Artikel top billede

Kæmpe-underskuddet vokser: Uber taber tre milliarder kroner om måneden

Uber taber mere end tre milliarder kroner hver eneste måned.

Mens Uber plages af flere og flere møgsager, fosser pengene ud af den amerikanske virksomheds kasse.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters viser Ubers seneste kvartalsregnskab et tab på 1,46 milliarder dollar.

Det svarer til et tab på 3,06 milliarder kroner om måneden.

Dermed er virksomhedens tab steget med 400 millioner dollar - eller 2,5 milliarder kroner - i forhold til det forgående kvartal,.

Uber oplever dog tilsyneladende stadigvæk en stigende popularitet hos forbrugerne. Således viser regnskabet ifølge Reuters en omsætningsfremgang på 14 procent til 2 milliarder dollar.

Samtidig blev der på platformen formidlet ture for et beløb på 9,7 milliarder dollar, hvilket er en fremgang på 11,5 procent.

Lind strøm af møg flyder fra Uber

Uber har gennem de seneste måneder været ramt en lind strøm af møgsager.

Tidligere på ugen kom det frem, at dokumenter fra det igangværende retssag mellem Googles moderselskab Alphabet og Uber viser, at Uber har haft en praksis, hvor virksomheden internt brugte den krypterede beskedtjeneste Wickr.

Angiveligt for at undgå, at belastende intern kommunikation skulle komme til offentlighedens kendskab.

Derudover kom det i sidst uge frem, at Uber i 2016 havde hemmeligholdt at personlige oplysninger om 57 millioner af Ubers brugere og chauffører blev stjålet fra virksomhedens konto hos Amazon Web Services.

Og ikke alene valgte Uber selv at fortie oplysningerne om hackerangrebet, virksomheden valgte også at betale hackerne 100.000 dollar for at gøre det samme.

Læs også: Uber begik den ultimative dødssynd ved at hemmeligholde hackerangreb: Understreger nødvendigheden af GDPR
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere