Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: IT-Universitetet skal hjælpe med at få styr på offentlig it / Ny mobil- og netbank til 200.000 danskere / Sikkerhedsfirma: Alle virksomheder har været ramt af mobil-angreb

IT-Universitetet skal hjælpe med at få styr på offentlig it. Ny mobil- og netbank til 200.000 danskere. Sikkerhedsfirma: Alle virksomheder har været ramt af mobil-angreb. Ny betalings-løsning fra Nets.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

IT-Universitetet skal hjælpe med at få styr på offentlig it

IT-Universitetet åbner i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen et forskningcenter, som ifølge universitetet skal skabe mere viden om, hvordan offentlig it udvikles og drives bedst muligt.

Der vil blive tilknyttet en håndfuld forskere til centeret, der skal fokusere på ‘offentlige it-udviklingsprojekter og den efterfølgende drift af it-systemer,’ som det hedder.

Parterne meddeler, at centeret etableres som led i regeringens nye strategi for styring af it i staten, som innovationsminister Sophie Løhde netop har præsenteret under navnet ‘Et solidt it-fundament.’ Den finder du her..

“Vi har mange gode erfaringer at stå på, men vi mangler forskningsbaseret fakta og viden, der kan gøre os endnu bedre til at udvikle og drive offentlige it-systemer,” lyder det fra Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen. 

En af opgaverne bliver at komme med konkrete anbefalinger til it-ledere og formulere efteruddannelsestilbud.

”Mange offentlige ledere får ledelsesansvar for it-projekter uden nødvendigvis at have uddannelse i at styre et it-projekt. De sidder måske i en styregruppe og ved ikke, hvad de skal spørge om, for man underviser ikke i det på jura, statskundskab og andre uddannelser, folk i disse stillinger typisk har læst. Hvis man aldrig har lært det, har man ikke en chance for at vide det. Derfor er der et behov for efteruddannelse,” lyder det fra universitetets rektor, Mads Tofte.

Ny mobil- og netbank til 200.000 danskere

200.000 danskere fik i weekenden ny mobil- og netbank, meddeler Nykredit og Roskilde-virksomheden BEC. 

Søndag eftermiddag flyttede Nykredit nemlig over på BEC’s løsning. Hidtil har Nykredit anvendt en egenudviklet løsning. BEC’s løsning anvendes af en stribe danske pengeinstitutter.

Ifølge parterne har 122 BEC-medarbejdere arbejdet på projektet. Det var egentlig planen, at Nykredit ville lukke for sine selvbetjeningsløsninger fra fredag aften til mandag morgen. Men alt var på plads allerede i søndag eftermiddag, lyder det.

Sikkerhedsfirma: Alle virksomheder har været ramt af mobil-angreb

Alle virksomheder har været udsat for cyberangreb på medarbejdernes mobile enheder inden for det seneste år, lyder det fra it-sikkerhedsselskabet Check Point, på baggrund af en rundspørge til 850 virksomheders cybersikkerhed.

Ifølge svarene har 100 procent af virksomhederne oplevet angreb mod smartphones, tablet-computere og lignende. Hver virksomhed er ifølge Check Point blevet angrebet 54 gange i gennemsnit i årets løb. De mest udsatte sektorer er den finansielle sektor samt offentlige myndigheder.

“Resultaterne viser, at ansattes muligheder for at arbejde på farten ved at kunne tilgå mail, dokumenter og andre ressourcer digitalt, øger risikoen for cyberangreb mod virksomheder markant,” lyder det fra selskabet.

Check Point peger på, at mobile enheder er blevet den ‘nye ’bagdør’ for cyberkriminelle og hackere. Den økonomiske gevinst og hyppigheden af angreb mod mobile enheder har i 2017 oversteget angreb mod pc’er,’ lyder det.

Ny betalings-løsning fra Nets

Nets-ejede Dibs Payment Service er på trapperne med en samlet betalingspakke til webshop-ejere som en reaktion på ikke mindst MobilePay, Apple Pay og Amazon Pay, skriver Børsen.

Løsningen kommer til at hedde Easy, og ideen er, at man ikke skal være i kontakt med både en udbyder af en betalingsservice samt en have en separat betalingskortaftale, lyder det i avisen.

Desuden vil løsningen give overblik over alle indtægter og udgifter forbundet med webshoppen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere