Artikel top billede

(Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash)

Ukendt kryptovaluta slår bitcoin af banen: Er steget 36.000 procent på et år

Bitcoinen har med sin ekstreme værdistigning været på alle læber i månedsvis. Men bitcoinen bliver banket af banen af en anden kryptovaluta, der er steget 36.000 procent i de seneste år.

Bitcoinen er verdens mest udbredte kryptovaluta og har været genstand for stor opmærksomhed i de seneste måneder - ikke mindst på grund af den voldsomme værdistigning.

Det kan du læse mere om her: Bitcoin-kursens himmelflugt minder om et albansk pyramidespil, men bagved ligger den største innovation siden internettets opfindelse

Men faktisk er den voldsomme stigning i bitcoinens værdi ikke engang nok til at skubbe bitcoinen ind på Top 10 over de kryptovalutaer, der har haft den største værdistigning i det seneste år.

Sådan skriver magasinet Quartz.

Den knapt så kendte kryptovaluta Ripple kommer her ind på en førsteplads over den kryptovaluta, der er steget mest i 2017.

Ripple - eller XRP - er steget med mere end 36.000 procent i det seneste år og er nu den næstmest værdifulde kryptovaluta efter bitcoinen.

Der er fortsat meget stor forskel på prisen, i det en ripple i skrivende stund koster 2,65 dollar, mens en bitcoin i skrivende stund koster omkring 15.000 dollar.

En bitcoin kostede blot 20 øre i 2010.

Ifølge Quartz er kryptovalutaen NEM steget med 29.800 procent i 2017, mens de knapt så kendte valutaer ardor og stellar hver er steget med omkring 15.000 procent i 2017.

Længere nede på listen - men stadig med stigninger på flere tusinder procent - finder vi dash, ethereum, golem, binance coin, litecoin og omisego.

Ifølge magasinet er ripple især steget sidst på året.

Du kan se listen hos Quartz her.

Mistro og tvivl

I den etablerede bankverden er der både mistro og tvivl, men også en gryende accept, af den meget volatile kryptovaluta.

Herhjemme har Jyske Bank-chef Anders Dam blandt andet sammelignet kryptovaluta med den såkaldte Christiania-mønt, der var fristadens Christianias bud på egen valuta.

Ifølge bankfolkene er bitcoin på samme måde kun er noget værd, fordi ‘nogen’ er blevet enige om det - og altså ikke fordi den er koblet op på et overordnet, økonomisk system med underliggende aktiver, nationale systemer og politikker og med værdi i etablerede markeder.

Den etablerede finansverden er dog begyndt at kigge på kryptovalutaerne som en mulighed.

Du kan læse mere om årsagen til bankernes skepsis over for kryptovalutaerne her: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?.

Læs også:

[b]Bitcoin-netværket bruger snart mere strøm end hele Danmark
[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere