Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Apple klar med akut sikkerhedsopdatering til iPhone, iPad og Mac: Skynd dig at opdatere

Apple er klar med ekstraordinær sikkerhedsopdatering, der lukker kritisk sårbarhed i Safari-browseren.

Apple er efter nogle dages hektisk udvikling klar med to sikkerhedsopdateringer, der skal beskytte Apple-brugerne mod de to alvorlige sårbarheder, der kom for dagens lys i sidste uge.

De to sårbarheder hedder Spectre og Meltdown og rammer stort set alle moderne computere og smartphones. betyder i praksis: Alle MacOS, og iOS-enheder er ramt, og det er tæt på umuligt at komme udenom processorer fra Intel, ARM og AMD i Windows-pc'er og Android-telefoner og tablets. 

Det kan du læse mere om her: It-virksomheder verden over reagerer på kæmpetruslerne Meltdown og Spectre: Se her, om din telefon og din computer er ramt

De nye opdateringer fra Apple hedder iOS 11.2.2 ogg MacOS High Sierra 10.13.2, og de kan downloades kvit og frit på alle relevante enheder - det vil sige fra iPhone 5s, iPad Air og iPod touch sjette generation og frem.

Apple har ikke offentliggjort særligt detaljerede oplysninger om opdateringernes indhold.

Selskabet meddeler dog, at iOS 11.2.2 til iPhone og iPad indeholder sikkerheds-rettelser til Safari og Webkit, som skal ‘afbøde effekten af Spectre.’

Spectre er alene en software-sårbarhed, mens Meltdown-sårbarheden er hardware-baseret.

Apple har tidligere meddelt, at selskabet allerede har klaret Meltdown-sårbarheden i den tidligere iOS 11.2-opdatering.

Du kan opdatere opdateringen ved at gå til indstillinger->generelt>softwareopdatering.

Når det gælder macOS, har Apple netop lanceret High Sierra 10.13.2, som dæmmer op for Spectre-sårbarheden på Mac-computere. Den kan downloades fra Mac App Store.

Også på Mac-computere har Apple tidligere dæmmet op for Meltdown.

Apple er ligeledes klar med en opdatering til Safari-browseren, nemlig Safari 11.0.2, til alle Mac-computere, der kører med OS X El Capitan 10.11.6 og macOS Sierra 10.12.6.

Læs også:

It-virksomheder verden over reagerer på kæmpetruslerne Meltdown og Spectre: Se her, om din telefon og din computer er ramt

Alvorligt sikkerhedshul fundet i processorer fra Intel, ARM og AMD - milliarder af enheder kan være ramt

Sikkerhedsekspert maner til besindelse efter kæmpe-sikkerhedshul i computere, smartphones og tablets: “Ingen grund til panik”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere