Artikel top billede

Morgen-briefing: Regeringen afsætter mere end en milliard kroner til digitalisering / Matas ansætter direktør med særligt ansvar for e-handel / Nets-chef: Kontaktløs dankort kan forsinke betalinger på mobilen

Regeringen afsætter mere end en milliard til digitalisering. Matas ansætter direktør med særligt ansvar for e-handel. Nets-chef: Kontaktløs dankort kan forsinke betalinger på mobilen. Alphabet bliver første firma klar med helt selvkørende bil på gaden. Nintendo skruer gevaldigt op for produktionen af Switch.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Regeringen afsætter mere end en milliard til digitalisering

Regeringen afsætter sammen med Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstrei en ny såkaldt erhvervspakke tæt ved en milliard kroner til digitalisering i Danmark frem mod 2025.

Pengene skal fremme danske virksomhedes mulighed for at tage digitalisering til sig og udnytte deres teknologiske styrkepositioner, som det hedder. De overordnede støtteområder hedder ‘Styrket digitalt vækstmiljø,’ ‘agil og fremtidssikret regulering,’ ‘digitale kompetencer,’ ‘digitalt løft af SMV’er’ og ‘data og it-sikkerhed.’

Som led i aftalen afsættes der 75 millioner kroner i en pulje i 2018 og herefter 125 millioner kroner om året fra 2019 til 2025. Hertil kommer en pulje på 20 millioner kroner i 2018 og 2019 til styrket bredbånd samt 10 millioner kroner i 2020 og 2021.

I alt summer det op til godt en milliard kroner.

Erhvervspakken indeholder også en række initiativer for landbrug, søfart, forskning, grænsehandel og flere andre ting.

Du kan læse hele aftaleteksten for erhvervspakken her: Erhvervs- og vækstinitiativer.

Matas ansætter direktør med særligt ansvar for e-handel

Matas-kæden har i flere år været langt fremme på it-siden - ikke mindst på grund af CIO Thomas Grane, som var nomineret til titlen som Årets CIO 2016.

Det kan du læse mere om her: Data fra 1,6 millioner kunder booster Matas' kundeklub: "It handler ikke længere om backoffice, men om frontoffice og mødet med kunden"

Matas har lige fået ny CEO i skillelse af Gregers Wedell-Wedellsborg, og han har nu ansat 42-årige Brian Andersen som ny såkaldt e-commerce-direktør. Han tiltræder 1. januar.

Stillingen er helt ny, mens Brian Andersen selv har arbejdet med e-handel i mange år.

“Jeg har tidligere arbejdet med Brian [Andersen, red] og ved, at Matas kan byde velkommen til en respekteret leder med laser-fokus på kunder og brugere. Der sidder i forvejen et stærkt digital hold på Matas, og nu får vi endnu mere ledelseskraft til at drive vores vækstambitioner,” lyder det fra Gregers Wedell-Wedellsborg.

Nets-chef: Kontaktløs dankort kan forsinke betalinger på mobilen

Det kontaktløse dankort har fået så godt fat i markedet, at det kan forsinke transformationen af betalinger over på mobilen, siger Nets-direktør Bo Nilsson ifølge Børsen.

Ifølge avisen er næsten 40 procent af betalingerne herhjemme nu kontaktløse.

“Betalinger på mobilen kommer nok til at flytte sig på en anden måde end det, som vi oprindeligt havde i tankerne. Når brugeroplevelsen med det kontaktløse dankort har været så positivt, som den har været, kan det godt være, at man bruger det mere og længere, end vi havde regnet med,” siger han til avisen.

Alphabet bliver første firma klar med helt selvkørende bil på gaden

Googles moderselskab Alphabet ser ud til at blive det første firma, der sender 100 procent selvkørende biler ud på vejene. 

Udviklingen sker i Alphabet-selskabet Waymo, som i et stykke tid har testet de selvkørende biler i en kunstig by, som Alphabet har bygget i Californien.

Her er bilerne blevet testet i situationer, der minder om en rigtig by med Waymo-ansatte, der har cyklet og kørt og bevæget sig rundt i byen for at lære bilerne at opføre sig korrekt.

Nu er Waymo klar til at sende bilerne ud i en rigtig by. Selskabet har fået en aftale på plads med Phoenix-forstaden Chandler, hvor beboerne vil få mulighed for at hidkalde de selvkørende biler til et lift.

Bilerne er ‘spectacular unspectacular,” som det hedder i Financial Times.

Ifølge avisen har Waymo-bilerne forvejen det laveste antal såkaldte ‘driver interventions’ af alle selvkørende bilmærker. På andenpladsen finder vi BMW.

Nintendo skruer gevaldigt op for produktionen af Switch

Nintendo skruer kraftigt op for produktionen af spilkonsollen Switch. 

Selskabet regner med at samle mindst 25 millioner enheder til næste år og er for tiden i fuld gang med at indgå aftaler med sine underleverandører.

Planerne viser, at Nintendo har store forventninger til spilkonsollen. Selskabet har indtil videre solgt omkring 6,3 millioner eksemplarer af konsollen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.