Artikel top billede

Kaspersky sagsøger USA efter fyring: “Har skadet vores ry og forretning uden beviser”

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab går nu rettens vej for at rense sit gode navn overfor de amerikanske myndigheder.

Det russiske sikkerhedsfirma Kaspersky Lab har fået nok af de amerikanske myndigheders spionageanklager, og nu trækker virksomheden ministeriet for indenrigssikkerhed ['Department of Homeland Security'] i retten.

Tilbage i september forbød ministeriet offentlige myndigheder i USA at bruge Kaspersky-produkter på grund af mistanker om spionage, og myndighederne fik 90 dage til at fjerne al Kaspersky-software fra deres systemer.

Du kan læse mere om sagen her: Så er det slut: Donald Trump forbyder al brug af Kaspersky Lab-software på statslige computere

Har ramt gode navn og rygte

Offentlige kunder udgør kun omkring 0,03 procent af Kasperskys amerikanske indtjening, men sagen har skadet virksomhedens rygte betydeligt.

Blandt andet har det britiske center for cybersikkerhed fulgt trop og frarådet offentlige myndigheder at bruge Kaspersky.

Derudover har den amerikanske elektronikforhandler Best Buy fjernet alle Kaspersky-varer fra sine hylder, og det russiske firmaer går nu rettens vej og sagsøger det amerikanske ministerium for indenrigssikkerhed, Department of Homeland Security (DHS).

Kasperskys sag går primært på, at virksomheden ikke har fået tilstrækkelig mulighed for at tilbagevise de amerikanske anklager, som der indtil videre ikke har været offentliggjort solide beviser for.

“DHS har skadet Kasperskys rygte og kommercielle foretagende uden nogen beviser. Derfor er det i Kaperskys interesse at forsvare sig i denne sag,” skriver CEO Eugene Kaspersky i et åbent brev.

Kaspersky har tilbudt at aflevere sin kildekode til gennemsyn, men de amerikanske myndigheder har meldt ud, at det ikke er tilstrækkeligt.

Læs også: Sikkerhedssoftware er den ultimative bagdør for hackere og spioner – kan du stole på dinleverandør?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere