TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

Danske FDC solgt til hollandsk it-selskab: 250 it-ansatte får ny ejer

Hollandsk it-firma køber det danske it-selskab FDC (Forsikringens Datacenter) med 250 medarbejdere.

Datacenter-selskabet FDC - Forsikringens Datacenter - med cirka 250 medarbejdere er blevet solgt til det hollandske it-selskab TSS (Total Specific Solutions).

Det sker efter, at de tre ejere af FDC - Gjensidige, Bupa og Sygeforsikringen “danmark” - gennem de senere år har modtaget flere tilbud på datacenter-selskabet.

“Vi bliver nu en del af en større softwarekoncern, men vi bliver ved med at være en uafhængig forretningsenhed med vores egen identitet,” lyder det fra administrerende direktør i FDC, Birthe Elkjær.

Hun har siddet på posten i de seneste tre år, efter hun i 2014 overtog stillingen efter Birgitte Hass, der i dag er i direktør i brancheorganisationen IT-Branchen.

FDC, der leverer it-løsninger til forsikringsbranchen, meddeler, at det ‘slutter sig til’ til det hollandske selskab.

“ Som en del af TSS får vi adgang til alle best practices relateret til at drive forretning inden for softwareudvikling: fra operationelle best practices til ny markedsindsigt fra andre TSS forretningsenheder, som ligeledes betjener det finansielle marked,” lyder det fra Birthe Elkjær.

“TSS’ viden om udvikling af store, komplekse IT løsninger til moderne platforme vil give os ekspertisen til at forbedre vores value proposition. Desuden vil denne overtagelse give os rammerne samt den finansielle styrke til at vi kan vækste i den nordiske region,” siger hun.

For hollandske TSS bliver opkøbet af FDC, der har mere end 50 år på bagen, indgangen til det danske marked. 

“Når en så velkendt software-virksomhed som FDC indtræder i TSS, vil dette hjælpe os med at etablere os yderligere på det nordiske marked,” lyder det fra Ramond Zanders, bestyrelsesformand.

FDC's omsætning ligger ret stabilt på godt 300 millioner kroner, mens indtjeningen efter skat i 2016 landede på 40 millioner kroner.

Læs også: 

FDC: Vores kunder er for konservative

Hollandsk it-selskab køber hostingvirksomheden Athena IT Group - skifter navn og fusionerer

Hollandsk telegigant på vej med hidsig opkøbsbølge: Har kig på TDC

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Hvem roder rundt i dit datacenter. Du aner det ikke, vel?
Synligheden og sikkerheden i datacenteret, når en hacker er kommet udenom den dyre perimeter sikkerhed, er ikke noget mange har et godt svar på. Ofte bliver pengene brugt på at bygge mur og grave voldgrav så fjenden ikke kan komme ind. Mange er allerede kompromitteret. Fjenden har allerede agenter på indersiden. Hvad kan du så gøre? Du skal ændre måden du tænker sikkerhed på! I dette whitepaper kan du læse om hvordan du, sammen med Atea, opnår synlighed og automatiseret trusselshåndtering i et datacenter med Palo Alto Networks og VMware NSX.