Artikel top billede

Ny forsinkelse sikrer KMD en formue: Sygedagpengesystem så forsinket, at tidsplan droppes helt

Udviklingen af et nyt sygedagpengesystem til kommunerne bliver endnu engang forsinket for KMD, og der er i dag ikke længere kontrol med projektet.

Det er stadig ikke lykkes KMD at færdiggøre udviklingen af et stort it-projekt til de danske kommuner, der skal håndtere udbetalingen af sygedagpenge.

Endnu en gang udskydes projektet, og projektet er så meget ude af kontrol, at der ikke længere gives en tidsplan for afslutningen.

Det skriver TV 2 på baggrund af aktindsigt i et brev sendt fra kommunernes it-fælleskab Kombit til landets 98 kommuner.

It-projektet skulle have stået færdigt og klar til brug tilbage i sommeren 2017, men allerede i efteråret 2016 stod det klart, at KMD ikke ville kunne levere til tiden. Deadlinen blev rykket til udgangen af 2018.

Selvom der stadig er knap 12 måneder til den tidsfrist, så er situationen allerede så usikker, at Kombit har opgivet en tidsfrist for projektet.

“KMD arbejder ihærdigt med at få Kommunernes Sygedagpengesystem (KSD) i kontrol, hvorfor vi fortsat ikke er i stand til at opdatere tidsplanen for projektet. Det er en utilfredsstillende situation, hvorfor Kombits bestyrelse er inddraget i sagen”, skriver Kombits administrerende direktør i brevet til kommunerne ifølge TV2.

Forsinkelse sikrer KMD millioner

Hverken Kombit eller KMD har ønsket at stille op til interview til TV 2, og imens baggrunden er ukendt, tjener KMD godt på forsinkelserne.

TV 2 har udregnet på baggrund af EU’s udbudsdatabase, data fra Kombit, ATP og branchekendere, at KMD tjener 13 millioner kroner om måneden på at supportere det gamle system, der skal erstattes af det billigere, nye system.

Det er ikke første gang, at KMD sidder i den position. Både Skat og ATP har revet kontrakter itu med KMD, og ATP kræver nu 881 millioner kroner i voldgift for et forsinket it-projekt.

Læs også:

KMD opgiver at overholde leveringsfrist: Fremtids-planer for 21 store it-systemer truet

KMD scorer 23 millioner kroner om måneden på ikke at levere offentligt it-system til aftalt tid

ATP fyrer KMD efter måneders utilfredshed: KMD mister kæmpe-ordre midt i alvorlig krise

ATP forlanger 881 millioner kroner i erstatning af KMD for kuldsejlet it-projekt
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Lead

Patienterstatningen

IT-supporter

Capgemini Danmark A/S

Cyber Security Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere