Artikel top billede

Dell EMC's danske topchef fratræder: Bliver ny CEO i Danoffice IT

Dell EMC's danske general manager, Lars Baun Jensen, fratræder stillingen. Han tiltræder nu som CEO i Danoffice IT, der fornylig blev solgt til kapitalfond

Svendborg-firmaet Danoffice IT er klar med en helt nye ledelse, som overtager tømmerne i selskabet, efter det i sidste uge blev solgt til kapitalfonden Agilitas.

Med købet kunne Computerworld fortælle, at Danoffice IT’s mangeårige direktør og medejer, Per-Erik Edvard Svehag, trak sig fra posten som direktør i selskabet.

Dengang ville selskabet ikke fortælle, hvem der skulle overtage tømmerne efter Svehag, der har været topchef for det succcesrige selskab i 16 år.

Nu meddeler Danoffice IT imidlertid, at Per-Erik Edvard Svehag afløses af Lars Baun Jensen, der i det seneste års tid har været general manager i Dell EMC’s danske forretning, og som tidligere har været salgs-chef i Dell samt salgs- og marketingchef i Fujitsu.

I forbindelse med salget til Agilitias fratræder også Danoffice IT’s mangeårige økonomidirektør, Søren Pedersen.

Han afløses nu af Allan Malmos Jeppesen, der kommer fra en stilling som CFO i Alumeco.

Kapitalfonden, som har store ambitioner på Danoffice IT's vegne, betegner den nye topledelse af Danoffice IT som 'høj-kaliber.'

Omsætningen skal fordobles

De to tidligere ejere af Danoffice IT, Per Svehag og Ole Steen Bruun Nielsen fortsætter som minoritets-aktionærer i selskabet, der er blandt Danmarks absolut bedste og mest succesrige it-forhandlere.

Danoffice IT blev stiftet i 1995 af Ole Steen Bruun Nielsen, som i dag er udviklingsdirektør. Per Svehag indtrådte som hovedejer og CEO i 2001.

Svendborg-selskabet vandt således titlen som Danmarks bedste it-forhandler i fjor.

Det kan du læse mere om her: Danoffice IT er Danmarks bedste it-forhandler: "Vi har brugt 20 år på at opbygge en know-how, hvor vi leverer til 160 lande i hele verden"

Per Svehag indtræder samtidig i selskabets bestyrelse sammen med den nye bestyrelsesformand, Leif Vestergaard.

Ambitionerne med salget til kapitalfonden er tårnhøje: Det er nemlig  målet at fordoble omsætningen - der i 2016 landede på cirka en halv milliard kroner - inden for de kommende tre-fire år.

Danoffice IT er i dag specialiseret i at levere it til FN og internationale nødhjælpsorganisationer og er en af verdens største af sin slags.

Selskabet leverer blandt andet it-udstyr og softwareprogrammer på alverdens sprog og gennemgår eksempelvis alt udstyr, inden det afskibes - blandt andet fordi fejl er meget dyre at udbedre i en fjern hovedstad eller en fjerntliggende flygtningelejr.

Men i det seneste års tid har fokus også været på handel med internationale selskaber, der opererer i det, som Per-Erik Edvard Svehag kalder for ‘svære steder.'

Flere og flere selskaber arbejder i dag nemlig internationalt, og mange har brug for leveringssikkerhed, netværk og erfaring med at levere i de fjerne områder. Det er et område, som Danoffice IT begyndte at rykke ind på for et års tid siden.

De svære områder

På kundelisten er i dag også eksempelvis Nokia og Ericsson. Og Danoffice IT ser stort potentiale i at få både flere produkter og flere leverandører ind i butikken.

“De store virksomheder står med samme dilemmaer som ‘public sector,’ Det er der, vi skal accelerere og investere. Vi har vores force overfor de virksomheder, der 15-20 procent af forretningen i u-lande. Vi dækker det hele - også de steder, hvor det er rigtigt svært at være,” fortalte Per-Erik Edvard Svehag i sidste uge til Computerworld.

Af interessante selskaber, som Danoffice IT kunne ‘tænke sig at snakke med’, er eksempelvis Vestas, Lego, Mærsk.

Du kan læse hele historien om, hvordan salget af Danoffice IT kom i stand her: Danoffice IT’s mangeårige direktør trækker sig efter salg til kapitalfond: Her er planen for selskabet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere