Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Finanslov: Beskatning af fri telefon afskaffes / PET sjusker med danskernes person-data / YouTube på vej med Spotify-rival / Apple vil købe Shazam

Finanslov: Beskatning af fri telefon afskaffes. PET sjusker med danskerens person-data. YouTube på vej med Spotify-rival. Apple vil købe Shazam. 1.000 mennesker ejer 40 procent af bitcoin-markedet

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Finanslov: Beskatning af fri telefon afskaffes

Finansloven er på plads, og med den afskaffes beskatningen af fri telefon og internet fra 2020.

Knap en halv million danskere beskattes i dag af fri telefon, som deres arbejdsgiver stiller til rådighed.

Beskatningen af fri telefon blev indført i 2011 i forbindelse med afskafningen af den såkaldte multimedieskat.

Dengang var Computerworld ret fast i sine holdning til skatten: Mobil-skat er stadig et misfoster trods ny sminke.

PET sjusker med danskernes person-data

Politiets Efterretningstjeenste sjusker en del med borgernes personlige oplysninger, skriver Politiken

Ifølge avisen har PET i tre år været under særligt opsyn på grund af rod med sikkerheden.

Blandt andet har PET opbevaret danskernes personlige oplysninger på USB-nøgler og fællesdrev, som alle de ansatte har haft adgang til, ligesom PET ikke har opfyldt de helt almindelige sikkerhedsregler, som alle de statslige myndigheder er underlagt.

PET skriver i en mail til avisen, at der er blevet ‘iværksat en række tiltag, hvoraf nogle er afsluttet, andre er ved at blive implementeret.’

YouTube på vej med Spotify-rival

YouTube, der jo er søsterselskab til Google, er på vej med en streamingtjeneste for musik i stil med Spotify.

Der bliver tale om en betalingstjeneste, og den skal lanceres engang til næste år. Indtil videre kaldes den for Remix.

Ifølge Bloomberg har Warner Music, der er en af verdens tre dominerende musiksselskaber, allerede indgået aftale med YouTube, mens der forhandles med de to andre, Sony Music og Universal.

Det er tredje gang, at Alphabet forsøger sig med en musiktjeneste, der skal tage kampen op med Apple og Spotify. Selskabet prøvede først i 2011 med Google Play Music og dernæst i 2014 med YouTube Music Key, som i 2016 blev til YouTube Red.

..og Apple vil købe Shazam

Vi bliver hængende lidt i musikverdenen. For ifølge Financial Times vil Apple gerne købe den britiske musiktjeneste Shazam. Pris: Mere end en milliard dollar.

Shazam ejes af blandt andre Sony og Universal. Tjenesten glimrer ikke mindst ved, at den kan genkende musiknumre ved blot at ‘lytte’ på dem via en telefon.

Bag Shazam ligger der en ret avanceret algoritme, som er koblet op på et meget stort musik-bibliotek. Det ligger lige for, at Apples plan er at indarbejde Shazam-teknologien i sin mobil-assistent, Siri.

1.000 mennesker ejer 40 procent af bitcoin-markedet

Omkring 1.000 mennesker - de såkaldte ‘whales’ - ejer cirka 40 procent af alle bitcoin i verden, skriver Bloomberg.

Med den seneste tid enorme kursstigninger peger brancheanalytikere nu på, at blot nogle af disse 1.000 mennesker i forening kan få bitcoin-boblen til at briste med et brag, hvis de beslutter sig for at sælge deres beholdninger.

Problemet forstærkes af, at mange af hvalerne er ukendte. Derfor kan de ikke koordinere et eventuelt udsalg, så det rammer markedet mildest muligt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere