Artikel top billede

Ny forsinkelse sikrer KMD en formue: Sygedagpengesystem så forsinket, at tidsplan droppes helt

Udviklingen af et nyt sygedagpengesystem til kommunerne bliver endnu engang forsinket for KMD, og der er i dag ikke længere kontrol med projektet.

Det er stadig ikke lykkes KMD at færdiggøre udviklingen af et stort it-projekt til de danske kommuner, der skal håndtere udbetalingen af sygedagpenge.

Endnu en gang udskydes projektet, og projektet er så meget ude af kontrol, at der ikke længere gives en tidsplan for afslutningen.

Det skriver TV 2 på baggrund af aktindsigt i et brev sendt fra kommunernes it-fælleskab Kombit til landets 98 kommuner.

It-projektet skulle have stået færdigt og klar til brug tilbage i sommeren 2017, men allerede i efteråret 2016 stod det klart, at KMD ikke ville kunne levere til tiden. Deadlinen blev rykket til udgangen af 2018.

Selvom der stadig er knap 12 måneder til den tidsfrist, så er situationen allerede så usikker, at Kombit har opgivet en tidsfrist for projektet.

“KMD arbejder ihærdigt med at få Kommunernes Sygedagpengesystem (KSD) i kontrol, hvorfor vi fortsat ikke er i stand til at opdatere tidsplanen for projektet. Det er en utilfredsstillende situation, hvorfor Kombits bestyrelse er inddraget i sagen”, skriver Kombits administrerende direktør i brevet til kommunerne ifølge TV2.

Forsinkelse sikrer KMD millioner

Hverken Kombit eller KMD har ønsket at stille op til interview til TV 2, og imens baggrunden er ukendt, tjener KMD godt på forsinkelserne.

TV 2 har udregnet på baggrund af EU’s udbudsdatabase, data fra Kombit, ATP og branchekendere, at KMD tjener 13 millioner kroner om måneden på at supportere det gamle system, der skal erstattes af det billigere, nye system.

Det er ikke første gang, at KMD sidder i den position. Både Skat og ATP har revet kontrakter itu med KMD, og ATP kræver nu 881 millioner kroner i voldgift for et forsinket it-projekt.

Læs også:

KMD opgiver at overholde leveringsfrist: Fremtids-planer for 21 store it-systemer truet

KMD scorer 23 millioner kroner om måneden på ikke at levere offentligt it-system til aftalt tid

ATP fyrer KMD efter måneders utilfredshed: KMD mister kæmpe-ordre midt i alvorlig krise

ATP forlanger 881 millioner kroner i erstatning af KMD for kuldsejlet it-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere