Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Google udsender nu særlig Android-version til de allermest skrabede smartphones

Android findes allerede på mere end 85 procent af alle smartphones i verden, men det er ikke nok for Google. Derfor udsender Google nu en særlig Android-version til de mest skrabede smartphones.

Google præsenterede Android Go tidligere i år ved sin årlige udviklerkonference, Google I/O, og nu udgives den særlige Android-variant til producenterne.

Android Go er en særlig version af Android rettet mod billige og hardwaresvage smartphones. Go er bygget på Android Oreo (version 8.0), men er bygget til at kunne køre på smartphones med helt ned til 512 MB hukommelse.

Til sammenligning har de fleste nyere Android-telefoner mellem 4 og 8 GB hukommelse.

Android Go er ikke en ny version af Android, men mere en forgrening af Android Oreo, som producenter af smartphones kan vælge at udstyre en telefon med.

Ud over at fungere ved selv meget svag hardware, er også Googles egne apps blevet optimeret til ikke at fylde så meget, eller til ikke at benytte så meget data.

Eksempelvis fylder apps som “Google Assistant Go” og “Google Maps Go” markant mindre, ligesom apps som “YouTube Go” får en særlig offline-funktion, så den kan hente film ned via WiFi.

At Googles apps bliver mindre betyder dog også, at de vil tage længere tid om at starte.

Læs også: Nyt Android-system på vej: Se her hvornår det (måske) kommer til din telefon

Skal ikke forveksles med Android One

Android Go skal ikke forveksles med Googles allerede eksisterende Google One. Begge er rettet mod smartphones i den lave ende af hardware-skalaen (og prisskalaen), men hvor One er en Android-version, der styres hårdt af Google, kan smartphone-producenten frit ændre i Android Go som med andre Android-versioner.

Du kan læse mere om Android Go her hos Google.

Forvent at se Android Go-telefoner lanceret i løbet af foråret, men det er endnu uvist, om den type telefoner vil komme til Danmark, eller om de forbliver i udviklingslande som Indien, hvor der stadig er mange, som ikke har råd til smartphones.

Google sidder i dag på knap 85 procent af smartphone-markedet, hvor den eneste egentlige konkurrent er Apple med sine 15 procent markedsandele ifølge IDC’s seneste tal.

I Danmark ser det dog anderledes ud. Ifølge tal fra Kanter Gallup i sommer sidder Apple på knap halvdelen af de danske smartphone-brugere, hvilket også er tilfældet i vores nordiske nabolande.

Læs også:  Her er årsagen til, at Android-markedet bløder, mens Apple nu lancerer en ny kassesucces
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.