Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Apple klar med akut sikkerhedsopdatering til iPhone, iPad og Mac: Skynd dig at opdatere

Apple er klar med ekstraordinær sikkerhedsopdatering, der lukker kritisk sårbarhed i Safari-browseren.

Apple er efter nogle dages hektisk udvikling klar med to sikkerhedsopdateringer, der skal beskytte Apple-brugerne mod de to alvorlige sårbarheder, der kom for dagens lys i sidste uge.

De to sårbarheder hedder Spectre og Meltdown og rammer stort set alle moderne computere og smartphones. betyder i praksis: Alle MacOS, og iOS-enheder er ramt, og det er tæt på umuligt at komme udenom processorer fra Intel, ARM og AMD i Windows-pc'er og Android-telefoner og tablets. 

Det kan du læse mere om her: It-virksomheder verden over reagerer på kæmpetruslerne Meltdown og Spectre: Se her, om din telefon og din computer er ramt

De nye opdateringer fra Apple hedder iOS 11.2.2 ogg MacOS High Sierra 10.13.2, og de kan downloades kvit og frit på alle relevante enheder - det vil sige fra iPhone 5s, iPad Air og iPod touch sjette generation og frem.

Apple har ikke offentliggjort særligt detaljerede oplysninger om opdateringernes indhold.

Selskabet meddeler dog, at iOS 11.2.2 til iPhone og iPad indeholder sikkerheds-rettelser til Safari og Webkit, som skal ‘afbøde effekten af Spectre.’

Spectre er alene en software-sårbarhed, mens Meltdown-sårbarheden er hardware-baseret.

Apple har tidligere meddelt, at selskabet allerede har klaret Meltdown-sårbarheden i den tidligere iOS 11.2-opdatering.

Du kan opdatere opdateringen ved at gå til indstillinger->generelt>softwareopdatering.

Når det gælder macOS, har Apple netop lanceret High Sierra 10.13.2, som dæmmer op for Spectre-sårbarheden på Mac-computere. Den kan downloades fra Mac App Store.

Også på Mac-computere har Apple tidligere dæmmet op for Meltdown.

Apple er ligeledes klar med en opdatering til Safari-browseren, nemlig Safari 11.0.2, til alle Mac-computere, der kører med OS X El Capitan 10.11.6 og macOS Sierra 10.12.6.

Læs også:

It-virksomheder verden over reagerer på kæmpetruslerne Meltdown og Spectre: Se her, om din telefon og din computer er ramt

Alvorligt sikkerhedshul fundet i processorer fra Intel, ARM og AMD - milliarder af enheder kan være ramt

Sikkerhedsekspert maner til besindelse efter kæmpe-sikkerhedshul i computere, smartphones og tablets: “Ingen grund til panik”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.