Nu rykker DevOps for alvor - og virksomhederne høster gevinsterne: Hvor langt er din arbejdsplads?

Rigtig mange it-organisationer satser nu på DevOps for at kunne leve op til nye krav om hyppigere software-udrulninger, færre fejl og højere kvalitet. Her kan du læse om erfaringerne - og svare på, hvor langt din egen arbejdsplads er kommet med DevOps.

It-organisationerne har i disse år travlt med at forsøge at omstille sig til en virkelighed, hvor it ikke længere bare skal understøtte forretningen, men i mange tilfælde faktisk også er forretningen.

Det betyder, at digital innovation og hyppige it-leverancer er blevet et absolut must for it-organisationerne, hvilket er med til at udfordre den måde, man mange steder har arbejdet på i årevis.

DevOps har i de senere år for alvor haft medvind som et bud på, hvordan man kan gribe udfordringerne an.

DevOps, der kommer af development og operations, handler grundlæggende om, at man satser på en organisationsmodel, metoder og processer, der der kan bringe de to sider af it-arbejdet tættere sammen.

Højere hastighed i udvikling og udrulning af software er en af de primære gevinster, man går efter med DevOps, ligesom også færre fejl og en generelt højere kvalitet i softwaren er i fokus.

Det er i høj grad de internationale it-giganter, der har været frontløbere med DevOps. Læs eksempelvis om AWS' erfaringer med DevOps her:

Med 50 millioner deployments om året har Amazon knækket koden: Sådan får du bedre software - og bedre it-folk

Efterhånden er mange it-organisationer rundt omkring i både store om små virksomheder dog også begyndt at arbejde med DevOps. Herhjemme er blandt andre Skat godt i gang med DevOps. Læs mere om det her:

Skat satser stort på ny DevOps-afdeling - klar til opgør med traditionelle it-udbud

Her er genvinsterne
Det er stadig de færreste it-organisationer, der kan hævde at være helt i mål med DevOps (hvis man overhovedet kan komme det), og nu kaster en ny undersøgelse lys over, hvor langt virksomhederne egentlig er kommet med DevOps-arbejdet - og hvilke gevinster, der rent faktisk realiseres.

300 it-professionelle har deltaget i den amerikanske undersøgelse af DevOps-situationen, som blandt andet medier som Informationweek, Darkreading og Networkcomputing står bag sammen med Interop ITX, en stor amerikansk it-konference.

“Udbredelsen stiger: 18 procent af respondenterne har allerede implementeret DevOps, og yderligere 32 procent planlægger at gøre det inden for 12 måneder,” står der blandt andet i undersøgelsen.

Her fremgår det også, at kun 20 procent af respondenterne svarer, at de ikke har nogen planer om at satse på DevOps.

Derfor hitter DevOps
Når it-folkene bliver bedt om at svare på, hvad der er den største drivkraft for satsningen på DevOps, peger de på behovet for at øge kvaliteten, reducere kompleksiteten og mindske it-omkostningerne.

Barrierne for DevOps er, at man mangler ekspertisen, at der som sådan ikke er en efterspørgsel på DevOps fra forretningen, og at man mangler tiden og ressourcerne til at komme i gang.

Samtidig lyder det om de foreløbige resultater med DevOps, at 25 procent siger, at man har reduceret omkostningerne i organisationen, og at 20 procent mener, at det har været medvirkende til, at omsætningen i virksomheden er steget.

Der er også en del, der vurderer, at DevOps har ført mere samarbejde, at man bruger mindre tid på applikationerne, at man har flere softwareudrulninger og bedre kvalitet og performance.

Hvor langt er din virksomhed med DevOps?
Computerworld kunne godt tænke sig at vide, hvor langt danske virksomheder er kommet med DevOps.

Deltag derfor gerne i undersøgelsen herunder og uddyb eventuelt dit svar med en kommentar i debatfeltet. Læs også:

Forstå hvorfor 'serverless' er det næste store i it-industrien: Alle it-giganterne og udviklerne taler om det

Med 50 millioner deployments om året har Amazon knækket koden: Sådan får du bedre software - og bedre it-folk

It-folk elsker at fortælle, at de arbejder agilt: Men gør de nu også det? Her er status
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Tung Atea-dominans på hardware-markedet helt ok, mener SKI: "Hvis en virksomhed vokser sig stor, er det typisk også fordi, den gør et eller andet rigtigt. Der er ikke noget i vejen med at være dominerende"
Der er glimrende konkurrence på markedet for det offentliges hardware-indkøb, selv om Atea lander de fleste ordrer, mener SKI. "Det er min opfattelse, at der er en glimrende og benhård konkurrence på hardwaremarkedet. Det er ikke nemt at være aktør på det marked," siger udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding.
Computerworld
Kæmpe-cyberangreb afsløret: Millioner af computere hacket - pilen peger (igen) mod Rusland
Pilen peger entydigt mod Rusland, mener USA og Storbritannien. Se stor advisory om angrebet, der har inficeret millioner af routere, switche og lignende i virksomheder og myndigheder.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.