Artikel top billede

Problemer med nyt ERP-system ødelagde regnskabet hos Fætter BR-koncern

Top-Toy-koncernen havde et skidt 2016 med millionunderskud, blandt andet på grund af store it-problemer

Koncernen bag Fætter BR og Toys'R'Us, Top-Toy, opnåede et større underskud på 39 millioner kroner i 2016-17. 

Ud over et skuffende julesalg i 2016 og en våd sommer, så begrundes underskuddet med et større it-koks. 

Det skriver Børsen

I sin årsrapport skriver Top-Toy om de utallige problemer, selskabet har haft med at udskifte sit centrale ERP-system, hvilket har kostet dyrt. 

Medarbejderne har haft for travlt med at håndtere lagersituationen end at få betjent de legetøjshungrende kunder, ligesom Fætter BR's og Toys'R'Us' netbutikker har givet dårlige kundeoplevelser. 

Læs også: It-problemer hos BankNordik trækker ud: Kunderne må vente på at få penge tilbage, selv om de er hævet ved en fejl

De problemer har ramt bundlinjen hårdt, som endte på et - ifølge årsrapporten - utilfredsstillende niveau. Top-Toy havde en opsætning i 2016-17 på 3,4 milliarder kroner. 

Dog forventes 2017-18 at blive bedre "på trods af fortsat usikkerhed på grund af det nye ERP-system," skrives der i rapporten. 

Legetøjskoncernen presses også af et marked, der ikke længere vækster i samme tempo som tidligere.

Top-Toy har i dag over 300 butikker, og den tidligere familie-koncern blev opkøbt af kapitalfonden EQT tilbage i 2015 fra familien Gjørup.

Læs også: Danske ERP-leverandører skovler penge ind: Disse selskaber klarer sig bedst blandt 24 leverandører
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere