Artikel top billede

Kæmpe-underskuddet vokser: Uber taber tre milliarder kroner om måneden

Uber taber mere end tre milliarder kroner hver eneste måned.

Mens Uber plages af flere og flere møgsager, fosser pengene ud af den amerikanske virksomheds kasse.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters viser Ubers seneste kvartalsregnskab et tab på 1,46 milliarder dollar.

Det svarer til et tab på 3,06 milliarder kroner om måneden.

Dermed er virksomhedens tab steget med 400 millioner dollar - eller 2,5 milliarder kroner - i forhold til det forgående kvartal,.

Uber oplever dog tilsyneladende stadigvæk en stigende popularitet hos forbrugerne. Således viser regnskabet ifølge Reuters en omsætningsfremgang på 14 procent til 2 milliarder dollar.

Samtidig blev der på platformen formidlet ture for et beløb på 9,7 milliarder dollar, hvilket er en fremgang på 11,5 procent.

Lind strøm af møg flyder fra Uber

Uber har gennem de seneste måneder været ramt en lind strøm af møgsager.

Tidligere på ugen kom det frem, at dokumenter fra det igangværende retssag mellem Googles moderselskab Alphabet og Uber viser, at Uber har haft en praksis, hvor virksomheden internt brugte den krypterede beskedtjeneste Wickr.

Angiveligt for at undgå, at belastende intern kommunikation skulle komme til offentlighedens kendskab.

Derudover kom det i sidst uge frem, at Uber i 2016 havde hemmeligholdt at personlige oplysninger om 57 millioner af Ubers brugere og chauffører blev stjålet fra virksomhedens konto hos Amazon Web Services.

Og ikke alene valgte Uber selv at fortie oplysningerne om hackerangrebet, virksomheden valgte også at betale hackerne 100.000 dollar for at gøre det samme.

Læs også: Uber begik den ultimative dødssynd ved at hemmeligholde hackerangreb: Understreger nødvendigheden af GDPR
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere