Artikel top billede

(Foto: Daimler AG / Daimler AG - Product Communications Mercedes-Benz Vans)

Mercedes tester postdroner i kæmpeforsøg: Har gennemført 100 fejlfri leveringer af varer i Schweiz

Mercedes-Benz er i gang med en af de hidtil mest omfattende test af post-droner, der indtil videre i 100 test fejlfrit har leveret hverdags-varer som kaffe, mobiltelefoner og lignende fra luften.

Tyske Mercedes-Benz er gang med en af de største test af flyvende post-droner i verden.

Indtil videre har selskabet gennemført 100 fejlfri flyvninger med de små post-droner, som har leveret varer som pakker med kaffe, mobiltelefoner og lignende på taget af særlige varebiler, som Mercedes-Benz har placeret forskellige steder.

I forsøget placerede 50 kunder fra Zürich ordrer i den schweiziske net-butik Siroop og valgte her ‘airmail deals’ og levering samme dag.

Dronerne blev dernæst pakket og sendt afsted mod den af de fire varebiler, som var parkeret tættest på slutadressen. De var parkeret i afstande op til 17 kilometer fra dronernes udgangspunkt.

De fire biler fragtede dernæst varerne det sidste stykke ud til slutkunden.

Ifølge Mercedes-Benz blev de 100 test-flyvninger gennemført over 11 dage uden fejl og med ‘perfekt sikkerhed,’ som det hedder.

Dronerne er bygget af amerikanske Matternet.

Ikke mange havde måske forventet, at Mercedes-Benz som en af verdens store bil-producenter ville kaste sig ind på drone-markedet, men selskabet meddelte i fjor, at det ville investere en halv milliard euro i området.

I Mercedes-konceptet spiller de specialbyggede Vito-varevogne således en central rolle.

Bilerne indeholder blandt andet et mini-sorteringsanlæg, der automatisk og hurtigt sorterer de pakker, som dronerne leverer.

Ifølge Mercedes-Benz giver det for tiden ikke mening at sigte efter, at dronerne leverer direkte til døren. Med den pågældende slipper man imidlertid for at skulle fragte varer gennem tæt-trafikerede områder.

Flere andre selskaber eksperimenterer i disse år også med drone-leveringer. Det gælder ikke mindst Google og Amazon, som begge har investeret betydelige summer i området.

Begge har gennemført vellykkede forsøg med levering af eksempelvis sandwich, slik, hundefoder og lignende direkte til slutbrugeren.

Det kan du læse mere om her: Her er Googles nye post-drone - skal flyve pakker lige til din dør

For alle selskaberne gælder det, at det vil kræve lovgivningsmæssige ændringer, hvis drone-leveringer skal blive til noget.

De fleste lande har eksempelvis i dag regler om, at dronerne skal føres manuelt og at piloten skal have visuel kontakt med maskinen under hele flyvningen. Det forhindrer langdistanceflyvning samt flyvning om natten.

Læs også:

Drone-levering af pakker kan være på vej i England: Pakker leveres 30 minutter efter bestilling

Her er Googles nye post-drone - skal flyve pakker lige til din dør




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere