Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Regeringen afsætter mere end en milliard kroner til digitalisering / Matas ansætter direktør med særligt ansvar for e-handel / Nets-chef: Kontaktløs dankort kan forsinke betalinger på mobilen

Regeringen afsætter mere end en milliard til digitalisering. Matas ansætter direktør med særligt ansvar for e-handel. Nets-chef: Kontaktløs dankort kan forsinke betalinger på mobilen. Alphabet bliver første firma klar med helt selvkørende bil på gaden. Nintendo skruer gevaldigt op for produktionen af Switch.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Regeringen afsætter mere end en milliard til digitalisering

Regeringen afsætter sammen med Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstrei en ny såkaldt erhvervspakke tæt ved en milliard kroner til digitalisering i Danmark frem mod 2025.

Pengene skal fremme danske virksomhedes mulighed for at tage digitalisering til sig og udnytte deres teknologiske styrkepositioner, som det hedder. De overordnede støtteområder hedder ‘Styrket digitalt vækstmiljø,’ ‘agil og fremtidssikret regulering,’ ‘digitale kompetencer,’ ‘digitalt løft af SMV’er’ og ‘data og it-sikkerhed.’

Som led i aftalen afsættes der 75 millioner kroner i en pulje i 2018 og herefter 125 millioner kroner om året fra 2019 til 2025. Hertil kommer en pulje på 20 millioner kroner i 2018 og 2019 til styrket bredbånd samt 10 millioner kroner i 2020 og 2021.

I alt summer det op til godt en milliard kroner.

Erhvervspakken indeholder også en række initiativer for landbrug, søfart, forskning, grænsehandel og flere andre ting.

Du kan læse hele aftaleteksten for erhvervspakken her: Erhvervs- og vækstinitiativer.

Matas ansætter direktør med særligt ansvar for e-handel

Matas-kæden har i flere år været langt fremme på it-siden - ikke mindst på grund af CIO Thomas Grane, som var nomineret til titlen som Årets CIO 2016.

Det kan du læse mere om her: Data fra 1,6 millioner kunder booster Matas' kundeklub: "It handler ikke længere om backoffice, men om frontoffice og mødet med kunden"

Matas har lige fået ny CEO i skillelse af Gregers Wedell-Wedellsborg, og han har nu ansat 42-årige Brian Andersen som ny såkaldt e-commerce-direktør. Han tiltræder 1. januar.

Stillingen er helt ny, mens Brian Andersen selv har arbejdet med e-handel i mange år.

“Jeg har tidligere arbejdet med Brian [Andersen, red] og ved, at Matas kan byde velkommen til en respekteret leder med laser-fokus på kunder og brugere. Der sidder i forvejen et stærkt digital hold på Matas, og nu får vi endnu mere ledelseskraft til at drive vores vækstambitioner,” lyder det fra Gregers Wedell-Wedellsborg.

Nets-chef: Kontaktløs dankort kan forsinke betalinger på mobilen

Det kontaktløse dankort har fået så godt fat i markedet, at det kan forsinke transformationen af betalinger over på mobilen, siger Nets-direktør Bo Nilsson ifølge Børsen.

Ifølge avisen er næsten 40 procent af betalingerne herhjemme nu kontaktløse.

“Betalinger på mobilen kommer nok til at flytte sig på en anden måde end det, som vi oprindeligt havde i tankerne. Når brugeroplevelsen med det kontaktløse dankort har været så positivt, som den har været, kan det godt være, at man bruger det mere og længere, end vi havde regnet med,” siger han til avisen.

Alphabet bliver første firma klar med helt selvkørende bil på gaden

Googles moderselskab Alphabet ser ud til at blive det første firma, der sender 100 procent selvkørende biler ud på vejene. 

Udviklingen sker i Alphabet-selskabet Waymo, som i et stykke tid har testet de selvkørende biler i en kunstig by, som Alphabet har bygget i Californien.

Her er bilerne blevet testet i situationer, der minder om en rigtig by med Waymo-ansatte, der har cyklet og kørt og bevæget sig rundt i byen for at lære bilerne at opføre sig korrekt.

Nu er Waymo klar til at sende bilerne ud i en rigtig by. Selskabet har fået en aftale på plads med Phoenix-forstaden Chandler, hvor beboerne vil få mulighed for at hidkalde de selvkørende biler til et lift.

Bilerne er ‘spectacular unspectacular,” som det hedder i Financial Times.

Ifølge avisen har Waymo-bilerne forvejen det laveste antal såkaldte ‘driver interventions’ af alle selvkørende bilmærker. På andenpladsen finder vi BMW.

Nintendo skruer gevaldigt op for produktionen af Switch

Nintendo skruer kraftigt op for produktionen af spilkonsollen Switch. 

Selskabet regner med at samle mindst 25 millioner enheder til næste år og er for tiden i fuld gang med at indgå aftaler med sine underleverandører.

Planerne viser, at Nintendo har store forventninger til spilkonsollen. Selskabet har indtil videre solgt omkring 6,3 millioner eksemplarer af konsollen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere