Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Regeringen afsætter mere end en milliard kroner til digitalisering / Matas ansætter direktør med særligt ansvar for e-handel / Nets-chef: Kontaktløs dankort kan forsinke betalinger på mobilen

Regeringen afsætter mere end en milliard til digitalisering. Matas ansætter direktør med særligt ansvar for e-handel. Nets-chef: Kontaktløs dankort kan forsinke betalinger på mobilen. Alphabet bliver første firma klar med helt selvkørende bil på gaden. Nintendo skruer gevaldigt op for produktionen af Switch.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Regeringen afsætter mere end en milliard til digitalisering

Regeringen afsætter sammen med Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstrei en ny såkaldt erhvervspakke tæt ved en milliard kroner til digitalisering i Danmark frem mod 2025.

Pengene skal fremme danske virksomhedes mulighed for at tage digitalisering til sig og udnytte deres teknologiske styrkepositioner, som det hedder. De overordnede støtteområder hedder ‘Styrket digitalt vækstmiljø,’ ‘agil og fremtidssikret regulering,’ ‘digitale kompetencer,’ ‘digitalt løft af SMV’er’ og ‘data og it-sikkerhed.’

Som led i aftalen afsættes der 75 millioner kroner i en pulje i 2018 og herefter 125 millioner kroner om året fra 2019 til 2025. Hertil kommer en pulje på 20 millioner kroner i 2018 og 2019 til styrket bredbånd samt 10 millioner kroner i 2020 og 2021.

I alt summer det op til godt en milliard kroner.

Erhvervspakken indeholder også en række initiativer for landbrug, søfart, forskning, grænsehandel og flere andre ting.

Du kan læse hele aftaleteksten for erhvervspakken her: Erhvervs- og vækstinitiativer.

Matas ansætter direktør med særligt ansvar for e-handel

Matas-kæden har i flere år været langt fremme på it-siden - ikke mindst på grund af CIO Thomas Grane, som var nomineret til titlen som Årets CIO 2016.

Det kan du læse mere om her: Data fra 1,6 millioner kunder booster Matas' kundeklub: "It handler ikke længere om backoffice, men om frontoffice og mødet med kunden"

Matas har lige fået ny CEO i skillelse af Gregers Wedell-Wedellsborg, og han har nu ansat 42-årige Brian Andersen som ny såkaldt e-commerce-direktør. Han tiltræder 1. januar.

Stillingen er helt ny, mens Brian Andersen selv har arbejdet med e-handel i mange år.

“Jeg har tidligere arbejdet med Brian [Andersen, red] og ved, at Matas kan byde velkommen til en respekteret leder med laser-fokus på kunder og brugere. Der sidder i forvejen et stærkt digital hold på Matas, og nu får vi endnu mere ledelseskraft til at drive vores vækstambitioner,” lyder det fra Gregers Wedell-Wedellsborg.

Nets-chef: Kontaktløs dankort kan forsinke betalinger på mobilen

Det kontaktløse dankort har fået så godt fat i markedet, at det kan forsinke transformationen af betalinger over på mobilen, siger Nets-direktør Bo Nilsson ifølge Børsen.

Ifølge avisen er næsten 40 procent af betalingerne herhjemme nu kontaktløse.

“Betalinger på mobilen kommer nok til at flytte sig på en anden måde end det, som vi oprindeligt havde i tankerne. Når brugeroplevelsen med det kontaktløse dankort har været så positivt, som den har været, kan det godt være, at man bruger det mere og længere, end vi havde regnet med,” siger han til avisen.

Alphabet bliver første firma klar med helt selvkørende bil på gaden

Googles moderselskab Alphabet ser ud til at blive det første firma, der sender 100 procent selvkørende biler ud på vejene. 

Udviklingen sker i Alphabet-selskabet Waymo, som i et stykke tid har testet de selvkørende biler i en kunstig by, som Alphabet har bygget i Californien.

Her er bilerne blevet testet i situationer, der minder om en rigtig by med Waymo-ansatte, der har cyklet og kørt og bevæget sig rundt i byen for at lære bilerne at opføre sig korrekt.

Nu er Waymo klar til at sende bilerne ud i en rigtig by. Selskabet har fået en aftale på plads med Phoenix-forstaden Chandler, hvor beboerne vil få mulighed for at hidkalde de selvkørende biler til et lift.

Bilerne er ‘spectacular unspectacular,” som det hedder i Financial Times.

Ifølge avisen har Waymo-bilerne forvejen det laveste antal såkaldte ‘driver interventions’ af alle selvkørende bilmærker. På andenpladsen finder vi BMW.

Nintendo skruer gevaldigt op for produktionen af Switch

Nintendo skruer kraftigt op for produktionen af spilkonsollen Switch. 

Selskabet regner med at samle mindst 25 millioner enheder til næste år og er for tiden i fuld gang med at indgå aftaler med sine underleverandører.

Planerne viser, at Nintendo har store forventninger til spilkonsollen. Selskabet har indtil videre solgt omkring 6,3 millioner eksemplarer af konsollen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere