Artikel top billede

Kapitalfond køber dansk kæmpe-succes: De to ejere sælger Danoffice IT efter 22 år

Kapitalfond overtager en af Danmarks bedste it-forhandlere, fynske Danoffice IT.

Kapitalfonden Agilitas overtager den fynske it-forhandler Danoffice IT, som har hovedkvarter i Svendborg, meddeler selskabet.

Danoffice IT omsatte i fjor for omkring en halv milliard kroner og havde en indtjening på 32,3 millioner kroner efter skat og hører hjemme i den absolutte top af vækst-forhandlere.

Selskabet vandt i 2016 således titlen som Danmarks bedste it-forhandler i Computerworld Top 100.

Selskabet blev stiftet i 1995 af Ole Steen Bruun Nielsen, der i dag er udviklingsdirektør, mens CEO Per-Erik Edvard Svehag trådte ind som partner i 2001. Han er i dag hovedejer af selskabet og arbejder til daglig fra Danoffice IT’s kontor i København.

Selskabet oplyser, at begge ejerne bliver i selskabet, som har omkring 60 ansatte.

Læs også: Danoffice IT's mangeårige direktør trækker sig efter opkøb: Nu stræber Danoffice IT efter fordobling af omsætningen

Siden etableringen i 1995 har firmaet specialiseret sig i at levere it-udstyr til nødhjælps-organisationer. Danoffice IT har omkring 30 langtidskontrakter, der typisk løber i op til fem år. Selskabet leverer udstyr til mere end 150 lande og har datterselskaber i USA, Schweiz og Uganda.

De mere end 80 globale FN-organisationer har været det absolut største ben i Danoffice' forretning.

Ole Steen Bruun Nielsen sagde i 2016 til Computerworld, at han mente, at forretningen kunne udvides.

“Udover at vi handler med FN, leverer vi også til EU og NATO, og de seneste par år har vi fået aftaler med globale virksomheder, hvor vi kan udnytte vores viden. Vi har brugt 20 år på at opbygge en know-how, hvor vi leverer til 160 lande i hele verden, hvoraf mange er lidt vanskelige destinationer. Det er der flere internationale virksomheder, der er ved at få øjnene op for,” sagde han.

Du kan læse vores interview med Steen Nielsen her: Danoffice IT er Danmarks bedste it-forhandler: "Vi har brugt 20 år på at opbygge en know-how, hvor vi leverer til 160 lande i hele verden”

Du kan læse et interview med Per-Erik Edvard Svehaug på cw.dk senere på dagen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere