Artikel top billede

Morgen-briefing: Finanslov: Beskatning af fri telefon afskaffes / PET sjusker med danskernes person-data / YouTube på vej med Spotify-rival / Apple vil købe Shazam

Finanslov: Beskatning af fri telefon afskaffes. PET sjusker med danskerens person-data. YouTube på vej med Spotify-rival. Apple vil købe Shazam. 1.000 mennesker ejer 40 procent af bitcoin-markedet

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Finanslov: Beskatning af fri telefon afskaffes

Finansloven er på plads, og med den afskaffes beskatningen af fri telefon og internet fra 2020.

Knap en halv million danskere beskattes i dag af fri telefon, som deres arbejdsgiver stiller til rådighed.

Beskatningen af fri telefon blev indført i 2011 i forbindelse med afskafningen af den såkaldte multimedieskat.

Dengang var Computerworld ret fast i sine holdning til skatten: Mobil-skat er stadig et misfoster trods ny sminke.

PET sjusker med danskernes person-data

Politiets Efterretningstjeenste sjusker en del med borgernes personlige oplysninger, skriver Politiken

Ifølge avisen har PET i tre år været under særligt opsyn på grund af rod med sikkerheden.

Blandt andet har PET opbevaret danskernes personlige oplysninger på USB-nøgler og fællesdrev, som alle de ansatte har haft adgang til, ligesom PET ikke har opfyldt de helt almindelige sikkerhedsregler, som alle de statslige myndigheder er underlagt.

PET skriver i en mail til avisen, at der er blevet ‘iværksat en række tiltag, hvoraf nogle er afsluttet, andre er ved at blive implementeret.’

YouTube på vej med Spotify-rival

YouTube, der jo er søsterselskab til Google, er på vej med en streamingtjeneste for musik i stil med Spotify.

Der bliver tale om en betalingstjeneste, og den skal lanceres engang til næste år. Indtil videre kaldes den for Remix.

Ifølge Bloomberg har Warner Music, der er en af verdens tre dominerende musiksselskaber, allerede indgået aftale med YouTube, mens der forhandles med de to andre, Sony Music og Universal.

Det er tredje gang, at Alphabet forsøger sig med en musiktjeneste, der skal tage kampen op med Apple og Spotify. Selskabet prøvede først i 2011 med Google Play Music og dernæst i 2014 med YouTube Music Key, som i 2016 blev til YouTube Red.

..og Apple vil købe Shazam

Vi bliver hængende lidt i musikverdenen. For ifølge Financial Times vil Apple gerne købe den britiske musiktjeneste Shazam. Pris: Mere end en milliard dollar.

Shazam ejes af blandt andre Sony og Universal. Tjenesten glimrer ikke mindst ved, at den kan genkende musiknumre ved blot at ‘lytte’ på dem via en telefon.

Bag Shazam ligger der en ret avanceret algoritme, som er koblet op på et meget stort musik-bibliotek. Det ligger lige for, at Apples plan er at indarbejde Shazam-teknologien i sin mobil-assistent, Siri.

1.000 mennesker ejer 40 procent af bitcoin-markedet

Omkring 1.000 mennesker - de såkaldte ‘whales’ - ejer cirka 40 procent af alle bitcoin i verden, skriver Bloomberg.

Med den seneste tid enorme kursstigninger peger brancheanalytikere nu på, at blot nogle af disse 1.000 mennesker i forening kan få bitcoin-boblen til at briste med et brag, hvis de beslutter sig for at sælge deres beholdninger.

Problemet forstærkes af, at mange af hvalerne er ukendte. Derfor kan de ikke koordinere et eventuelt udsalg, så det rammer markedet mildest muligt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere