Artikel top billede

Bitcoin-kursen buldrer i vejret: Nærmer sig 10.000 dollar

På trods af skeptisk hvisken i krogene, ser intet ud til at kunne stoppe den eksplosive kryptovaluta Bitcoin. Kursen nærmer sig nu med hastige skridt 10.000 dollar.

Prisen fortsætter med at brage aftsted på Bitcoin. 

For blot en uge siden krydsede den digitale "valuta" 8.000 dollar-mærket. Allerede en uge senere handles fænomenet Bitcoin til 9.500 dollar, skriver CNN Money.

Med den fart, der er på kursen i øjeblikket, er der ikke lang tid tilat kryptovalutaen krydser den magiske grænse på 10.000 dollar per styk. Det svarer til 62.600 kroner for en enkelt bitcoin.

Der er dog stadig en del skepsis omkring fænomenet, der det seneste år har oplevet, at kursen har flyttet sig med raketfart. 

Læs mere om Bitcoin her: Borgerkrig i bitcoin-verdenen: Mystiske kurs-udsving skaber undren

Finansbranchens tunge drenge kritiserer nemlig bitcoin-kursen for at være drevet udelukkende af spekulation med henblik på en hurtig gevinst.

Kritikkere har peget på, at kryptovalutaen ikke dækker over et såkaldt underliggende aktiv, som det er tilfældet med eksempelvis en aktie.

Samtidig peger skeptikerne på, at man næppe kan betegne bitcoin som en valuta, da kursen svinger alt for meget. 

Læs mere om Bitcoin her: Bitcoin ramt af brat kursdyk: Er faldet med 1.000 dollar på blot 48 timer

Alligevel kan CNN Money berette, at den seneste kursudvikling skulle være drevet af en tro på, at flere af de store spillere i finansbranchen skulle være parate til at springe med på bitcoin-bølgen og dermed måske drive kursen videre op.

Læs også:

På trods af voldsomt kurshop står Nationalbanken fast: "Bitcoins er ikke penge"

Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere