Artikel top billede

Google udsender nu særlig Android-version til de allermest skrabede smartphones

Android findes allerede på mere end 85 procent af alle smartphones i verden, men det er ikke nok for Google. Derfor udsender Google nu en særlig Android-version til de mest skrabede smartphones.

Google præsenterede Android Go tidligere i år ved sin årlige udviklerkonference, Google I/O, og nu udgives den særlige Android-variant til producenterne.

Android Go er en særlig version af Android rettet mod billige og hardwaresvage smartphones. Go er bygget på Android Oreo (version 8.0), men er bygget til at kunne køre på smartphones med helt ned til 512 MB hukommelse.

Til sammenligning har de fleste nyere Android-telefoner mellem 4 og 8 GB hukommelse.

Android Go er ikke en ny version af Android, men mere en forgrening af Android Oreo, som producenter af smartphones kan vælge at udstyre en telefon med.

Ud over at fungere ved selv meget svag hardware, er også Googles egne apps blevet optimeret til ikke at fylde så meget, eller til ikke at benytte så meget data.

Eksempelvis fylder apps som “Google Assistant Go” og “Google Maps Go” markant mindre, ligesom apps som “YouTube Go” får en særlig offline-funktion, så den kan hente film ned via WiFi.

At Googles apps bliver mindre betyder dog også, at de vil tage længere tid om at starte.

Læs også: Nyt Android-system på vej: Se her hvornår det (måske) kommer til din telefon

Skal ikke forveksles med Android One

Android Go skal ikke forveksles med Googles allerede eksisterende Google One. Begge er rettet mod smartphones i den lave ende af hardware-skalaen (og prisskalaen), men hvor One er en Android-version, der styres hårdt af Google, kan smartphone-producenten frit ændre i Android Go som med andre Android-versioner.

Du kan læse mere om Android Go her hos Google.

Forvent at se Android Go-telefoner lanceret i løbet af foråret, men det er endnu uvist, om den type telefoner vil komme til Danmark, eller om de forbliver i udviklingslande som Indien, hvor der stadig er mange, som ikke har råd til smartphones.

Google sidder i dag på knap 85 procent af smartphone-markedet, hvor den eneste egentlige konkurrent er Apple med sine 15 procent markedsandele ifølge IDC’s seneste tal.

I Danmark ser det dog anderledes ud. Ifølge tal fra Kanter Gallup i sommer sidder Apple på knap halvdelen af de danske smartphone-brugere, hvilket også er tilfældet i vores nordiske nabolande.

Læs også:  Her er årsagen til, at Android-markedet bløder, mens Apple nu lancerer en ny kassesucces
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere