Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danske FDC solgt til hollandsk it-selskab: 250 it-ansatte får ny ejer

Hollandsk it-firma køber det danske it-selskab FDC (Forsikringens Datacenter) med 250 medarbejdere.

Datacenter-selskabet FDC - Forsikringens Datacenter - med cirka 250 medarbejdere er blevet solgt til det hollandske it-selskab TSS (Total Specific Solutions).

Det sker efter, at de tre ejere af FDC - Gjensidige, Bupa og Sygeforsikringen “danmark” - gennem de senere år har modtaget flere tilbud på datacenter-selskabet.

“Vi bliver nu en del af en større softwarekoncern, men vi bliver ved med at være en uafhængig forretningsenhed med vores egen identitet,” lyder det fra administrerende direktør i FDC, Birthe Elkjær.

Hun har siddet på posten i de seneste tre år, efter hun i 2014 overtog stillingen efter Birgitte Hass, der i dag er i direktør i brancheorganisationen IT-Branchen.

FDC, der leverer it-løsninger til forsikringsbranchen, meddeler, at det ‘slutter sig til’ til det hollandske selskab.

“ Som en del af TSS får vi adgang til alle best practices relateret til at drive forretning inden for softwareudvikling: fra operationelle best practices til ny markedsindsigt fra andre TSS forretningsenheder, som ligeledes betjener det finansielle marked,” lyder det fra Birthe Elkjær.

“TSS’ viden om udvikling af store, komplekse IT løsninger til moderne platforme vil give os ekspertisen til at forbedre vores value proposition. Desuden vil denne overtagelse give os rammerne samt den finansielle styrke til at vi kan vækste i den nordiske region,” siger hun.

For hollandske TSS bliver opkøbet af FDC, der har mere end 50 år på bagen, indgangen til det danske marked. 

“Når en så velkendt software-virksomhed som FDC indtræder i TSS, vil dette hjælpe os med at etablere os yderligere på det nordiske marked,” lyder det fra Ramond Zanders, bestyrelsesformand.

FDC's omsætning ligger ret stabilt på godt 300 millioner kroner, mens indtjeningen efter skat i 2016 landede på 40 millioner kroner.

Læs også: 

FDC: Vores kunder er for konservative

Hollandsk it-selskab køber hostingvirksomheden Athena IT Group - skifter navn og fusionerer

Hollandsk telegigant på vej med hidsig opkøbsbølge: Har kig på TDC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere