Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

Efter MobilePay-tyveri af 80.000 kroner: Sådan er du stillet, hvis du bliver udsat for MobilePay-svindel

Den tidligere Computerworld-redaktør Mikael Lindholm blev for nylig udsat for MobilePay-svindel for 80.000 kroner. Vi har spurgt MobilePay, hvordan du er stillet, hvis svindlere får fat i din konto.

Hvis din MobilePay-konto bliver misbrugt af svindlere, så skal du som udgangspunkt ikke være nervøs.

MobilePay dækker nemlig omkostningerne, hvis en fremmed har slået sig løs med din MobilePay, sådan som det for nylig skete for den tidligere Computerworld-redaktør Mikael Lindholm.

Det kan du læse mere om her: Mikael fik lænset sin konto for 80.000 kroner af smarte MobilePay-svindlere: "Jeg er hverken blåøjet eller naiv"

Betingelserne afhænger dog af, hvordan svindelen er foregået.

“Hvis din MobilePay-konto har været misbrugt af en anden person, når der betales med MobilePay - det vil sige i en fysisk forretning eller overførsel til en anden bruger - så dækker MobilePay tabet. Medmindre du har handlet svigagtigt, bevidst har undladt at opfylde dine forpligtelser eller har undladt at spærre MobilePay,” siger Peter Kjærgaard Kriegbaum, der er pressechef i MobilePay, til Computerworld.

“De særlige tilfælde, vi har set for nylig, er blevet håndteret efter den politik.”

Andre regler for svindel på nettet

Hvis din MobilePay-konto bliver misbrugt til indkøb i en online-butik, er reglerne dog anderledes.

Her er betingelserne præcis de samme som på ved almindelig kortsvindel, og ansvaret ligger derfor hos din kortudsteder, der sandsynligvis vil være din bank.

“Det svarer til, at du betaler direkte med kortet, fordi MobilePay her udelukkende bruges til at oversætte dit telefonnummer til dine kortdata. Der er derfor tale om en helt almindelig kortbetaling til webshoppen, og man er stillet på præcis samme måde, som hvis man havde betalt direkte med kortet,” siger Peter Kjærgaard Kriegbaum.

Ifølge MobilePays egen vurdering er svindelen med den populære betalingsløsning 5-6 gange lavere end med kort generelt.

Du kan se alle betingelserne for MobilePay her.

Læs også: Så nemt er det at fuppe sig til 80.000 kroner: Her er læren af den seneste MobilePay-svindel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere