Artikel top billede

It-professor: Region bør seriøst overveje at droppe Sundhedsplatformen

Problemerne med Sundhedsplatformen er blevet så voldsomme, at professor i sundheds-it Jørgen Bansler foreslår at genoverveje systemet.

Fødslen og implementeringen af Danmarks største sundheds-it-projekt, Sundhedsplatformen, har ikke just været smertefri.

Gentagne gange har systemet haft nedbrud, og senest har Region Hovedstaden meldt, at man her er nødt til at genansætte lægesekretærer for at hjælpe med at indtaste lægejournaler - noget som Sundhedsplatformen ellers skulle overflødiggøre.

Senest har Sundhedsplatformen haft et syv timer langt nedbrud onsdag: Morgen-briefing: Sundhedsplatformen i sort i syv timer

Problemerne har fået professor i datalogi med speciale i sundheds-it, Jørgen Bansler, hos Københavns Universitet til at stille sig meget kritisk over for platformen.

Det skriver Ingeniøren. Her bliver professoren bakket op af flere danske forskere. 

“Udfordringerne med platformen har nået et niveau, hvor regionens politikere seriøst bør overveje, om man kan få det til at fungere, eller om man skal trække stikket,” siger Jørgen Bansler til Ingeniøren.

Et af de store argumenter for platformen var de store besparelser, som platformen skulle give samt et højere produktionsniveau, men der er intet, der tyder på, at dette er realistisk.

“Det er lige meget, hvordan man vender og drejer det: Der er ingen dokumentation for, at EPJ-systemer af denne type – heller ikke Epics systemer – skulle føre til højere produktivitet og mere effektive arbejdsgange,” siger Jørgen Bansler til Ingeniøren.

Læs også: It-professor sår tvivl om Sundhedsplatformen: It-systemet kan måske slet ikke levere de mål, man har i business casen

Sundhedsplatformen har dog også problemer rent forretningsmæssigt. Ved et udbud i Region Syddanmark blev Epics løsning diskvalificeret på et meget tyndt grundlag.

Det kan du læse mere om her: Professor undrer sig: Dumpede Region Syddanmark hele Sundhedsplatformen på grund af en bestemt formulering i en besvarelse?

Læs også: Efter kritik: "Det støder nogle folk, at de skal ændre deres arbejdsgange, men ensretning og standardisering er altså et af formålene med [b]sundhedsplatformen"[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere