Artikel top billede

Problemer med nyt ERP-system ødelagde regnskabet hos Fætter BR-koncern

Top-Toy-koncernen havde et skidt 2016 med millionunderskud, blandt andet på grund af store it-problemer

Koncernen bag Fætter BR og Toys'R'Us, Top-Toy, opnåede et større underskud på 39 millioner kroner i 2016-17. 

Ud over et skuffende julesalg i 2016 og en våd sommer, så begrundes underskuddet med et større it-koks. 

Det skriver Børsen

I sin årsrapport skriver Top-Toy om de utallige problemer, selskabet har haft med at udskifte sit centrale ERP-system, hvilket har kostet dyrt. 

Medarbejderne har haft for travlt med at håndtere lagersituationen end at få betjent de legetøjshungrende kunder, ligesom Fætter BR's og Toys'R'Us' netbutikker har givet dårlige kundeoplevelser. 

Læs også: It-problemer hos BankNordik trækker ud: Kunderne må vente på at få penge tilbage, selv om de er hævet ved en fejl

De problemer har ramt bundlinjen hårdt, som endte på et - ifølge årsrapporten - utilfredsstillende niveau. Top-Toy havde en opsætning i 2016-17 på 3,4 milliarder kroner. 

Dog forventes 2017-18 at blive bedre "på trods af fortsat usikkerhed på grund af det nye ERP-system," skrives der i rapporten. 

Legetøjskoncernen presses også af et marked, der ikke længere vækster i samme tempo som tidligere.

Top-Toy har i dag over 300 butikker, og den tidligere familie-koncern blev opkøbt af kapitalfonden EQT tilbage i 2015 fra familien Gjørup.

Læs også: Danske ERP-leverandører skovler penge ind: Disse selskaber klarer sig bedst blandt 24 leverandører
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere