Artikel top billede

Tre danske teleselskaber tvunget til at ændre ulovlige abonnementer: Har været i strid med nye roamingregler

Energistyrelsen har tvunget tre danske mobilselskaber til at ændre deres abonnementer i kølvandet på nye roaming-regler.

Tre danske mobilselskaber har været i Energistyrelsens søgelys efter 15. juni, hvor EU lagde de omstridte roaming-afgifter i graven.

Her blev det nemlig forbudt for de europæiske mobilselskaber at opkræve særskilt (og ofte høj) betaling af kunderne, når de koblede sig på udenlandske mobilnetværk.

Ifølge Energistyrelsen har tre danske mobilselskaber i kølvandet på forbuddet haft mobil-abonnementer på hylderne, hvor kunderne har risikeret at skulle ekstra for roaming.

De tre mobilselskaber har derfor modtaget et brev fra Energistyrelsen med krav om at ændre deres abonnementer.

To af dem har dernæst selv ændret deres abonnementer, mens et trejde har fået klart påbud.

“To af selskaberne har på den baggrund ændret abonnementerne. I et enkelt tilfælde har styrelsen måttet træffe afgørelse om, at det pågældende selskab opkrævede en ulovlig pris for et roamingabonnement. Efterfølgende har også dette selskab bragt sine abonnementer i overensstemmelse med reglerne,” lyder det fra Energistyrelsen.

For Energistyrelsen bryder mobilselskaberne i udgangspunket reglerne, hvis de har to abonnementer, hvor der kun er 20 procent forskel i mængden af tale og data, men hvor det ene indeholder roaming.

Det kan nemlig ifølge styrelsen indikere, at der bliver betalt ekstra for roaming-delen.

“Hvis en kunde betaler mere for abonnementet med 12 GB data, fordi det i modsætning til et tilsvarende abonnement med 10 GB data giver mulighed for roaming, er dette i strid med de nye EU-regler. Forbrugeren betaler i det tilfælde mere for at kunne roame,” lyder det fra styrelsen.

Energistyrelsen har efter skrotningen af roamingafgifterne gennemgået priser og abonnementer hos 20 mobilselskaber.
I alt otte mobilselskaber har fået besked på at forklare, hvordan de lever op til de nye regler.

Læs også:

Få styr på de nye roaming-regler: Her er vilkårene hos dit mobilselskab - så meget data kan du bruge

De nye roaming-regler: Sådan kan de påvirke dit mobil-abonnement

Slut med skyhøje roaming-priser i EU: Roaming-afgifter fjernes til sommer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere