Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: IT-Universitetet skal hjælpe med at få styr på offentlig it / Ny mobil- og netbank til 200.000 danskere / Sikkerhedsfirma: Alle virksomheder har været ramt af mobil-angreb

IT-Universitetet skal hjælpe med at få styr på offentlig it. Ny mobil- og netbank til 200.000 danskere. Sikkerhedsfirma: Alle virksomheder har været ramt af mobil-angreb. Ny betalings-løsning fra Nets.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

IT-Universitetet skal hjælpe med at få styr på offentlig it

IT-Universitetet åbner i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen et forskningcenter, som ifølge universitetet skal skabe mere viden om, hvordan offentlig it udvikles og drives bedst muligt.

Der vil blive tilknyttet en håndfuld forskere til centeret, der skal fokusere på ‘offentlige it-udviklingsprojekter og den efterfølgende drift af it-systemer,’ som det hedder.

Parterne meddeler, at centeret etableres som led i regeringens nye strategi for styring af it i staten, som innovationsminister Sophie Løhde netop har præsenteret under navnet ‘Et solidt it-fundament.’ Den finder du her..

“Vi har mange gode erfaringer at stå på, men vi mangler forskningsbaseret fakta og viden, der kan gøre os endnu bedre til at udvikle og drive offentlige it-systemer,” lyder det fra Rikke Hougaard Zeberg, direktør i Digitaliseringsstyrelsen. 

En af opgaverne bliver at komme med konkrete anbefalinger til it-ledere og formulere efteruddannelsestilbud.

”Mange offentlige ledere får ledelsesansvar for it-projekter uden nødvendigvis at have uddannelse i at styre et it-projekt. De sidder måske i en styregruppe og ved ikke, hvad de skal spørge om, for man underviser ikke i det på jura, statskundskab og andre uddannelser, folk i disse stillinger typisk har læst. Hvis man aldrig har lært det, har man ikke en chance for at vide det. Derfor er der et behov for efteruddannelse,” lyder det fra universitetets rektor, Mads Tofte.

Ny mobil- og netbank til 200.000 danskere

200.000 danskere fik i weekenden ny mobil- og netbank, meddeler Nykredit og Roskilde-virksomheden BEC. 

Søndag eftermiddag flyttede Nykredit nemlig over på BEC’s løsning. Hidtil har Nykredit anvendt en egenudviklet løsning. BEC’s løsning anvendes af en stribe danske pengeinstitutter.

Ifølge parterne har 122 BEC-medarbejdere arbejdet på projektet. Det var egentlig planen, at Nykredit ville lukke for sine selvbetjeningsløsninger fra fredag aften til mandag morgen. Men alt var på plads allerede i søndag eftermiddag, lyder det.

Sikkerhedsfirma: Alle virksomheder har været ramt af mobil-angreb

Alle virksomheder har været udsat for cyberangreb på medarbejdernes mobile enheder inden for det seneste år, lyder det fra it-sikkerhedsselskabet Check Point, på baggrund af en rundspørge til 850 virksomheders cybersikkerhed.

Ifølge svarene har 100 procent af virksomhederne oplevet angreb mod smartphones, tablet-computere og lignende. Hver virksomhed er ifølge Check Point blevet angrebet 54 gange i gennemsnit i årets løb. De mest udsatte sektorer er den finansielle sektor samt offentlige myndigheder.

“Resultaterne viser, at ansattes muligheder for at arbejde på farten ved at kunne tilgå mail, dokumenter og andre ressourcer digitalt, øger risikoen for cyberangreb mod virksomheder markant,” lyder det fra selskabet.

Check Point peger på, at mobile enheder er blevet den ‘nye ’bagdør’ for cyberkriminelle og hackere. Den økonomiske gevinst og hyppigheden af angreb mod mobile enheder har i 2017 oversteget angreb mod pc’er,’ lyder det.

Ny betalings-løsning fra Nets

Nets-ejede Dibs Payment Service er på trapperne med en samlet betalingspakke til webshop-ejere som en reaktion på ikke mindst MobilePay, Apple Pay og Amazon Pay, skriver Børsen.

Løsningen kommer til at hedde Easy, og ideen er, at man ikke skal være i kontakt med både en udbyder af en betalingsservice samt en have en separat betalingskortaftale, lyder det i avisen.

Desuden vil løsningen give overblik over alle indtægter og udgifter forbundet med webshoppen.
IT-JOB

Formpipe Software A/S

Head of Customer Support

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT Full Stack-udvikler

VikingGenetics

Data Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere