Artikel top billede

Tre danske teleselskaber tvunget til at ændre ulovlige abonnementer: Har været i strid med nye roamingregler

Energistyrelsen har tvunget tre danske mobilselskaber til at ændre deres abonnementer i kølvandet på nye roaming-regler.

Tre danske mobilselskaber har været i Energistyrelsens søgelys efter 15. juni, hvor EU lagde de omstridte roaming-afgifter i graven.

Her blev det nemlig forbudt for de europæiske mobilselskaber at opkræve særskilt (og ofte høj) betaling af kunderne, når de koblede sig på udenlandske mobilnetværk.

Ifølge Energistyrelsen har tre danske mobilselskaber i kølvandet på forbuddet haft mobil-abonnementer på hylderne, hvor kunderne har risikeret at skulle ekstra for roaming.

De tre mobilselskaber har derfor modtaget et brev fra Energistyrelsen med krav om at ændre deres abonnementer.

To af dem har dernæst selv ændret deres abonnementer, mens et trejde har fået klart påbud.

“To af selskaberne har på den baggrund ændret abonnementerne. I et enkelt tilfælde har styrelsen måttet træffe afgørelse om, at det pågældende selskab opkrævede en ulovlig pris for et roamingabonnement. Efterfølgende har også dette selskab bragt sine abonnementer i overensstemmelse med reglerne,” lyder det fra Energistyrelsen.

For Energistyrelsen bryder mobilselskaberne i udgangspunket reglerne, hvis de har to abonnementer, hvor der kun er 20 procent forskel i mængden af tale og data, men hvor det ene indeholder roaming.

Det kan nemlig ifølge styrelsen indikere, at der bliver betalt ekstra for roaming-delen.

“Hvis en kunde betaler mere for abonnementet med 12 GB data, fordi det i modsætning til et tilsvarende abonnement med 10 GB data giver mulighed for roaming, er dette i strid med de nye EU-regler. Forbrugeren betaler i det tilfælde mere for at kunne roame,” lyder det fra styrelsen.

Energistyrelsen har efter skrotningen af roamingafgifterne gennemgået priser og abonnementer hos 20 mobilselskaber.
I alt otte mobilselskaber har fået besked på at forklare, hvordan de lever op til de nye regler.

Læs også:

Få styr på de nye roaming-regler: Her er vilkårene hos dit mobilselskab - så meget data kan du bruge

De nye roaming-regler: Sådan kan de påvirke dit mobil-abonnement

Slut med skyhøje roaming-priser i EU: Roaming-afgifter fjernes til sommer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere