Artikel top billede

Ny forsinkelse sikrer KMD en formue: Sygedagpengesystem så forsinket, at tidsplan droppes helt

Udviklingen af et nyt sygedagpengesystem til kommunerne bliver endnu engang forsinket for KMD, og der er i dag ikke længere kontrol med projektet.

Det er stadig ikke lykkes KMD at færdiggøre udviklingen af et stort it-projekt til de danske kommuner, der skal håndtere udbetalingen af sygedagpenge.

Endnu en gang udskydes projektet, og projektet er så meget ude af kontrol, at der ikke længere gives en tidsplan for afslutningen.

Det skriver TV 2 på baggrund af aktindsigt i et brev sendt fra kommunernes it-fælleskab Kombit til landets 98 kommuner.

It-projektet skulle have stået færdigt og klar til brug tilbage i sommeren 2017, men allerede i efteråret 2016 stod det klart, at KMD ikke ville kunne levere til tiden. Deadlinen blev rykket til udgangen af 2018.

Selvom der stadig er knap 12 måneder til den tidsfrist, så er situationen allerede så usikker, at Kombit har opgivet en tidsfrist for projektet.

“KMD arbejder ihærdigt med at få Kommunernes Sygedagpengesystem (KSD) i kontrol, hvorfor vi fortsat ikke er i stand til at opdatere tidsplanen for projektet. Det er en utilfredsstillende situation, hvorfor Kombits bestyrelse er inddraget i sagen”, skriver Kombits administrerende direktør i brevet til kommunerne ifølge TV2.

Forsinkelse sikrer KMD millioner

Hverken Kombit eller KMD har ønsket at stille op til interview til TV 2, og imens baggrunden er ukendt, tjener KMD godt på forsinkelserne.

TV 2 har udregnet på baggrund af EU’s udbudsdatabase, data fra Kombit, ATP og branchekendere, at KMD tjener 13 millioner kroner om måneden på at supportere det gamle system, der skal erstattes af det billigere, nye system.

Det er ikke første gang, at KMD sidder i den position. Både Skat og ATP har revet kontrakter itu med KMD, og ATP kræver nu 881 millioner kroner i voldgift for et forsinket it-projekt.

Læs også:

KMD opgiver at overholde leveringsfrist: Fremtids-planer for 21 store it-systemer truet

KMD scorer 23 millioner kroner om måneden på ikke at levere offentligt it-system til aftalt tid

ATP fyrer KMD efter måneders utilfredshed: KMD mister kæmpe-ordre midt i alvorlig krise

ATP forlanger 881 millioner kroner i erstatning af KMD for kuldsejlet it-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere