Dell EMC's danske topchef fratræder: Bliver ny CEO i Danoffice IT

Dell EMC's danske general manager, Lars Baun Jensen, fratræder stillingen. Han tiltræder nu som CEO i Danoffice IT, der fornylig blev solgt til kapitalfond

Svendborg-firmaet Danoffice IT er klar med en helt nye ledelse, som overtager tømmerne i selskabet, efter det i sidste uge blev solgt til kapitalfonden Agilitas.

Med købet kunne Computerworld fortælle, at Danoffice IT’s mangeårige direktør og medejer, Per-Erik Edvard Svehag, trak sig fra posten som direktør i selskabet.

Dengang ville selskabet ikke fortælle, hvem der skulle overtage tømmerne efter Svehag, der har været topchef for det succcesrige selskab i 16 år.

Nu meddeler Danoffice IT imidlertid, at Per-Erik Edvard Svehag afløses af Lars Baun Jensen, der i det seneste års tid har været general manager i Dell EMC’s danske forretning, og som tidligere har været salgs-chef i Dell samt salgs- og marketingchef i Fujitsu.

I forbindelse med salget til Agilitias fratræder også Danoffice IT’s mangeårige økonomidirektør, Søren Pedersen.

Han afløses nu af Allan Malmos Jeppesen, der kommer fra en stilling som CFO i Alumeco.

Kapitalfonden, som har store ambitioner på Danoffice IT's vegne, betegner den nye topledelse af Danoffice IT som 'høj-kaliber.'

Omsætningen skal fordobles
De to tidligere ejere af Danoffice IT, Per Svehag og Ole Steen Bruun Nielsen fortsætter som minoritets-aktionærer i selskabet, der er blandt Danmarks absolut bedste og mest succesrige it-forhandlere.

Danoffice IT blev stiftet i 1995 af Ole Steen Bruun Nielsen, som i dag er udviklingsdirektør. Per Svehag indtrådte som hovedejer og CEO i 2001.

Svendborg-selskabet vandt således titlen som Danmarks bedste it-forhandler i fjor.

Det kan du læse mere om her: Danoffice IT er Danmarks bedste it-forhandler: "Vi har brugt 20 år på at opbygge en know-how, hvor vi leverer til 160 lande i hele verden"

Per Svehag indtræder samtidig i selskabets bestyrelse sammen med den nye bestyrelsesformand, Leif Vestergaard.

Ambitionerne med salget til kapitalfonden er tårnhøje: Det er nemlig  målet at fordoble omsætningen - der i 2016 landede på cirka en halv milliard kroner - inden for de kommende tre-fire år.

Danoffice IT er i dag specialiseret i at levere it til FN og internationale nødhjælpsorganisationer og er en af verdens største af sin slags.

Selskabet leverer blandt andet it-udstyr og softwareprogrammer på alverdens sprog og gennemgår eksempelvis alt udstyr, inden det afskibes - blandt andet fordi fejl er meget dyre at udbedre i en fjern hovedstad eller en fjerntliggende flygtningelejr.

Men i det seneste års tid har fokus også været på handel med internationale selskaber, der opererer i det, som Per-Erik Edvard Svehag kalder for ‘svære steder.'

Flere og flere selskaber arbejder i dag nemlig internationalt, og mange har brug for leveringssikkerhed, netværk og erfaring med at levere i de fjerne områder. Det er et område, som Danoffice IT begyndte at rykke ind på for et års tid siden.

De svære områder
På kundelisten er i dag også eksempelvis Nokia og Ericsson. Og Danoffice IT ser stort potentiale i at få både flere produkter og flere leverandører ind i butikken.

“De store virksomheder står med samme dilemmaer som ‘public sector,’ Det er der, vi skal accelerere og investere. Vi har vores force overfor de virksomheder, der 15-20 procent af forretningen i u-lande. Vi dækker det hele - også de steder, hvor det er rigtigt svært at være,” fortalte Per-Erik Edvard Svehag i sidste uge til Computerworld.

Af interessante selskaber, som Danoffice IT kunne ‘tænke sig at snakke med’, er eksempelvis Vestas, Lego, Mærsk.

Du kan læse hele historien om, hvordan salget af Danoffice IT kom i stand her: Danoffice IT’s mangeårige direktør trækker sig efter salg til kapitalfond: Her er planen for selskabet


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Pengene fosser ud af Pleo: Tabte 76 millioner kroner i 2019 - men alt går efter planen, meddeler direktør Jeppe Rindom
Fintech-virksomheden Pleo kommer ud af 2019 med et rekord-underskud på 76 millioner kroner efter store investeringer og kraftig opmanding.
Computerworld
Pengene fosser ud af MobilePays kasse: Har tabt 157,6 millioner kroner i 2019
MobilPay kommer ud af 2019 med et dundrende underskud 157,6 millioner kroner.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.