Artikel top billede

Efter mange år med underskud: Nu er Airbnb på vej mod overskud

Den amerikanske virksomhed kan være på vej med sit første overskud.

Venture-finansierede startup-selskaber fra Silicon Valley har normalt blodrøde bundlinjer.

Det er virksomheder som Uber, Snapchat og Spotify eksempler på.

Men anderledes ser det ud med Airbnb, der nu ser ud til at være på vej med sit første overskud. Det skriver amerikanske CNBC.

”Det tredje kvartal var det hidtil stærkeste i virksomhedens historie, og i år vil vi blive profitable målt på EBITDA (resultatet før afskrivninger og nedskrivninger, red) ” siger Laurence Tosi, der er finansdirektør i Airbnb.

50 procent flere bookinger

Ifølge CNBC’s kilder har Airbnb i 2017 haft 50 procent flere bookinger end i året før, og i Kina har virksomheden haft en fremgang på 180 procent.

CNBC har tidligere rapporteret at Airbnb i sit seneste kvartal omsatte for 1 milliard dollar, hvilket med den aktuelle dollar-kurs svarer til 6,3 milliarder kroner.

AirBnbs forventede overskud står i skarp kontrast til en virksomhed som Uber, der i sidste kvartal havde et underskud på knap 3 milliarder kroner.

Læs også: Kæmpe-underskuddet vokser: Uber taber tre milliarder kroner om måneden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere