Artikel top billede

Morgen-briefing: IT-Universitetet skal hjælpe med at få styr på offentlig it / Ny mobil- og netbank til 200.000 danskere / Sikkerhedsfirma: Alle virksomheder har været ramt af mobil-angreb

IT-Universitetet skal hjælpe med at få styr på offentlig it. Ny mobil- og netbank til 200.000 danskere. Sikkerhedsfirma: Alle virksomheder har været ramt af mobil-angreb. Ny betalings-løsning fra Nets.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

IT-Universitetet skal hjælpe med at få styr på offentlig it

IT-Universitetet åbner i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen et forskningcenter, som ifølge universitetet skal skabe mere viden om, hvordan offentlig it udvikles og drives bedst muligt.

Der vil blive tilknyttet en håndfuld forskere til centeret, der skal fokusere på ‘offentlige it-udviklingsprojekter og den efterfølgende drift af it-systemer,’ som det hedder.

Parterne meddeler, at centeret etableres som led i regeringens nye strategi for styring af it i staten, som innovationsminister Sophie Løhde netop har præsenteret under navnet ‘Et solidt it-fundament.’ Den finder du her..

“Vi har mange gode erfaringer at stå på, men vi mangler forskningsbaseret fakta og viden, der kan gøre os endnu bedre til at udvikle og drive offentlige it-systemer,” lyder det fra Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen. 

En af opgaverne bliver at komme med konkrete anbefalinger til it-ledere og formulere efteruddannelsestilbud.

”Mange offentlige ledere får ledelsesansvar for it-projekter uden nødvendigvis at have uddannelse i at styre et it-projekt. De sidder måske i en styregruppe og ved ikke, hvad de skal spørge om, for man underviser ikke i det på jura, statskundskab og andre uddannelser, folk i disse stillinger typisk har læst. Hvis man aldrig har lært det, har man ikke en chance for at vide det. Derfor er der et behov for efteruddannelse,” lyder det fra universitetets rektor, Mads Tofte.

Ny mobil- og netbank til 200.000 danskere

200.000 danskere fik i weekenden ny mobil- og netbank, meddeler Nykredit og Roskilde-virksomheden BEC. 

Søndag eftermiddag flyttede Nykredit nemlig over på BEC’s løsning. Hidtil har Nykredit anvendt en egenudviklet løsning. BEC’s løsning anvendes af en stribe danske pengeinstitutter.

Ifølge parterne har 122 BEC-medarbejdere arbejdet på projektet. Det var egentlig planen, at Nykredit ville lukke for sine selvbetjeningsløsninger fra fredag aften til mandag morgen. Men alt var på plads allerede i søndag eftermiddag, lyder det.

Sikkerhedsfirma: Alle virksomheder har været ramt af mobil-angreb

Alle virksomheder har været udsat for cyberangreb på medarbejdernes mobile enheder inden for det seneste år, lyder det fra it-sikkerhedsselskabet Check Point, på baggrund af en rundspørge til 850 virksomheders cybersikkerhed.

Ifølge svarene har 100 procent af virksomhederne oplevet angreb mod smartphones, tablet-computere og lignende. Hver virksomhed er ifølge Check Point blevet angrebet 54 gange i gennemsnit i årets løb. De mest udsatte sektorer er den finansielle sektor samt offentlige myndigheder.

“Resultaterne viser, at ansattes muligheder for at arbejde på farten ved at kunne tilgå mail, dokumenter og andre ressourcer digitalt, øger risikoen for cyberangreb mod virksomheder markant,” lyder det fra selskabet.

Check Point peger på, at mobile enheder er blevet den ‘nye ’bagdør’ for cyberkriminelle og hackere. Den økonomiske gevinst og hyppigheden af angreb mod mobile enheder har i 2017 oversteget angreb mod pc’er,’ lyder det.

Ny betalings-løsning fra Nets

Nets-ejede Dibs Payment Service er på trapperne med en samlet betalingspakke til webshop-ejere som en reaktion på ikke mindst MobilePay, Apple Pay og Amazon Pay, skriver Børsen.

Løsningen kommer til at hedde Easy, og ideen er, at man ikke skal være i kontakt med både en udbyder af en betalingsservice samt en have en separat betalingskortaftale, lyder det i avisen.

Desuden vil løsningen give overblik over alle indtægter og udgifter forbundet med webshoppen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere