Artikel top billede

It-professor: Region bør seriøst overveje at droppe Sundhedsplatformen

Problemerne med Sundhedsplatformen er blevet så voldsomme, at professor i sundheds-it Jørgen Bansler foreslår at genoverveje systemet.

Fødslen og implementeringen af Danmarks største sundheds-it-projekt, Sundhedsplatformen, har ikke just været smertefri.

Gentagne gange har systemet haft nedbrud, og senest har Region Hovedstaden meldt, at man her er nødt til at genansætte lægesekretærer for at hjælpe med at indtaste lægejournaler - noget som Sundhedsplatformen ellers skulle overflødiggøre.

Senest har Sundhedsplatformen haft et syv timer langt nedbrud onsdag: Morgen-briefing: Sundhedsplatformen i sort i syv timer

Problemerne har fået professor i datalogi med speciale i sundheds-it, Jørgen Bansler, hos Københavns Universitet til at stille sig meget kritisk over for platformen.

Det skriver Ingeniøren. Her bliver professoren bakket op af flere danske forskere. 

“Udfordringerne med platformen har nået et niveau, hvor regionens politikere seriøst bør overveje, om man kan få det til at fungere, eller om man skal trække stikket,” siger Jørgen Bansler til Ingeniøren.

Et af de store argumenter for platformen var de store besparelser, som platformen skulle give samt et højere produktionsniveau, men der er intet, der tyder på, at dette er realistisk.

“Det er lige meget, hvordan man vender og drejer det: Der er ingen dokumentation for, at EPJ-systemer af denne type – heller ikke Epics systemer – skulle føre til højere produktivitet og mere effektive arbejdsgange,” siger Jørgen Bansler til Ingeniøren.

Læs også: It-professor sår tvivl om Sundhedsplatformen: It-systemet kan måske slet ikke levere de mål, man har i business casen

Sundhedsplatformen har dog også problemer rent forretningsmæssigt. Ved et udbud i Region Syddanmark blev Epics løsning diskvalificeret på et meget tyndt grundlag.

Det kan du læse mere om her: Professor undrer sig: Dumpede Region Syddanmark hele Sundhedsplatformen på grund af en bestemt formulering i en besvarelse?

Læs også: Efter kritik: "Det støder nogle folk, at de skal ændre deres arbejdsgange, men ensretning og standardisering er altså et af formålene med [b]sundhedsplatformen"[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere