Artikel top billede

Bitcoin-kursen buldrer i vejret: Nærmer sig 10.000 dollar

På trods af skeptisk hvisken i krogene, ser intet ud til at kunne stoppe den eksplosive kryptovaluta Bitcoin. Kursen nærmer sig nu med hastige skridt 10.000 dollar.

Prisen fortsætter med at brage aftsted på Bitcoin. 

For blot en uge siden krydsede den digitale "valuta" 8.000 dollar-mærket. Allerede en uge senere handles fænomenet Bitcoin til 9.500 dollar, skriver CNN Money.

Med den fart, der er på kursen i øjeblikket, er der ikke lang tid tilat kryptovalutaen krydser den magiske grænse på 10.000 dollar per styk. Det svarer til 62.600 kroner for en enkelt bitcoin.

Der er dog stadig en del skepsis omkring fænomenet, der det seneste år har oplevet, at kursen har flyttet sig med raketfart. 

Læs mere om Bitcoin her: Borgerkrig i bitcoin-verdenen: Mystiske kurs-udsving skaber undren

Finansbranchens tunge drenge kritiserer nemlig bitcoin-kursen for at være drevet udelukkende af spekulation med henblik på en hurtig gevinst.

Kritikkere har peget på, at kryptovalutaen ikke dækker over et såkaldt underliggende aktiv, som det er tilfældet med eksempelvis en aktie.

Samtidig peger skeptikerne på, at man næppe kan betegne bitcoin som en valuta, da kursen svinger alt for meget. 

Læs mere om Bitcoin her: Bitcoin ramt af brat kursdyk: Er faldet med 1.000 dollar på blot 48 timer

Alligevel kan CNN Money berette, at den seneste kursudvikling skulle være drevet af en tro på, at flere af de store spillere i finansbranchen skulle være parate til at springe med på bitcoin-bølgen og dermed måske drive kursen videre op.

Læs også:

På trods af voldsomt kurshop står Nationalbanken fast: "Bitcoins er ikke penge"

Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere