Danske FDC solgt til hollandsk it-selskab: 250 it-ansatte får ny ejer

Hollandsk it-firma køber det danske it-selskab FDC (Forsikringens Datacenter) med 250 medarbejdere.

Datacenter-selskabet FDC - Forsikringens Datacenter - med cirka 250 medarbejdere er blevet solgt til det hollandske it-selskab TSS (Total Specific Solutions).

Det sker efter, at de tre ejere af FDC - Gjensidige, Bupa og Sygeforsikringen “danmark” - gennem de senere år har modtaget flere tilbud på datacenter-selskabet.

“Vi bliver nu en del af en større softwarekoncern, men vi bliver ved med at være en uafhængig forretningsenhed med vores egen identitet,” lyder det fra administrerende direktør i FDC, Birthe Elkjær.

Hun har siddet på posten i de seneste tre år, efter hun i 2014 overtog stillingen efter Birgitte Hass, der i dag er i direktør i brancheorganisationen IT-Branchen.

FDC, der leverer it-løsninger til forsikringsbranchen, meddeler, at det ‘slutter sig til’ til det hollandske selskab.

“ Som en del af TSS får vi adgang til alle best practices relateret til at drive forretning inden for softwareudvikling: fra operationelle best practices til ny markedsindsigt fra andre TSS forretningsenheder, som ligeledes betjener det finansielle marked,” lyder det fra Birthe Elkjær.

“TSS’ viden om udvikling af store, komplekse IT løsninger til moderne platforme vil give os ekspertisen til at forbedre vores value proposition. Desuden vil denne overtagelse give os rammerne samt den finansielle styrke til at vi kan vækste i den nordiske region,” siger hun.

For hollandske TSS bliver opkøbet af FDC, der har mere end 50 år på bagen, indgangen til det danske marked. 

“Når en så velkendt software-virksomhed som FDC indtræder i TSS, vil dette hjælpe os med at etablere os yderligere på det nordiske marked,” lyder det fra Ramond Zanders, bestyrelsesformand.

FDC's omsætning ligger ret stabilt på godt 300 millioner kroner, mens indtjeningen efter skat i 2016 landede på 40 millioner kroner.

Læs også: 

FDC: Vores kunder er for konservative

Hollandsk it-selskab køber hostingvirksomheden Athena IT Group - skifter navn og fusionerer

Hollandsk telegigant på vej med hidsig opkøbsbølge: Har kig på TDC

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Premium
Her er verdens 10 bedste outsourcing-leverandører: Se listen her
For tredje år i træk vinder samme it-outsourcingleverandør førstepladsen på liste over verdens bedste. 85 leverandører er blevet vurderet inden for 26 kategorier for at kunne skære feltet ind til de 10 bedste. Se hele listen her.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Lav din egen robot på få minutter med Fable
Tilbage i 2011 startede Shape Robotics udviklingen af Fable, et robotsystem bygget enkelt op på moduler. Det gør at studerende kan bygge deres egen robot på få minutter ved brug af interaktive blokke eller Python API. I denne video fortæller Moises Pacheco, CTO i Shape Robotics om processen med at skabe en intuitiv app sammen med Ciklum, og et partnerskab med Microsoft.