Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Politikeren Freddy Blak (S) idømt bøde for at lække oplysninger i Atea-sagen

Politikeren Freddy Blak (S), der sidder i regionsrådet i Region Sjælland, skal betale 10 dagbøder for at have lækket oplysninger om den store Atea-bestikkelsessag.

Det socialdemokratiske medlem af regionsrådet i Region Sjælland, Freddy Blak, skal betale 10 dagbøder på hver 500 kroner for ulovligt at have lækket hemmelige oplysninger i forbindelse med den store Atea-bestikkelsessag, skriver Ritzau.

Dommen er netop faldet i Retten i Næstved.

Freddy Blak var tiltalt efter straffelovens §152 stk 1 for at have brudt sin tavshedspligt som regionsråds-politiker i forbindelse med sagen.

Det skete, da han til en journalist fra Weekendavisen videregav fortrolige oplysninger i form af en hemmeligstempet revisions-rapport, som Rambøll havde udarbejdet.

Her fremgik det blandt andet, at der var blevet leveret it-udstyr til en række adresser uden for Region Sjælland.

Bagmandspolitiet mente, at lækket kunne være ‘skadelig for den igangværende politimæssige efterforskning,” som det hed dengang.

Freddy Blak har erkendt, at han udleverede den pågældende rapport, men har tidligere anført, at han ikke mente, at den var fortrolig, da den alligevel lå ude hos ‘alle andre medier.’

Han har tidligere sagt, at han mener, at sagen mod ham er ‘spild af skatteydernes penge.’

"Hvis jeg bliver dømt for at have udleveret rapporten og ryddet op i det her, så betaler jeg gerne min bøde. Men det tror jeg ikke, at jeg gør," siger han til Ritzau i maj.

Atea-sagen ruller i disse dage i Retten i Glostrup, hvor de syv hovedtiltalte sidder på anklagebænken.

Du kan følge Computerworlds live-dækning fra retssalen netop nu her:

Live fra Retten i Glostrup om Las Vegas-rejse: "Skulle jeg fortælle to it-chefer - to ledere af Regionen - at de bruger regionens penge forkert? Det kan jeg ikke"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.