Artikel top billede

Kaspersky sagsøger USA efter fyring: “Har skadet vores ry og forretning uden beviser”

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab går nu rettens vej for at rense sit gode navn overfor de amerikanske myndigheder.

Det russiske sikkerhedsfirma Kaspersky Lab har fået nok af de amerikanske myndigheders spionageanklager, og nu trækker virksomheden ministeriet for indenrigssikkerhed ['Department of Homeland Security'] i retten.

Tilbage i september forbød ministeriet offentlige myndigheder i USA at bruge Kaspersky-produkter på grund af mistanker om spionage, og myndighederne fik 90 dage til at fjerne al Kaspersky-software fra deres systemer.

Du kan læse mere om sagen her: Så er det slut: Donald Trump forbyder al brug af Kaspersky Lab-software på statslige computere

Har ramt gode navn og rygte

Offentlige kunder udgør kun omkring 0,03 procent af Kasperskys amerikanske indtjening, men sagen har skadet virksomhedens rygte betydeligt.

Blandt andet har det britiske center for cybersikkerhed fulgt trop og frarådet offentlige myndigheder at bruge Kaspersky.

Derudover har den amerikanske elektronikforhandler Best Buy fjernet alle Kaspersky-varer fra sine hylder, og det russiske firmaer går nu rettens vej og sagsøger det amerikanske ministerium for indenrigssikkerhed, Department of Homeland Security (DHS).

Kasperskys sag går primært på, at virksomheden ikke har fået tilstrækkelig mulighed for at tilbagevise de amerikanske anklager, som der indtil videre ikke har været offentliggjort solide beviser for.

“DHS har skadet Kasperskys rygte og kommercielle foretagende uden nogen beviser. Derfor er det i Kaperskys interesse at forsvare sig i denne sag,” skriver CEO Eugene Kaspersky i et åbent brev.

Kaspersky har tilbudt at aflevere sin kildekode til gennemsyn, men de amerikanske myndigheder har meldt ud, at det ikke er tilstrækkeligt.

Læs også: Sikkerhedssoftware er den ultimative bagdør for hackere og spioner – kan du stole på dinleverandør?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere