Bitcoin-kursen buldrer i vejret: Nærmer sig 10.000 dollar

På trods af skeptisk hvisken i krogene, ser intet ud til at kunne stoppe den eksplosive kryptovaluta Bitcoin. Kursen nærmer sig nu med hastige skridt 10.000 dollar.

Prisen fortsætter med at brage aftsted på Bitcoin. 

For blot en uge siden krydsede den digitale "valuta" 8.000 dollar-mærket. Allerede en uge senere handles fænomenet Bitcoin til 9.500 dollar, skriver CNN Money.

Med den fart, der er på kursen i øjeblikket, er der ikke lang tid tilat kryptovalutaen krydser den magiske grænse på 10.000 dollar per styk. Det svarer til 62.600 kroner for en enkelt bitcoin.

Der er dog stadig en del skepsis omkring fænomenet, der det seneste år har oplevet, at kursen har flyttet sig med raketfart. 

Læs mere om Bitcoin her: Borgerkrig i bitcoin-verdenen: Mystiske kurs-udsving skaber undren

Finansbranchens tunge drenge kritiserer nemlig bitcoin-kursen for at være drevet udelukkende af spekulation med henblik på en hurtig gevinst.

Kritikkere har peget på, at kryptovalutaen ikke dækker over et såkaldt underliggende aktiv, som det er tilfældet med eksempelvis en aktie.

Samtidig peger skeptikerne på, at man næppe kan betegne bitcoin som en valuta, da kursen svinger alt for meget. 

Læs mere om Bitcoin her: Bitcoin ramt af brat kursdyk: Er faldet med 1.000 dollar på blot 48 timer

Alligevel kan CNN Money berette, at den seneste kursudvikling skulle være drevet af en tro på, at flere af de store spillere i finansbranchen skulle være parate til at springe med på bitcoin-bølgen og dermed måske drive kursen videre op.

Læs også:

På trods af voldsomt kurshop står Nationalbanken fast: "Bitcoins er ikke penge"

Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.