Artikel top billede

Kaspersky sagsøger USA efter fyring: “Har skadet vores ry og forretning uden beviser”

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab går nu rettens vej for at rense sit gode navn overfor de amerikanske myndigheder.

Det russiske sikkerhedsfirma Kaspersky Lab har fået nok af de amerikanske myndigheders spionageanklager, og nu trækker virksomheden ministeriet for indenrigssikkerhed ['Department of Homeland Security'] i retten.

Tilbage i september forbød ministeriet offentlige myndigheder i USA at bruge Kaspersky-produkter på grund af mistanker om spionage, og myndighederne fik 90 dage til at fjerne al Kaspersky-software fra deres systemer.

Du kan læse mere om sagen her: Så er det slut: Donald Trump forbyder al brug af Kaspersky Lab-software på statslige computere

Har ramt gode navn og rygte

Offentlige kunder udgør kun omkring 0,03 procent af Kasperskys amerikanske indtjening, men sagen har skadet virksomhedens rygte betydeligt.

Blandt andet har det britiske center for cybersikkerhed fulgt trop og frarådet offentlige myndigheder at bruge Kaspersky.

Derudover har den amerikanske elektronikforhandler Best Buy fjernet alle Kaspersky-varer fra sine hylder, og det russiske firmaer går nu rettens vej og sagsøger det amerikanske ministerium for indenrigssikkerhed, Department of Homeland Security (DHS).

Kasperskys sag går primært på, at virksomheden ikke har fået tilstrækkelig mulighed for at tilbagevise de amerikanske anklager, som der indtil videre ikke har været offentliggjort solide beviser for.

“DHS har skadet Kasperskys rygte og kommercielle foretagende uden nogen beviser. Derfor er det i Kaperskys interesse at forsvare sig i denne sag,” skriver CEO Eugene Kaspersky i et åbent brev.

Kaspersky har tilbudt at aflevere sin kildekode til gennemsyn, men de amerikanske myndigheder har meldt ud, at det ikke er tilstrækkeligt.

Læs også: Sikkerhedssoftware er den ultimative bagdør for hackere og spioner – kan du stole på dinleverandør?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere