Artikel top billede

Efter mange år med underskud: Nu er Airbnb på vej mod overskud

Den amerikanske virksomhed kan være på vej med sit første overskud.

Venture-finansierede startup-selskaber fra Silicon Valley har normalt blodrøde bundlinjer.

Det er virksomheder som Uber, Snapchat og Spotify eksempler på.

Men anderledes ser det ud med Airbnb, der nu ser ud til at være på vej med sit første overskud. Det skriver amerikanske CNBC.

”Det tredje kvartal var det hidtil stærkeste i virksomhedens historie, og i år vil vi blive profitable målt på EBITDA (resultatet før afskrivninger og nedskrivninger, red) ” siger Laurence Tosi, der er finansdirektør i Airbnb.

50 procent flere bookinger

Ifølge CNBC’s kilder har Airbnb i 2017 haft 50 procent flere bookinger end i året før, og i Kina har virksomheden haft en fremgang på 180 procent.

CNBC har tidligere rapporteret at Airbnb i sit seneste kvartal omsatte for 1 milliard dollar, hvilket med den aktuelle dollar-kurs svarer til 6,3 milliarder kroner.

AirBnbs forventede overskud står i skarp kontrast til en virksomhed som Uber, der i sidste kvartal havde et underskud på knap 3 milliarder kroner.

Læs også: Kæmpe-underskuddet vokser: Uber taber tre milliarder kroner om måneden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere