Artikel top billede

Efter mange år med underskud: Nu er Airbnb på vej mod overskud

Den amerikanske virksomhed kan være på vej med sit første overskud.

Venture-finansierede startup-selskaber fra Silicon Valley har normalt blodrøde bundlinjer.

Det er virksomheder som Uber, Snapchat og Spotify eksempler på.

Men anderledes ser det ud med Airbnb, der nu ser ud til at være på vej med sit første overskud. Det skriver amerikanske CNBC.

”Det tredje kvartal var det hidtil stærkeste i virksomhedens historie, og i år vil vi blive profitable målt på EBITDA (resultatet før afskrivninger og nedskrivninger, red) ” siger Laurence Tosi, der er finansdirektør i Airbnb.

50 procent flere bookinger

Ifølge CNBC’s kilder har Airbnb i 2017 haft 50 procent flere bookinger end i året før, og i Kina har virksomheden haft en fremgang på 180 procent.

CNBC har tidligere rapporteret at Airbnb i sit seneste kvartal omsatte for 1 milliard dollar, hvilket med den aktuelle dollar-kurs svarer til 6,3 milliarder kroner.

AirBnbs forventede overskud står i skarp kontrast til en virksomhed som Uber, der i sidste kvartal havde et underskud på knap 3 milliarder kroner.

Læs også: Kæmpe-underskuddet vokser: Uber taber tre milliarder kroner om måneden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere