Artikel top billede

Ny web-crawler jagter danske fupdomæner: 3.000 danske webshops meldt til politiet

En ny web-crawler har sørget for, at 3000 danske svindel-domæner nu kan efterforskes af bagmandspolitiet.

Falske webshops er blevet en populær form for internetsvindel, og udenlandske kriminelle er ivrige efter at registrere .dk-domæner, der hvert år bruges til at bedrage et stort antal danskere.

Derfor har e-mærket og Det Kriminalpræventive Råd udviklet en ny web-crawler, der gennemtrawler internettet for for de falske butikker.

Crawleren er tilsyneladende effektiv, og derfor har e-mærket nu fundet frem til 3.000 danske domæner, der bruges til svindel. Listen er overdraget til Bagmandspolitiet.

“Materialet vi har fået overleveret viser tydeligt, hvor vigtigt det er med en indsats på dette område, og hvor vigtigt et værktøj det kan være for at stoppe den her enorme snyd, der er med danske domæner i dag. Derfor er vi også rigtig godt tilfredse med at få materiale af denne kvalitet i vores hænder, da vi nu med meget stor sikkerhed kan få beslaglagt over 3.000 falske webshops," udtaler specialkonsulent Henrik Vestergaard fra Bagmandspolitiet i en pressemeddelelse.

Sidste år udleverede DK-Hostmaster, der administrerer .dk, 1.129 svindeldomæner til politiet med henblik på beslaglæggelse.

Læs også: Danske domæner bliver sværere at registrere efter omfattende svindel: "Nødvendigt at rykke i retning af mere regulering"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?