Artikel top billede

Google udsender nu særlig Android-version til de allermest skrabede smartphones

Android findes allerede på mere end 85 procent af alle smartphones i verden, men det er ikke nok for Google. Derfor udsender Google nu en særlig Android-version til de mest skrabede smartphones.

Google præsenterede Android Go tidligere i år ved sin årlige udviklerkonference, Google I/O, og nu udgives den særlige Android-variant til producenterne.

Android Go er en særlig version af Android rettet mod billige og hardwaresvage smartphones. Go er bygget på Android Oreo (version 8.0), men er bygget til at kunne køre på smartphones med helt ned til 512 MB hukommelse.

Til sammenligning har de fleste nyere Android-telefoner mellem 4 og 8 GB hukommelse.

Android Go er ikke en ny version af Android, men mere en forgrening af Android Oreo, som producenter af smartphones kan vælge at udstyre en telefon med.

Ud over at fungere ved selv meget svag hardware, er også Googles egne apps blevet optimeret til ikke at fylde så meget, eller til ikke at benytte så meget data.

Eksempelvis fylder apps som “Google Assistant Go” og “Google Maps Go” markant mindre, ligesom apps som “YouTube Go” får en særlig offline-funktion, så den kan hente film ned via WiFi.

At Googles apps bliver mindre betyder dog også, at de vil tage længere tid om at starte.

Læs også: Nyt Android-system på vej: Se her hvornår det (måske) kommer til din telefon

Skal ikke forveksles med Android One

Android Go skal ikke forveksles med Googles allerede eksisterende Google One. Begge er rettet mod smartphones i den lave ende af hardware-skalaen (og prisskalaen), men hvor One er en Android-version, der styres hårdt af Google, kan smartphone-producenten frit ændre i Android Go som med andre Android-versioner.

Du kan læse mere om Android Go her hos Google.

Forvent at se Android Go-telefoner lanceret i løbet af foråret, men det er endnu uvist, om den type telefoner vil komme til Danmark, eller om de forbliver i udviklingslande som Indien, hvor der stadig er mange, som ikke har råd til smartphones.

Google sidder i dag på knap 85 procent af smartphone-markedet, hvor den eneste egentlige konkurrent er Apple med sine 15 procent markedsandele ifølge IDC’s seneste tal.

I Danmark ser det dog anderledes ud. Ifølge tal fra Kanter Gallup i sommer sidder Apple på knap halvdelen af de danske smartphone-brugere, hvilket også er tilfældet i vores nordiske nabolande.

Læs også:  Her er årsagen til, at Android-markedet bløder, mens Apple nu lancerer en ny kassesucces
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere