Artikel top billede

Verdensberømt it-investor scorer kassen på bitcoin: Har tjent flere hundrede millioner dollar på et halvt år

Den kendte it-investor og rigmand Peter Thiel har scoret flere hundrede millioner dollar på at købe bitcoin for et halvt år siden. Alene nyheden om, at han ejer bitcoin, får kursen til at stige igen.

Den kendte it-investor, rigmand og innovations-ekspert Peter Thiel ligger via sit firma Founders Fund inde med bitcoin for flere hundrede millioner dollar, skriver Wall Street Journal.

Peter Thiel-firmaet opkøbte i sommer bitcoin for mellem 15 millioner og 20 millioner dollar.

På blot det halvt år er selskabets bitcoin steget så meget, at de nu er flere hundrede millioner dollar værd, hedder det.

Wall Street Journal betegner investeringen som et ‘moonshot’ - altså en investering, der som et skud affyret mod månen har ret lille chance for at ramme plet, men som til gengæld vil have store konsekvenser, hvis det faktisk rammer.

Internet-baserede økonomiske værktøjer ikke fremmede for tyskfødte Peter Thiel, der blandt andet var med til at udtænke og stifte PayPal, ligesom han var med til at stifte eBay og var Facebooks første udefrakommende investor.

Disse investeringer har gjort ham særdeles velhavende. Alene hans investering på tre millioner kroner i Facebook i 2004 tjente han et par milliarder kroner på, da han solgte sine Facebook-aktier for 2,3 milliarder kroner for nogle år siden. 

Peter Thiel har tidligere sagt, at han er skeptisk over for kryptovalutaer generelt, men at investorer og andre ‘undervurderer bitcoin,’ som han har sammenlignet med guld, der på mange måder er et grundlag for den klassiske valuta.

Peter Thiel regnes for at være blandt de bedste og mest toneangivende investorer i Silicon Valley med en fantastisk næse for tidens strømninger.

Han er desuden medstifter af virksomheden Palantir, der blandt andet leverer overvågning og avanceret dataanalyse til dansk politi i form af systemet POL-Intel.

Alene nyheden om Thiels investering har da også fået bitcoin-kursen til at stryge op igen efter nogle juledage med faldende kurs.

En bitcoin koster for tiden omkring 15.000 dollar. Før jul lå kursen på næsten 20.000 dollar.

Bitcoinen er steget med 1.500 procent i det seneste år.

Læs også:

Ukendt kryptovaluta slår bitcoin af banen: Er steget 36.000 procent på et år

Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

Bitcoin-guldregn får virksomheder til at skifte navn på stribe: En kinesisk te-virksomhed hedder nu Blockchain Group




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere