Nu rykker DevOps for alvor - og virksomhederne høster gevinsterne: Hvor langt er din arbejdsplads?

Rigtig mange it-organisationer satser nu på DevOps for at kunne leve op til nye krav om hyppigere software-udrulninger, færre fejl og højere kvalitet. Her kan du læse om erfaringerne - og svare på, hvor langt din egen arbejdsplads er kommet med DevOps.

It-organisationerne har i disse år travlt med at forsøge at omstille sig til en virkelighed, hvor it ikke længere bare skal understøtte forretningen, men i mange tilfælde faktisk også er forretningen.

Det betyder, at digital innovation og hyppige it-leverancer er blevet et absolut must for it-organisationerne, hvilket er med til at udfordre den måde, man mange steder har arbejdet på i årevis.

DevOps har i de senere år for alvor haft medvind som et bud på, hvordan man kan gribe udfordringerne an.

DevOps, der kommer af development og operations, handler grundlæggende om, at man satser på en organisationsmodel, metoder og processer, der der kan bringe de to sider af it-arbejdet tættere sammen.

Højere hastighed i udvikling og udrulning af software er en af de primære gevinster, man går efter med DevOps, ligesom også færre fejl og en generelt højere kvalitet i softwaren er i fokus.

Det er i høj grad de internationale it-giganter, der har været frontløbere med DevOps. Læs eksempelvis om AWS' erfaringer med DevOps her:

Med 50 millioner deployments om året har Amazon knækket koden: Sådan får du bedre software - og bedre it-folk

Efterhånden er mange it-organisationer rundt omkring i både store om små virksomheder dog også begyndt at arbejde med DevOps. Herhjemme er blandt andre Skat godt i gang med DevOps. Læs mere om det her:

Skat satser stort på ny DevOps-afdeling - klar til opgør med traditionelle it-udbud

Her er genvinsterne
Det er stadig de færreste it-organisationer, der kan hævde at være helt i mål med DevOps (hvis man overhovedet kan komme det), og nu kaster en ny undersøgelse lys over, hvor langt virksomhederne egentlig er kommet med DevOps-arbejdet - og hvilke gevinster, der rent faktisk realiseres.

300 it-professionelle har deltaget i den amerikanske undersøgelse af DevOps-situationen, som blandt andet medier som Informationweek, Darkreading og Networkcomputing står bag sammen med Interop ITX, en stor amerikansk it-konference.

“Udbredelsen stiger: 18 procent af respondenterne har allerede implementeret DevOps, og yderligere 32 procent planlægger at gøre det inden for 12 måneder,” står der blandt andet i undersøgelsen.

Her fremgår det også, at kun 20 procent af respondenterne svarer, at de ikke har nogen planer om at satse på DevOps.

Derfor hitter DevOps
Når it-folkene bliver bedt om at svare på, hvad der er den største drivkraft for satsningen på DevOps, peger de på behovet for at øge kvaliteten, reducere kompleksiteten og mindske it-omkostningerne.

Barrierne for DevOps er, at man mangler ekspertisen, at der som sådan ikke er en efterspørgsel på DevOps fra forretningen, og at man mangler tiden og ressourcerne til at komme i gang.

Samtidig lyder det om de foreløbige resultater med DevOps, at 25 procent siger, at man har reduceret omkostningerne i organisationen, og at 20 procent mener, at det har været medvirkende til, at omsætningen i virksomheden er steget.

Der er også en del, der vurderer, at DevOps har ført mere samarbejde, at man bruger mindre tid på applikationerne, at man har flere softwareudrulninger og bedre kvalitet og performance.

Hvor langt er din virksomhed med DevOps?
Computerworld kunne godt tænke sig at vide, hvor langt danske virksomheder er kommet med DevOps.

Deltag derfor gerne i undersøgelsen herunder og uddyb eventuelt dit svar med en kommentar i debatfeltet. Læs også:

Forstå hvorfor 'serverless' er det næste store i it-industrien: Alle it-giganterne og udviklerne taler om det

Med 50 millioner deployments om året har Amazon knækket koden: Sådan får du bedre software - og bedre it-folk

It-folk elsker at fortælle, at de arbejder agilt: Men gør de nu også det? Her er status
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
ComputerViews: Googles aktionærer havde blot et skuldertræk til overs for EU's rekordstore bøde på 32 milliarder kroner. Her er en række bud på, hvad EU kan gøre, hvis Google og andre tech-giganter skal rammes, hvor det for alvor gør ondt.
Computerworld
Google svarer igen på Vestagers rekordbøde: Truer med at tage betaling for Android
Google kan begynde at tage penge for Android, der indtil nu har været gratis. Den trussel kommer fra Google i kølvandet på selskabets 32 milliarder-store bøde fra EU.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Fire trin til øget cybersikkerhed på den digitale arbejdsplads
Organisationer af enhver størrelse er i konstant risiko for at blive udsat for cyberangreb, som potentielt kan ende med at koste millioner af kroner. I de kommende år vil reguleringer, som den nye EU-persondataforordning, kunne straffe virksomheder med gigantiske bøder, for utilstrækkelig sikring af deres systemer og data. Hvordan dette kan undgås, kan du læse mere om i dette whitepaper.