Artikel top billede

Bitcoin-kursen buldrer i vejret: Nærmer sig 10.000 dollar

På trods af skeptisk hvisken i krogene, ser intet ud til at kunne stoppe den eksplosive kryptovaluta Bitcoin. Kursen nærmer sig nu med hastige skridt 10.000 dollar.

Prisen fortsætter med at brage aftsted på Bitcoin. 

For blot en uge siden krydsede den digitale "valuta" 8.000 dollar-mærket. Allerede en uge senere handles fænomenet Bitcoin til 9.500 dollar, skriver CNN Money.

Med den fart, der er på kursen i øjeblikket, er der ikke lang tid tilat kryptovalutaen krydser den magiske grænse på 10.000 dollar per styk. Det svarer til 62.600 kroner for en enkelt bitcoin.

Der er dog stadig en del skepsis omkring fænomenet, der det seneste år har oplevet, at kursen har flyttet sig med raketfart. 

Læs mere om Bitcoin her: Borgerkrig i bitcoin-verdenen: Mystiske kurs-udsving skaber undren

Finansbranchens tunge drenge kritiserer nemlig bitcoin-kursen for at være drevet udelukkende af spekulation med henblik på en hurtig gevinst.

Kritikkere har peget på, at kryptovalutaen ikke dækker over et såkaldt underliggende aktiv, som det er tilfældet med eksempelvis en aktie.

Samtidig peger skeptikerne på, at man næppe kan betegne bitcoin som en valuta, da kursen svinger alt for meget. 

Læs mere om Bitcoin her: Bitcoin ramt af brat kursdyk: Er faldet med 1.000 dollar på blot 48 timer

Alligevel kan CNN Money berette, at den seneste kursudvikling skulle være drevet af en tro på, at flere af de store spillere i finansbranchen skulle være parate til at springe med på bitcoin-bølgen og dermed måske drive kursen videre op.

Læs også:

På trods af voldsomt kurshop står Nationalbanken fast: "Bitcoins er ikke penge"

Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere