Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

Efter MobilePay-tyveri af 80.000 kroner: Sådan er du stillet, hvis du bliver udsat for MobilePay-svindel

Den tidligere Computerworld-redaktør Mikael Lindholm blev for nylig udsat for MobilePay-svindel for 80.000 kroner. Vi har spurgt MobilePay, hvordan du er stillet, hvis svindlere får fat i din konto.

Hvis din MobilePay-konto bliver misbrugt af svindlere, så skal du som udgangspunkt ikke være nervøs.

MobilePay dækker nemlig omkostningerne, hvis en fremmed har slået sig løs med din MobilePay, sådan som det for nylig skete for den tidligere Computerworld-redaktør Mikael Lindholm.

Det kan du læse mere om her: Mikael fik lænset sin konto for 80.000 kroner af smarte MobilePay-svindlere: "Jeg er hverken blåøjet eller naiv"

Betingelserne afhænger dog af, hvordan svindelen er foregået.

“Hvis din MobilePay-konto har været misbrugt af en anden person, når der betales med MobilePay - det vil sige i en fysisk forretning eller overførsel til en anden bruger - så dækker MobilePay tabet. Medmindre du har handlet svigagtigt, bevidst har undladt at opfylde dine forpligtelser eller har undladt at spærre MobilePay,” siger Peter Kjærgaard Kriegbaum, der er pressechef i MobilePay, til Computerworld.

“De særlige tilfælde, vi har set for nylig, er blevet håndteret efter den politik.”

Andre regler for svindel på nettet

Hvis din MobilePay-konto bliver misbrugt til indkøb i en online-butik, er reglerne dog anderledes.

Her er betingelserne præcis de samme som på ved almindelig kortsvindel, og ansvaret ligger derfor hos din kortudsteder, der sandsynligvis vil være din bank.

“Det svarer til, at du betaler direkte med kortet, fordi MobilePay her udelukkende bruges til at oversætte dit telefonnummer til dine kortdata. Der er derfor tale om en helt almindelig kortbetaling til webshoppen, og man er stillet på præcis samme måde, som hvis man havde betalt direkte med kortet,” siger Peter Kjærgaard Kriegbaum.

Ifølge MobilePays egen vurdering er svindelen med den populære betalingsløsning 5-6 gange lavere end med kort generelt.

Du kan se alle betingelserne for MobilePay her.

Læs også: Så nemt er det at fuppe sig til 80.000 kroner: Her er læren af den seneste MobilePay-svindel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere