Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Regeringen afsætter mere end en milliard kroner til digitalisering / Matas ansætter direktør med særligt ansvar for e-handel / Nets-chef: Kontaktløs dankort kan forsinke betalinger på mobilen

Regeringen afsætter mere end en milliard til digitalisering. Matas ansætter direktør med særligt ansvar for e-handel. Nets-chef: Kontaktløs dankort kan forsinke betalinger på mobilen. Alphabet bliver første firma klar med helt selvkørende bil på gaden. Nintendo skruer gevaldigt op for produktionen af Switch.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Regeringen afsætter mere end en milliard til digitalisering

Regeringen afsætter sammen med Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstrei en ny såkaldt erhvervspakke tæt ved en milliard kroner til digitalisering i Danmark frem mod 2025.

Pengene skal fremme danske virksomhedes mulighed for at tage digitalisering til sig og udnytte deres teknologiske styrkepositioner, som det hedder. De overordnede støtteområder hedder ‘Styrket digitalt vækstmiljø,’ ‘agil og fremtidssikret regulering,’ ‘digitale kompetencer,’ ‘digitalt løft af SMV’er’ og ‘data og it-sikkerhed.’

Som led i aftalen afsættes der 75 millioner kroner i en pulje i 2018 og herefter 125 millioner kroner om året fra 2019 til 2025. Hertil kommer en pulje på 20 millioner kroner i 2018 og 2019 til styrket bredbånd samt 10 millioner kroner i 2020 og 2021.

I alt summer det op til godt en milliard kroner.

Erhvervspakken indeholder også en række initiativer for landbrug, søfart, forskning, grænsehandel og flere andre ting.

Du kan læse hele aftaleteksten for erhvervspakken her: Erhvervs- og vækstinitiativer.

Matas ansætter direktør med særligt ansvar for e-handel

Matas-kæden har i flere år været langt fremme på it-siden - ikke mindst på grund af CIO Thomas Grane, som var nomineret til titlen som Årets CIO 2016.

Det kan du læse mere om her: Data fra 1,6 millioner kunder booster Matas' kundeklub: "It handler ikke længere om backoffice, men om frontoffice og mødet med kunden"

Matas har lige fået ny CEO i skillelse af Gregers Wedell-Wedellsborg, og han har nu ansat 42-årige Brian Andersen som ny såkaldt e-commerce-direktør. Han tiltræder 1. januar.

Stillingen er helt ny, mens Brian Andersen selv har arbejdet med e-handel i mange år.

“Jeg har tidligere arbejdet med Brian [Andersen, red] og ved, at Matas kan byde velkommen til en respekteret leder med laser-fokus på kunder og brugere. Der sidder i forvejen et stærkt digital hold på Matas, og nu får vi endnu mere ledelseskraft til at drive vores vækstambitioner,” lyder det fra Gregers Wedell-Wedellsborg.

Nets-chef: Kontaktløs dankort kan forsinke betalinger på mobilen

Det kontaktløse dankort har fået så godt fat i markedet, at det kan forsinke transformationen af betalinger over på mobilen, siger Nets-direktør Bo Nilsson ifølge Børsen.

Ifølge avisen er næsten 40 procent af betalingerne herhjemme nu kontaktløse.

“Betalinger på mobilen kommer nok til at flytte sig på en anden måde end det, som vi oprindeligt havde i tankerne. Når brugeroplevelsen med det kontaktløse dankort har været så positivt, som den har været, kan det godt være, at man bruger det mere og længere, end vi havde regnet med,” siger han til avisen.

Alphabet bliver første firma klar med helt selvkørende bil på gaden

Googles moderselskab Alphabet ser ud til at blive det første firma, der sender 100 procent selvkørende biler ud på vejene. 

Udviklingen sker i Alphabet-selskabet Waymo, som i et stykke tid har testet de selvkørende biler i en kunstig by, som Alphabet har bygget i Californien.

Her er bilerne blevet testet i situationer, der minder om en rigtig by med Waymo-ansatte, der har cyklet og kørt og bevæget sig rundt i byen for at lære bilerne at opføre sig korrekt.

Nu er Waymo klar til at sende bilerne ud i en rigtig by. Selskabet har fået en aftale på plads med Phoenix-forstaden Chandler, hvor beboerne vil få mulighed for at hidkalde de selvkørende biler til et lift.

Bilerne er ‘spectacular unspectacular,” som det hedder i Financial Times.

Ifølge avisen har Waymo-bilerne forvejen det laveste antal såkaldte ‘driver interventions’ af alle selvkørende bilmærker. På andenpladsen finder vi BMW.

Nintendo skruer gevaldigt op for produktionen af Switch

Nintendo skruer kraftigt op for produktionen af spilkonsollen Switch. 

Selskabet regner med at samle mindst 25 millioner enheder til næste år og er for tiden i fuld gang med at indgå aftaler med sine underleverandører.

Planerne viser, at Nintendo har store forventninger til spilkonsollen. Selskabet har indtil videre solgt omkring 6,3 millioner eksemplarer af konsollen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere