Antallet af sendte sms’er i Danmark er banket ned til historisk lavt niveau: Så voldsomt er faldet

Over de seneste fem år er antallet af sms’er i Danmark næsten halveret. Niveauet er nu historisk lavt.

Danskernes kolde skulder til sms’en fortsætter med uformindsket styrke. Antallet af sms’er, der bliver sendt i Danmark per halvår, er nu for første gang i nyere tid banket ned til under tre milliarder sms’er.

Det fremgår af den seneste telestatistik fra Energistyrelsen. Den udkom i sidste uge, og Computerworld har nu dykket lidt ned i de data, der ligger til grund for den halvårlige telestatistik.

Læs også: Kampen om de danske mobilkunder: Sådan går det TDC, Telenor, Telia og 3

Ifølge Energistyrelsen blev der i første halvår 2017 sendt 2.976.812.915 sms’er i Danmark.

Dermed er vi nu efter en række år med fald i antallet af sms’er for første gang kommet under de tre milliarder per halvår. Således lå antallet af sendte sms’er i andet halvår 2016 på 3.094.874.383.

Næsten halveret på fem år
For fem år siden, i første halvår 2012, blev der sendt 5.761.383.085 sms’er i Danmark, og det betyder altså, at antallet af sendte sms’er er næsten halveret på blot fem år.

Antallet af sendte sms’er i Danmark toppede i første halvår 2010, hvor der blev sendt 6.621.103.179 sms’er.

I det Excel-ark, Energistyrelsen stiller til rådighed i forbindelse med den nye telestastistik, har man registreret antal sendte sms’er i Danmark helt tilbage til første halvår 2005.

Dengang blev der sendt 3.951.249.710 sms’er - og altså godt og vel en milliard mere end i første halvår 2017.

Mens antallet af sms’er er faldet voldsomt i de senere år i Danmark, så er antallet af mms’er faktisk steget. Der bliver i dag sendt omkring 122 millioner mms'er per halvår.

Læs også: Dataforbruget stiger hastigt på det mobile bredbånd: Danskerne bruger 5,7 GB om måneden - og kan ikke nøjes med ét abonnement

Samtidig er danskerne i de senere år blevet meget flittige brugere af forskellige internetbaserede chat-apps.

Når man skriver over eksempelvis Facebook Messenger, WhatsApp, Snapchat, iMessage og lignende registreres kommunikationen som data og ikke som enkeltstående beskeder, som det er tilfældet med den traditionelle sms.

Sms’en er netop fyldt 25 år
Det er i øvrigt interessant, at sms’en netop er fyldt 25 år.

Den første tekst-besked blev sendt den 3. december 1992. "Merry Christmas,” lød beskeden, der blev sendt af den britiske ingeniør Neil Papworth til Vodafones britiske chef, Richard Jarvis, op til jul.

Den historie kan du læse her.

Læs også:

Her er danskernes bredbåndsforbindelser: Fiber hitter - men kabelmodem og xDSL fylder stadig mest

Dansk bredbånds-boom: Se ny opgørelse over danskernes downstream- og upstreamhastigheder

Dataforbruget stiger hastigt på det mobile bredbånd: Danskerne bruger 5,7 GB om måneden - og kan ikke nøjes med ét abonnement
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.