Artikel top billede

Morgen-briefing: Folketinget skal stemme ja eller nej til erhvervskandidater i dag / Ny taskforce under bagmandspolitiet skal behandle IP-kriminalitet / Danske it-netværk med 600 medlemsvirksomheder går sammen

Folketinget skal stemme ja eller nej til erhvervskandidater i dag. Ny taskforce under bagmandspolitiet skal behandle IP-kriminalitet. Jyske it-netværk med 600 medlemsvirksomheder går sammen. DXC Technology skal levere til DSB. Regioner og kommuner i fælles udbud med telemedicin. Og bitcoin runder nu 11.000 dollar…..Handlingsplan for ‘open government’

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Folketinget skal stemme ja eller nej til erhvervskandidater i dag

Folketinget stemmer i dag om, hvorvidt en ny uddannelsesgrad til erhvervskandidat skal indføres.

Lovforslaget - der hedder L 48 - sigter efter at gøre det muligt for bachelorer at læse en kandidat på deltid samtidig med, at de beholder deres job.

CBS synes - måske ikke overraskende - at ideen er ret god. - ikke mindst når det gælder muligheden for at få uddannet flere folk til it-branchen.

“På CBS synes vi, at muligheden for en erhvervskandidat på udvalgte uddannelser er en rigtig god idé. Blandt andet fordi det kobler uddannelse tættere til den karriere, studerende allerede påbegynder med relevante studiejobs, lyder det fra institutleder på Institut for Digitalisering, Jan Damsgaard. 

Også TDC mener, at lovforslaget bør vedtages i dag og opfordrer partierne til at stemme ja.

Du finder L 48 her, hvor du også kan følge med i afstemningen.

Ny taskforce under bagmandspolitiet skal behandle IP-kriminalitet

Justitsminister Søren Pape (K) etablerer en såkaldt taskforce med en håndfolk politifolk under bagsmandspolitiet, som i foreløbigt seks måneder bliver dedikeret til at efterforske IP-kriminalitet.

Det kommer til at dreje sig om efterforskning af sager om eksempelvis ophavsret, varemærker, designrettigheder og lignende, som kan krænkes over nettet fra udenlandske domæner.

Jyske it-netværk med 600 medlemsvirksomheder går sammen

De to jyske it-netværk BrainsBusiness og it-forum meddeler, at de indleder et strategisk samarbejde på vegne af deres i alt 600 medlemsvirksomheder.

BrainsBusiness har omkring 150 medlemmer i primært Nordjylland, mens it-forum har 450 medlemmer i primært det midt- og sønderjyske.

De netværk ønsker blandt andet at udbygge virksomhedernes udsyn - ‘både horisontalt og vertikalt inden for erhvervet, men også geografisk,’ som det hedder.

“Alt for få it-virksomheder har fokus på eksportmuligheder særligt i de omkringliggende lande, og her har vi nogle lavt hængende frugter, der relativt let kan plukkes. Når først hardware eller software er udviklet ud fra et behov i Danmark, så er sandsynligheden for, at samme behov eksisterer i eksempelvis Norge, Sverige, England eller Tyskland meget stor,” lyder det.

DXC Technology skal levere til DSB

It-selskabet DXS Technology har landet en ny fire-årig ordre hos DSB på levering af infrastruktur, netværk, SAP-leverancer, support, databaser og sikkerhedsservices, meddeler selskabet.

Amerikanske DXC Technology meddeler, at selskabet i forvejen ‘samarbejder med størstedelen af de europæiske jernbaneselskaber,’ ligesom selskabet (ifølge sig selv) har ‘omfattende viden og erfaring med at drive en række af de vigtigste danske, offentlige it-systemer.’

”Det er en signifikant aftale for DXC og understreger vores position som betydningsfuld it-leverandør på det danske marked. Vi ser frem til samarbejdet med DSB som deres it-partner og til at levere den bedste service til gavn for både DSB’s medarbejdere og kunder,” lyder det fra selskabet.

Regioner og kommuner i fælles udbud med telemedicin

De danske regioner og kommuner går sammen i et udbud af såkaldt ‘telemedicinsk infrastruktur til borgere med KOL.’

Udbudet har en værdi på et tocifret millionbeløb.

”I løbet af de sidste 10 år har vi set, hvordan lokale telemedicinske pilotprojekter er poppet op rundt om i landet, det har givet os erfaring at stå på. Og Danmark er på forkant her. Skal vi beholde førerpositionen, er tiden nu kommet til at udvikle én national løsning, der kan skabe sammenhæng og volumen. Vi er derfor meget stolte af, at der nu er opbakning fra samtlige kommuner og regioner om udviklingen af én fælles telemedicinsk infrastruktur på tværs af sundhedssektoren,” siger Mette Harbo, formand for Fælles Udbud for Telemedicin.

Og bitcoin runder nu 11.000 dollar….

På Computerworld-redaktionen bliver der joket med, at vi lige så godt kan bringe den samme bitcoin-artikel hver dag om nye kæmpestigninger - blot med nye tal hver dag.

Det kunne vi selvfølgelig ikke finde på, men noget er der nok om snakken, for vi bringer faktisk den næsten samme 'gisp'-artikel om bitcoin hver dag.

For få dage siden rundede bitcoinen eksempelvis (gisp!) 8.000 dollar. 

I går skrev vi, at bitcoinen rundede (gisp!) kurs 10.000 dollar.  Nu har den allerede rundet (gisp!) 11.000 dollar. 

Og Bloomberg skriver, at også Nasdaq har fået øje på bitcoinen og påtænker at introducere bitcoin-futures til næste år. De vil give investorerne mulighed for at ‘vædde’ om bitcoinens kurs-udvikling.

Hvor længe kan den eksplosive udvikling fortsætte? Vi ved det ikke. Nogen mener længe, andre mener slet ikke.

Under alle omstændigheder er det sikkert, at den ekstremt volatile og frit flyvende bitcoin kan falde lige så hurtigt, som den er steget.

Handlingsplan for ‘open government’

Digitaliseringsstyrelsen offentliggjorde onsdag sin handlingsplan for arbejdet med at levere ‘offentlig service og information på en tidssvarende og effektiv måde.’

Det kan lyde en smule tørt, men det er dog en vigtig opgave i denne tid, hvor digitaliseringen bruser ind over os.

Centralt i planen står en vision om at gøre de offentlige data tilgængelige for danskerne.

“En central drivkraft er at udnytte nye teknologier og medier, der giver mulighed for at gøre offentlig viden tilgængelig for borgere og virksomheder, og at fremme samarbejde mellem den offentlige sektor og civilsamfundet,” lyder det fra styrelsen.

Du kan læse mere her: Ny national handlingsplan for open government.
IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT-medarbejder til helpdesk

Banking Circle

Senior Backend Developer

Digitaliseringsstyrelsen

It-arkitekt til Digitaliseringsstyrelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.