Artikel top billede

Google udsender nu særlig Android-version til de allermest skrabede smartphones

Android findes allerede på mere end 85 procent af alle smartphones i verden, men det er ikke nok for Google. Derfor udsender Google nu en særlig Android-version til de mest skrabede smartphones.

Google præsenterede Android Go tidligere i år ved sin årlige udviklerkonference, Google I/O, og nu udgives den særlige Android-variant til producenterne.

Android Go er en særlig version af Android rettet mod billige og hardwaresvage smartphones. Go er bygget på Android Oreo (version 8.0), men er bygget til at kunne køre på smartphones med helt ned til 512 MB hukommelse.

Til sammenligning har de fleste nyere Android-telefoner mellem 4 og 8 GB hukommelse.

Android Go er ikke en ny version af Android, men mere en forgrening af Android Oreo, som producenter af smartphones kan vælge at udstyre en telefon med.

Ud over at fungere ved selv meget svag hardware, er også Googles egne apps blevet optimeret til ikke at fylde så meget, eller til ikke at benytte så meget data.

Eksempelvis fylder apps som “Google Assistant Go” og “Google Maps Go” markant mindre, ligesom apps som “YouTube Go” får en særlig offline-funktion, så den kan hente film ned via WiFi.

At Googles apps bliver mindre betyder dog også, at de vil tage længere tid om at starte.

Læs også: Nyt Android-system på vej: Se her hvornår det (måske) kommer til din telefon

Skal ikke forveksles med Android One

Android Go skal ikke forveksles med Googles allerede eksisterende Google One. Begge er rettet mod smartphones i den lave ende af hardware-skalaen (og prisskalaen), men hvor One er en Android-version, der styres hårdt af Google, kan smartphone-producenten frit ændre i Android Go som med andre Android-versioner.

Du kan læse mere om Android Go her hos Google.

Forvent at se Android Go-telefoner lanceret i løbet af foråret, men det er endnu uvist, om den type telefoner vil komme til Danmark, eller om de forbliver i udviklingslande som Indien, hvor der stadig er mange, som ikke har råd til smartphones.

Google sidder i dag på knap 85 procent af smartphone-markedet, hvor den eneste egentlige konkurrent er Apple med sine 15 procent markedsandele ifølge IDC’s seneste tal.

I Danmark ser det dog anderledes ud. Ifølge tal fra Kanter Gallup i sommer sidder Apple på knap halvdelen af de danske smartphone-brugere, hvilket også er tilfældet i vores nordiske nabolande.

Læs også:  Her er årsagen til, at Android-markedet bløder, mens Apple nu lancerer en ny kassesucces
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere