Artikel top billede

Josiah, Dalton og Paras lagde internettet ned: Tre unge mænd har tilstået at stå bag Mirai-botnettet

Mirai-botnettet lagde sidste år store dele af internettet ned med et massivt DDoS-angreb. Nu har tre unge mænd tilstået at stå bag.

Tre unge mænd har ved en domstol i New Jersey tilstået at have skabt Mirai-botnettet, der sidste år lagde store dele af internettet ned.

De tre mænd, Paras Jha, Josiah White og Dalton Norman på henholdsvis 21 og 20 år.

De tre mænd erkender at have skabt Mirai-malwaren der inficerede et stort antal IoT-enheder for at danne et såkaldt botnet til DDoS-angreb.

Mirai-botnettet blev blandt andet brugt til at angribe domæneadministratoren Dyn i oktober 2016, hvilket blandt andet gjorde store internettjenester som Twitter, Netflix og Reddit utilgængelige.

De tre mænd risikerer op til fem års fængsel.

Læs også: Sendte en million routere til tælling med malware-angreb: Nu er 29-årig formodet gerningsmand anholdt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere