Artikel top billede

Politikeren Freddy Blak (S) idømt bøde for at lække oplysninger i Atea-sagen

Politikeren Freddy Blak (S), der sidder i regionsrådet i Region Sjælland, skal betale 10 dagbøder for at have lækket oplysninger om den store Atea-bestikkelsessag.

Det socialdemokratiske medlem af regionsrådet i Region Sjælland, Freddy Blak, skal betale 10 dagbøder på hver 500 kroner for ulovligt at have lækket hemmelige oplysninger i forbindelse med den store Atea-bestikkelsessag, skriver Ritzau.

Dommen er netop faldet i Retten i Næstved.

Freddy Blak var tiltalt efter straffelovens §152 stk 1 for at have brudt sin tavshedspligt som regionsråds-politiker i forbindelse med sagen.

Det skete, da han til en journalist fra Weekendavisen videregav fortrolige oplysninger i form af en hemmeligstempet revisions-rapport, som Rambøll havde udarbejdet.

Her fremgik det blandt andet, at der var blevet leveret it-udstyr til en række adresser uden for Region Sjælland.

Bagmandspolitiet mente, at lækket kunne være ‘skadelig for den igangværende politimæssige efterforskning,” som det hed dengang.

Freddy Blak har erkendt, at han udleverede den pågældende rapport, men har tidligere anført, at han ikke mente, at den var fortrolig, da den alligevel lå ude hos ‘alle andre medier.’

Han har tidligere sagt, at han mener, at sagen mod ham er ‘spild af skatteydernes penge.’

"Hvis jeg bliver dømt for at have udleveret rapporten og ryddet op i det her, så betaler jeg gerne min bøde. Men det tror jeg ikke, at jeg gør," siger han til Ritzau i maj.

Atea-sagen ruller i disse dage i Retten i Glostrup, hvor de syv hovedtiltalte sidder på anklagebænken.

Du kan følge Computerworlds live-dækning fra retssalen netop nu her:

Live fra Retten i Glostrup om Las Vegas-rejse: "Skulle jeg fortælle to it-chefer - to ledere af Regionen - at de bruger regionens penge forkert? Det kan jeg ikke"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere