Artikel top billede

Foto: Steffen Villadsen

Columbus-boss har brugt flere år på kæmpe-opkøbet af iStone: "Vi forhandlede helt indtil klokken 23:45 i går"

Interview: Columbus topchef Thomas Honoré har brugt flere år på at lande dagens aftale om et opkøb af svenske iStone. "Jeg har været rigtig meget i Stockholm. Jeg er også i Stockholm nu," fortæller han efter lange forhandlinger.

Opkøbet af svenske iStone og dertilhørende 600 medarbejdere er ikke noget, man bare lige lander. 

Tidligere torsdag satte Columbus-boss Thomas Honoré sin signatur på en aftale om, at Columbus køber godt halvdelen af den svenske virksomhed iStone for 173 millioner kroner og resten af selskabet fordelt over de kommende tre år. 

Forud for sådan en aftale går ikke bare måneder, men års arbejde. Det forklarer en lidt træt Thomas Honoré, der er topchef for danske Columbus. 

"Vi tog kontakt til iStone for nogle år siden. Det er nok tre år siden, hvor vi holdt nogle møder med dem, og på det tidspunkt var der nogle ting, der skulle falde på plads for dem og for os, så det var ikke den rigtige timing. Men vi har holdt kontakten ved lige og mødtes i forskellige sammenhæng."

Læs mere om handlen her: Columbus køber svensk it-firma med 600 ansatte: I gang med at overtage iStone

Stockholm tur/retur

Netop møderne har været vigtige i forbindelse med dagens aftale med svenskerne. 

Thomas Honoré har nemlig holdt mange møder med firmaet, der har hjemme i Stockholm, og det har givet ham anledning til at stifte bedre bekendskab med den svenske hovedstad. 

“Jeg har været rigtig meget i Stockholm. Jeg er også i Stockholm nu,” siger han og griner. 

"Jeg har været involveret i en masse møder. De har været hos os i København, og vi har været hos dem i Stockholm for at finde ud af, om vi havde samme holdning til forretning og samme forståelse for kunderne. Vi synes. at der er et godt kulturelt match, så derfor giver det hele god mening."

Læs mere om Columbus her: Columbus har fundet effektiv vækst-opskrift: Udnytter virksomhedernes it-fokus

Gjort en god handel

Prisen for overtagelsen af svenskerne blev i udgangspunktet 173 millioner kroner. 

For det beløb overtager Columbus 2. januar 2018 51 procent af aktierne i iStone.

De resterende 49 procent af virksomheden køber danske Columbus over en periode på tre år.

Derfor kan den endelige pris for opkøbet da også komme til at svinge et sted mellem 320 og 427 millioner danske kroner.

Thomas Honoré er ganske godt tilfreds med handlen, men som han også har kæmpet hårdt for. 

"Vi forhandlede indtil klokken 23I45 i går [onsdag aften, red], og så skulle vi bruge noget til at få alle papirerne på plads. Der er blevet forhandlet helt til det sidste," siger han. 

Men selvom underskriften er sat og aftalen dermed er indgået, så er Honoré ikke på vej hjem til København endnu. 

"Nu tager jeg på en rundtur til kontorerne i Malmø, Göteborg og Oslo for at mødes med medarbejdere, aktionærer og kunder.”

Så du er ikke på vej i lufthavnen for at tage en flyver hjem?

“Nej, arbejdet begynder først nu.”

Læs mere om Columbus her: Skattetryk og mangel på folk presser Columbus til at ansætte folk i udlandet: "En dansk medarbejder er konstant i konkurrence med en global medarbejder"

Læs om Thomas Honorés møde med Microsofts topchef her: "Så lige pludselig bliver jeg ringet op af Microsoft, der fortæller, at Steve Ballmer gerne vil have et møde med os"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere