Artikel top billede

(Foto: Hans Soendergaard Fotograf Hans Søndergård _www.soendergaard.com)

Sentia har nu købt tre store danske hosting-firmaer: "Vi ønsker ikke at blive et stort og tungt dyr"

I sidste uge foretog Sentia endnu et opkøb. Og selvom det udefra kunne se ud som om, at det trækker op til en konsolideringsbølge i den danske hostingbranche, så afviser Sentia-direktør Michael Meister, at virksomheden går efter at blive størst.

Hollandske Sentia er gået på rov blandt danske hostingvirksomheder. I sidste uge "gik det ud over" Athena Group, som kunne meddele, at man har slået sig sammen med hollænderne for en pris, der ikke blev oplyst. 

Det er dog ikke først gange, at hollandske Sentia er på opkøb i Danmark. Inden for det seneste år har virksomheden blandt andet købt Jaynet og Solido, og med opkøbet af Athena ser det ud til at de tre virksomheder alle skal lægges sammen under navnet Sentia. 

Læs mere om opkøbet her: Hollandsk it-selskab køber hostingvirksomheden Athena IT Group - skifter navn og fusionerer

Direktør i Sentia i Danmark, Michael Meister, slår dog fast, at opkøbet ikke er en del af nogen konsolideringsbølge på trods af, at der den seneste tid er blevet købt voldsomt op i markedet. 

Konsolideringsbølgen har i de senere år således ført til salg af GlobalConnect (købt af kapitalfonden EQT), Zitcom og ScanNet (købt af HG Capital) Systemhosting (købt af l Columbus), TDC Hosting (købt af Maj Invest), IT Relation og Frontdata (købt af Adelis Equity Partners), FrontSafe (købt af J2 Global), DanDomain (købt af Intelligent) og altså Jaynet og Solido (købt af Sentia).

“Der ligger også et opkøbselement i vores vækststrategi, når mulighederne byder sig. Men et er ikke kernen i det, vi foretager os. Det er at drive en forretning med nye og eksisterende kunder,” siger Michael Meister. 

Så I er ikke på såkaldt opkøbsrov?

"Nej, vi ønsker at være en mellemstor og meget agil spiller. Vi ønsker ikke at blive et stort og tungt dyr."

Og selvom den officielle ambition lyder på, at bevæge sig blandt SMV'erne, så vil Sentia-chefen ikke udelukke opkøb.

"Jeg kan ikke sige, om der kommer et opkøb mere fra vores side eller om der ikke gør. I vores pipeline har vi en intention om at drive forretningen med det kundegrundlag, vi har og så få et godt samarbejde med Athena, deres folk og kunder."

Gode venner med Athena-direktør

Det er dog ikke ikke helt tilfældigt, at det netop blev danske Athena, der i denne omgang blev opkøbt af Sentia. 

Athena er en virksomhed i flot fremgang, og har senest opnået en flot placering blandt de 25 virksomheder på Computerworlds liste over de danske hostingvirksomheder, der klarer sig bedst i øjeblikket.

Læs mere om hosting her: Her er Danmarks bedste it-virksomhed: Hosting-firmaet Zitcom vinder Computerworlds Top 100

Men der er et sammenfald mere. 

Sentia-boss Michael Meister har igennem mange år haft et godt forhold til direktøren i Athena IT Group - Jens Erik Thorndahl.

De to sidder begge i bestyrelsen for Brancheforeningen for it-hostingvirksomheder i Danmark. 

“Jens Erik [Thorndahl, red] og jeg har kendt hinanden i seks-syv år. Vores relation er rigtig god. Den går langt tilbage, og vi kender hinanden fra brancheforeningen og Dansk Industri, hvor vores veje også har krydset hinanden,” bekræfter Michael Meister. 

Dit forhold til Jens Erik Thorndahl har vel ikke været decideret skadeligt i forbindelse med det her opkøb?

“Nej, bestemt ikke. Det har i hvert fald ikke stået i vejen for, at vi kan arbejde sammen,” siger Michael Meister og griner højt.

Og så skal jeg lige høre med hensyn til prisen for det her opkøb? 

“Nu bliver forbindelsen lidt dårligt,“ siger han.

Du er på vej ned i en parkeringskælder?

“Ja præcis. Vi kommer det ikke nærmere. Jeg beklager.“

Læs hele listen med landets bedste hostingselskaber her: Se listen: Her er Danmarks bedste it-virksomheder inden for outsourcing, hosting og drift




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere