Artikel top billede

Josiah, Dalton og Paras lagde internettet ned: Tre unge mænd har tilstået at stå bag Mirai-botnettet

Mirai-botnettet lagde sidste år store dele af internettet ned med et massivt DDoS-angreb. Nu har tre unge mænd tilstået at stå bag.

Tre unge mænd har ved en domstol i New Jersey tilstået at have skabt Mirai-botnettet, der sidste år lagde store dele af internettet ned.

De tre mænd, Paras Jha, Josiah White og Dalton Norman på henholdsvis 21 og 20 år.

De tre mænd erkender at have skabt Mirai-malwaren der inficerede et stort antal IoT-enheder for at danne et såkaldt botnet til DDoS-angreb.

Mirai-botnettet blev blandt andet brugt til at angribe domæneadministratoren Dyn i oktober 2016, hvilket blandt andet gjorde store internettjenester som Twitter, Netflix og Reddit utilgængelige.

De tre mænd risikerer op til fem års fængsel.

Læs også: Sendte en million routere til tælling med malware-angreb: Nu er 29-årig formodet gerningsmand anholdt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere