Artikel top billede

Intel slået af pinden: Er ikke længere verdens største producent af memory-chip

For første gang i nyere tid er Intel ikke længere verdens største chip-producent målt på omsætning. Selskabet mistede sin mangeårige førsteplads i 2017.

For første gang siden 1992 er Intel ikke længere verdens største producent af memory-chip.

Sådan lyder det fra analysehuset Gartner i en samlet optælling af de beløb, som verdens store chipproducenter har omsat for i 2017.

Gartner når her frem til, at sydkoreanske Samsung Electronic nu er størst i verden med en samlet markedsandel på 14,6 procent og en vækst i omsætningen på hele 52,6 procent.

Intel landede i 2016 en markedsandel på 13,8 procent og måtte nøjes med en omsætnings-vækst på 6,7 procent, hedder det.

“Den største memory-supplier, Samsung Electronics, har størst fremgang på markedsandele og overtager førstepladsen fra Intel. Det er første gang siden 1992, at Intel bliver væltet,” lyder det fra Gartner.

Der har ifølge Gartner været solid vækst i salget af netop memory-chip - faktisk så meget, at memory-området nu er det største overhovedet i chip-markedet.

Ifølge Gartner har markedet været ramt af komponent-mangel. Det har fået priserne til at stige over hele året. DRAM-priserne er således steget hele 44 procent, mens priserne for NAND- flash er steget 17 procent.

Det er første gang nogensinde, at priserne for NAND-flash stiger, lyder det fra Gartner.

Det har betyder, at priserne på både pc’er og smartphones er steget.

Samsung væltes snart af tronen igen

Ifølge analysehuset væltes Samsung Electronics snart af tronen igen.

“Samsungs førerposition er helt bogstaveligt bygget på løst sand - nemlig i form af silicium,” lyder det fra Gartner.

Alt peger nemlig på, at priserne vil falde igen i 2018 og 2019. Det skyldes, at Kina er i fuld gang med at øge sin produktionskapacitet.

“Vi forventer, at Samsung vil tabe det igen, som selskabet har vundet i omsætning i 2017,” lyder det fra Gartner.

Det globale salg af processorer i det hele taget steg i 2017 med 22,2 procent i forhold til 2016, lyder det fra analysehuset Gartner.

Ialt blev der i 2016 solgt processorer for 419,7 milliarder dollar, oplyser Gartner.

Læs også:
Intels nye super-SSD'er er klar til salg: Så ekstrem er teknologien - og prisen

Intel lover en revolution med Optane - men hvor bliver de fabelagtige memory-produkter egentlig af?

Få styr på de hotte teknologier til data-håndtering: Her er de vigtigste teknologier netop nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere