Artikel top billede

Efter MobilePay-tyveri af 80.000 kroner: Sådan er du stillet, hvis du bliver udsat for MobilePay-svindel

Den tidligere Computerworld-redaktør Mikael Lindholm blev for nylig udsat for MobilePay-svindel for 80.000 kroner. Vi har spurgt MobilePay, hvordan du er stillet, hvis svindlere får fat i din konto.

Hvis din MobilePay-konto bliver misbrugt af svindlere, så skal du som udgangspunkt ikke være nervøs.

MobilePay dækker nemlig omkostningerne, hvis en fremmed har slået sig løs med din MobilePay, sådan som det for nylig skete for den tidligere Computerworld-redaktør Mikael Lindholm.

Det kan du læse mere om her: Mikael fik lænset sin konto for 80.000 kroner af smarte MobilePay-svindlere: "Jeg er hverken blåøjet eller naiv"

Betingelserne afhænger dog af, hvordan svindelen er foregået.

“Hvis din MobilePay-konto har været misbrugt af en anden person, når der betales med MobilePay - det vil sige i en fysisk forretning eller overførsel til en anden bruger - så dækker MobilePay tabet. Medmindre du har handlet svigagtigt, bevidst har undladt at opfylde dine forpligtelser eller har undladt at spærre MobilePay,” siger Peter Kjærgaard Kriegbaum, der er pressechef i MobilePay, til Computerworld.

“De særlige tilfælde, vi har set for nylig, er blevet håndteret efter den politik.”

Andre regler for svindel på nettet

Hvis din MobilePay-konto bliver misbrugt til indkøb i en online-butik, er reglerne dog anderledes.

Her er betingelserne præcis de samme som på ved almindelig kortsvindel, og ansvaret ligger derfor hos din kortudsteder, der sandsynligvis vil være din bank.

“Det svarer til, at du betaler direkte med kortet, fordi MobilePay her udelukkende bruges til at oversætte dit telefonnummer til dine kortdata. Der er derfor tale om en helt almindelig kortbetaling til webshoppen, og man er stillet på præcis samme måde, som hvis man havde betalt direkte med kortet,” siger Peter Kjærgaard Kriegbaum.

Ifølge MobilePays egen vurdering er svindelen med den populære betalingsløsning 5-6 gange lavere end med kort generelt.

Du kan se alle betingelserne for MobilePay her.

Læs også: Så nemt er det at fuppe sig til 80.000 kroner: Her er læren af den seneste MobilePay-svindel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere