Tre danske teleselskaber tvunget til at ændre ulovlige abonnementer: Har været i strid med nye roamingregler

Energistyrelsen har tvunget tre danske mobilselskaber til at ændre deres abonnementer i kølvandet på nye roaming-regler.

Tre danske mobilselskaber har været i Energistyrelsens søgelys efter 15. juni, hvor EU lagde de omstridte roaming-afgifter i graven.

Her blev det nemlig forbudt for de europæiske mobilselskaber at opkræve særskilt (og ofte høj) betaling af kunderne, når de koblede sig på udenlandske mobilnetværk.

Ifølge Energistyrelsen har tre danske mobilselskaber i kølvandet på forbuddet haft mobil-abonnementer på hylderne, hvor kunderne har risikeret at skulle ekstra for roaming.

De tre mobilselskaber har derfor modtaget et brev fra Energistyrelsen med krav om at ændre deres abonnementer.

To af dem har dernæst selv ændret deres abonnementer, mens et trejde har fået klart påbud.

“To af selskaberne har på den baggrund ændret abonnementerne. I et enkelt tilfælde har styrelsen måttet træffe afgørelse om, at det pågældende selskab opkrævede en ulovlig pris for et roamingabonnement. Efterfølgende har også dette selskab bragt sine abonnementer i overensstemmelse med reglerne,” lyder det fra Energistyrelsen.

For Energistyrelsen bryder mobilselskaberne i udgangspunket reglerne, hvis de har to abonnementer, hvor der kun er 20 procent forskel i mængden af tale og data, men hvor det ene indeholder roaming.

Det kan nemlig ifølge styrelsen indikere, at der bliver betalt ekstra for roaming-delen.

“Hvis en kunde betaler mere for abonnementet med 12 GB data, fordi det i modsætning til et tilsvarende abonnement med 10 GB data giver mulighed for roaming, er dette i strid med de nye EU-regler. Forbrugeren betaler i det tilfælde mere for at kunne roame,” lyder det fra styrelsen.

Energistyrelsen har efter skrotningen af roamingafgifterne gennemgået priser og abonnementer hos 20 mobilselskaber.
I alt otte mobilselskaber har fået besked på at forklare, hvordan de lever op til de nye regler.

Læs også:

Få styr på de nye roaming-regler: Her er vilkårene hos dit mobilselskab - så meget data kan du bruge

De nye roaming-regler: Sådan kan de påvirke dit mobil-abonnement

Slut med skyhøje roaming-priser i EU: Roaming-afgifter fjernes til sommer

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
CIO
CIO Lars Bo Hassinggaard: "Ud over alle de sensorer der er bygget ind i vores nye fabrikker, så har vi også lavet et samarbejde med Aarhus Universitet hvor vi putter sensorer på vores net og trawlere."
Podcast: Royal Greenland har sin egen flåde af trawlere, sine egne fabrikker og eksportmarkeder over hele verden. Samtidig løser Royal Greenland opgaver inden for bank, skat og naturmyndighed. Hør hvordan it binder det hele sammen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.