Artikel top billede

Politikeren Freddy Blak (S) idømt bøde for at lække oplysninger i Atea-sagen

Politikeren Freddy Blak (S), der sidder i regionsrådet i Region Sjælland, skal betale 10 dagbøder for at have lækket oplysninger om den store Atea-bestikkelsessag.

Det socialdemokratiske medlem af regionsrådet i Region Sjælland, Freddy Blak, skal betale 10 dagbøder på hver 500 kroner for ulovligt at have lækket hemmelige oplysninger i forbindelse med den store Atea-bestikkelsessag, skriver Ritzau.

Dommen er netop faldet i Retten i Næstved.

Freddy Blak var tiltalt efter straffelovens §152 stk 1 for at have brudt sin tavshedspligt som regionsråds-politiker i forbindelse med sagen.

Det skete, da han til en journalist fra Weekendavisen videregav fortrolige oplysninger i form af en hemmeligstempet revisions-rapport, som Rambøll havde udarbejdet.

Her fremgik det blandt andet, at der var blevet leveret it-udstyr til en række adresser uden for Region Sjælland.

Bagmandspolitiet mente, at lækket kunne være ‘skadelig for den igangværende politimæssige efterforskning,” som det hed dengang.

Freddy Blak har erkendt, at han udleverede den pågældende rapport, men har tidligere anført, at han ikke mente, at den var fortrolig, da den alligevel lå ude hos ‘alle andre medier.’

Han har tidligere sagt, at han mener, at sagen mod ham er ‘spild af skatteydernes penge.’

"Hvis jeg bliver dømt for at have udleveret rapporten og ryddet op i det her, så betaler jeg gerne min bøde. Men det tror jeg ikke, at jeg gør," siger han til Ritzau i maj.

Atea-sagen ruller i disse dage i Retten i Glostrup, hvor de syv hovedtiltalte sidder på anklagebænken.

Du kan følge Computerworlds live-dækning fra retssalen netop nu her:

Live fra Retten i Glostrup om Las Vegas-rejse: "Skulle jeg fortælle to it-chefer - to ledere af Regionen - at de bruger regionens penge forkert? Det kan jeg ikke"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere