Intel slået af pinden: Er ikke længere verdens største producent af memory-chip

For første gang i nyere tid er Intel ikke længere verdens største chip-producent målt på omsætning. Selskabet mistede sin mangeårige førsteplads i 2017.

For første gang siden 1992 er Intel ikke længere verdens største producent af memory-chip.

Sådan lyder det fra analysehuset Gartner i en samlet optælling af de beløb, som verdens store chipproducenter har omsat for i 2017.

Gartner når her frem til, at sydkoreanske Samsung Electronic nu er størst i verden med en samlet markedsandel på 14,6 procent og en vækst i omsætningen på hele 52,6 procent.

Intel landede i 2016 en markedsandel på 13,8 procent og måtte nøjes med en omsætnings-vækst på 6,7 procent, hedder det.

“Den største memory-supplier, Samsung Electronics, har størst fremgang på markedsandele og overtager førstepladsen fra Intel. Det er første gang siden 1992, at Intel bliver væltet,” lyder det fra Gartner.

Der har ifølge Gartner været solid vækst i salget af netop memory-chip - faktisk så meget, at memory-området nu er det største overhovedet i chip-markedet.

Ifølge Gartner har markedet været ramt af komponent-mangel. Det har fået priserne til at stige over hele året. DRAM-priserne er således steget hele 44 procent, mens priserne for NAND- flash er steget 17 procent.

Det er første gang nogensinde, at priserne for NAND-flash stiger, lyder det fra Gartner.

Det har betyder, at priserne på både pc’er og smartphones er steget.

Samsung væltes snart af tronen igen
Ifølge analysehuset væltes Samsung Electronics snart af tronen igen.

“Samsungs førerposition er helt bogstaveligt bygget på løst sand - nemlig i form af silicium,” lyder det fra Gartner.

Alt peger nemlig på, at priserne vil falde igen i 2018 og 2019. Det skyldes, at Kina er i fuld gang med at øge sin produktionskapacitet.

“Vi forventer, at Samsung vil tabe det igen, som selskabet har vundet i omsætning i 2017,” lyder det fra Gartner.

Det globale salg af processorer i det hele taget steg i 2017 med 22,2 procent i forhold til 2016, lyder det fra analysehuset Gartner.

Ialt blev der i 2016 solgt processorer for 419,7 milliarder dollar, oplyser Gartner.

Læs også:

Intels nye super-SSD'er er klar til salg: Så ekstrem er teknologien - og prisen

Intel lover en revolution med Optane - men hvor bliver de fabelagtige memory-produkter egentlig af?

Få styr på de hotte teknologier til data-håndtering: Her er de vigtigste teknologier netop nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

01. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Se billederne: Her er det tophemmelige spiondatacenter på Amager
På sydspidsen af Amager ligger Sandagergård, der huser et hemmeligt datacenter tilhørende Forsvarets Efterretningstjeneste. Datacentret, der er bygget med hjælp fra amerikanske NSA-agenter, driver et avanceret spionværktøj, der er brugt til at spionere mod danskere.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.