Artikel top billede

Det koster en iPhone X i virkeligheden - se prisen for de rå materialer

Apples nye iPhone X koster fra 9.000 kroner og opefter i butikkerne. Nu har analysefirma undersøgt, hvor meget de rå materialer i iPhone X egentlig koster.

Apples dugfriske iPhone X, der netop er kommet til salg i butikkerne, har tiltrukket sig stor opmærksomhed.

Dels har den en nyt og noget anderledes design i forhold til tidligere iPhone-modeller - blandt andet er hjem-knappen forsvundet på iPhone X, og Apple har tilføjet det nye Face ID.

Men den nye iPhone har også fået ekstra meget opmærksomhed, fordi prisen hører til i den helt høje ende.

Apples iPhone X koster i Danmark 8.990 kroner for den mindste model og hele 10.450 kroner for den dyreste.

Men hvad koster en iPhone X egentlig i de rå komponenter, der er anvendt?

Det har analysefirmaet IHS Markit undersøgt ved at tjekke indmaden i iPhone X. Nu har IHS Markit offentliggjort regnestykket over den samlede pris for de forskellige komponenter i iPhone X.

Det sker med udgangspunkt i de amerikanske priser, men regnestykket giver uanset hvad en fornemmelse af, hvor meget man betaler for de rå materialer, og hvor meget man betaler for selve Apple-brandet, for iOS-softwaren og for det design-arbejde, der naturligvis også ligger bag et produkt som iPhone X.

Her er prisen for materialerne

Ifølge IHS Markit er prisen for en iPhone X med 64 GB 999 dollars i USA - men prisen for materialerne er på blot 370,25 dollars.

Det vil med andre ord sige, at prisen for en iPhone X i butikkerne er mere end dobbelt så høj som den pris, som selve materialerne i en iPhone X koster.

Man skal dog her huske på, at det altid vil være sådan, at slutprisen for et produkt er markant højere, da der i sagens natur er mange led i design-, produktions- og salgskæden, der skal tjene penge undervejs.

IHS Markit skriver da også, at Samsungs Galaxy S8 med 64 GB indeholder materialer for omkring 302 dollars og kan købes i butikkerne for omkring 720 dollars - altså et meget lignende billede.

Hidtil dyreste iPhone

Der er dog næppe tvivl om, at Apple med iPhone X har givet priserne et ekstra nøk op, fordi der grundlæggende er tale om et premium-produkt, der henvender sig til design-feinschmeckere og first movers, der gerne vil betale ekstra for at være lidt foran alle de andre Apple-kunder.

“iPhone X er den dyreste iPhone, der nogensinde er produceret, og den har den højeste salgspris blandt sammenlignelige flagskib-smartphones, hvilket katapulterer smartphoneindustrien i retning af et helt nyt prisniveau,” udtaler Andrew Rassweiler, analytiker hos IHS Markit.

Han tilføjer at iPhone X - selvom den er et stort skridt frem rent design-mæssigt - langt hen ad vejen bygger på den samme underliggende arkitektur som iPhone 8 Plus. Dog er især skærmen på iPhone X bedre, og Face ID-teknologien er også med til at bidrage til den højere pris.

Læs også:

Apple sender kaskade af krav til app-udviklerne: Sådan skal apps se ud på den nye iPhone X

Sådan ser en iPhone X ud, når man splitter den ad: Har to batterier og det indbyggede bundkort bliver umuligt at reparere

Eksperter har undersøgt alle komponenter i iPhone 8 og 8 Plus: Her er den rå pris for de nye iPhones




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere