Artikel top billede

It-professor: Region bør seriøst overveje at droppe Sundhedsplatformen

Problemerne med Sundhedsplatformen er blevet så voldsomme, at professor i sundheds-it Jørgen Bansler foreslår at genoverveje systemet.

Fødslen og implementeringen af Danmarks største sundheds-it-projekt, Sundhedsplatformen, har ikke just været smertefri.

Gentagne gange har systemet haft nedbrud, og senest har Region Hovedstaden meldt, at man her er nødt til at genansætte lægesekretærer for at hjælpe med at indtaste lægejournaler - noget som Sundhedsplatformen ellers skulle overflødiggøre.

Senest har Sundhedsplatformen haft et syv timer langt nedbrud onsdag: Morgen-briefing: Sundhedsplatformen i sort i syv timer

Problemerne har fået professor i datalogi med speciale i sundheds-it, Jørgen Bansler, hos Københavns Universitet til at stille sig meget kritisk over for platformen.

Det skriver Ingeniøren. Her bliver professoren bakket op af flere danske forskere. 

“Udfordringerne med platformen har nået et niveau, hvor regionens politikere seriøst bør overveje, om man kan få det til at fungere, eller om man skal trække stikket,” siger Jørgen Bansler til Ingeniøren.

Et af de store argumenter for platformen var de store besparelser, som platformen skulle give samt et højere produktionsniveau, men der er intet, der tyder på, at dette er realistisk.

“Det er lige meget, hvordan man vender og drejer det: Der er ingen dokumentation for, at EPJ-systemer af denne type – heller ikke Epics systemer – skulle føre til højere produktivitet og mere effektive arbejdsgange,” siger Jørgen Bansler til Ingeniøren.

Læs også: It-professor sår tvivl om Sundhedsplatformen: It-systemet kan måske slet ikke levere de mål, man har i business casen

Sundhedsplatformen har dog også problemer rent forretningsmæssigt. Ved et udbud i Region Syddanmark blev Epics løsning diskvalificeret på et meget tyndt grundlag.

Det kan du læse mere om her: Professor undrer sig: Dumpede Region Syddanmark hele Sundhedsplatformen på grund af en bestemt formulering i en besvarelse?

Læs også: Efter kritik: "Det støder nogle folk, at de skal ændre deres arbejdsgange, men ensretning og standardisering er altså et af formålene med [b]sundhedsplatformen"[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere