan søge om EU-midlerne til at opsætte hurtigt og gratis bredbånd,” lyder det i en orientering.

Ministeren med ansvaret for teleområdet, Lars Chr. Lilleholt, udtaler om EU-programmet og behovet for bedre WiFi-muligheder:

”Regeringen ønsker gode bredbåndsforbindelser for borgere i alle landets kommuner, uanset om man har en høj eller lav indkomst eller hvor man bor. For kun på den måde får borgerne mere frihed og fleksibilitet for eksempel i forbindelse med at tilrettelægge en arbejdsdag eller drive en virksomhed.”

Pulje på 900 millioner - men hvor mange får Danmark?

Det er endnu ikke afgort, hvor mange penge, puljen vil indeholde her i Danmark, men ministeriet skriver, at der forventes et samlet beløb for hele puljen på 120 millioner euro - knap 900 millioner danske kroner - frem mod 2019.

“Pengene skal fordeles mellem medlemslandene, så det er ikke sikkert, at alle danske kommuner og offentlige institutioner får del i støtten,” skriver ministeriet.

”Jeg vil på det kraftigste opfordre alle landets kommuner til at være klar til at ansøge om EU-støtten, så snart ansøgningsrunden starter i 2018," udtaler Lars Chr. Lilleholt.

Det er langt fra alle i telebranchen, der er lige begejstrede for kommunernes mange bredbånds- og WiFi-projekter, fordi de potentielt kan ramme de private aktørers forretninger.

Mange mener derfor også, at det kommende danske teleforlig i langt højere grad end det nuværende skal slå fast, hvad kommunerne må og ikke må i forhold til eksempelvis at stille gratis WiFi-hotspots til rådighed.

Læs mere om det her:

Danskerne kræver bedre mobiltelefoni og bredbånd: Nu retter alle blikket mod kommunerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere