Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

CGI-boss efter overraskende udbuds-exit: "Hvis man tager total cost-of-ownership, så har vi den billigste løsning"

Målt på total cost-of-ownership er CGI's løsning den billigste, lyder det fra virksomhedens direktør, der netop har trukket sig fra et milliard-stort udbud i Region Syddanmark.

Hos it-selskabet CGI er man overbevist om, at man har det mest gunstige bud på en ny sundhedsplatform til Region Syddanmark.

Men alligevel har selskabet og den amerikanske softwareleverandør Cerner netop valgt at trække sig fra det milliard-store EPJ-udbud.

”Vores overbevisning er, at hvis man tager total cost-of-ownership over en ti-årig-periode, så har vi den billigste løsning. Men den prisberegningsmodel, som Region Syddanmark har valgt at bruge tilgodeser en noget smallere løsning, der til gengæld kræver mere tilpasning over en længere periode." 

"Vi tilbyder derimod den store løsning, der er baseret på erfaringer fra mange europæiske og amerikanske sygehuse,” siger Michael Hermansen, der er administrerende direktør i CGI i Danmark, til Computerworld.

Men det er vel blot pris-beregningsmodel mod pris-beregningsmodel. Hvilken dokumentation har I for, at jeres model er den korrekte?

”Ikke andet udover den erfaring, som Cerner har med lignende opgaver. Cerners erfaring generelt rundt omkring i verden viser, at deres model er den billigste i længden. I Skåne har Cerner netop vundet et stort udbud om en stor EPJ-løsning,” siger han.

Læs også: Region Syddanmark efter dramatisk leverandør-exit: “Vi fortsætter milliard-udbud med de to tilbageværende leverandører”

Michael Hermansen påpeger dog, at han ikke finder nogen grund til at kritisere udbudsprocessen, hvor det nu blot er den aarhusianske it-virksomhed Systematic samt Cambio, der står tilbage.

”Jeg har ikke noget at udsætte på processen, ligesom at jeg heller ikke har nogen grund til at kritisere regionen. Jeg kan blot konstatere, at den prisberegningsmodel, som regionen har valgt, ikke matcher det, som vi gerne vil tilbyde,” siger han.

Fremtid på EPJ-markedet er uvis

I dag er CGI hovedleverandør af den EPJ-løsning, som Region Syddanmark anvender i forvejen.

Men Michael Hermansen vil ikke på nuværende tidspunkt vurdere, om CGI fortsat vil være at finde på EPJ-markedet, når den nuværende aftale udløber.

Han understeger dog, at dagens udmelding ikke får nogen konsekvenser for virksomhedens eksisterende samarbejde med Region Syddanmark.

”Det samarbejde, vi har, fortsætter en rum tid endnu, og vi trækker os ikke ud af markedet, men vi vil se på, hvilke muligheder der i fremtiden byder sig på EPJ-markedet. Men de øvrige jyske regioner har også muligheden for at gøre brug udbuddet, så de fremtidige muligheder på markedet kommer til at afhænge af, hvordan det her udbud lander," siger han.

Læs også: Stor-leverandør trækker sig uden varsel fra milliard-udbud i Region Syddanmark: "Efter mange overvejelser er vi desværre nået til den konklusion




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere