Artikel top billede

Tre danske teleselskaber tvunget til at ændre ulovlige abonnementer: Har været i strid med nye roamingregler

Energistyrelsen har tvunget tre danske mobilselskaber til at ændre deres abonnementer i kølvandet på nye roaming-regler.

Tre danske mobilselskaber har været i Energistyrelsens søgelys efter 15. juni, hvor EU lagde de omstridte roaming-afgifter i graven.

Her blev det nemlig forbudt for de europæiske mobilselskaber at opkræve særskilt (og ofte høj) betaling af kunderne, når de koblede sig på udenlandske mobilnetværk.

Ifølge Energistyrelsen har tre danske mobilselskaber i kølvandet på forbuddet haft mobil-abonnementer på hylderne, hvor kunderne har risikeret at skulle ekstra for roaming.

De tre mobilselskaber har derfor modtaget et brev fra Energistyrelsen med krav om at ændre deres abonnementer.

To af dem har dernæst selv ændret deres abonnementer, mens et trejde har fået klart påbud.

“To af selskaberne har på den baggrund ændret abonnementerne. I et enkelt tilfælde har styrelsen måttet træffe afgørelse om, at det pågældende selskab opkrævede en ulovlig pris for et roamingabonnement. Efterfølgende har også dette selskab bragt sine abonnementer i overensstemmelse med reglerne,” lyder det fra Energistyrelsen.

For Energistyrelsen bryder mobilselskaberne i udgangspunket reglerne, hvis de har to abonnementer, hvor der kun er 20 procent forskel i mængden af tale og data, men hvor det ene indeholder roaming.

Det kan nemlig ifølge styrelsen indikere, at der bliver betalt ekstra for roaming-delen.

“Hvis en kunde betaler mere for abonnementet med 12 GB data, fordi det i modsætning til et tilsvarende abonnement med 10 GB data giver mulighed for roaming, er dette i strid med de nye EU-regler. Forbrugeren betaler i det tilfælde mere for at kunne roame,” lyder det fra styrelsen.

Energistyrelsen har efter skrotningen af roamingafgifterne gennemgået priser og abonnementer hos 20 mobilselskaber.
I alt otte mobilselskaber har fået besked på at forklare, hvordan de lever op til de nye regler.

Læs også:

Få styr på de nye roaming-regler: Her er vilkårene hos dit mobilselskab - så meget data kan du bruge

De nye roaming-regler: Sådan kan de påvirke dit mobil-abonnement

Slut med skyhøje roaming-priser i EU: Roaming-afgifter fjernes til sommer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere