Artikel top billede

Fuld fart på markedet for 3D-print: Her investeres der massivt i løsninger til 3D-print

Markedet for 3D-print vokser voldsomt, og der tegner sig nu et klart billede af, hvilke print-formål der især hitter.

Der er blevet talt og skrevet om 3D-print i årevis, og det er da heller ikke svært at få øje på de interessante perspektiver i at kunne 3D-printe alt fra tandproteser til prototyper.

En ny markedsopgørelse fra analysefirmaet IDC giver et godt indblik i, hvordan det går med udviklingen på det globale marked for 3D-print.

IDC skriver, at der i 2018 vil blive investeret 12 milliarder dollars, omkring 75 milliarder kroner, på verdensplan i 3D-print - herunder i hardware, materialer, software og services.

Det er en stigning på 19,9 procent i forhold til 2017, så det fortæller noget om den massive medvind, 3D-print-markedet mærker i øjeblikket.

“IDC forventer, at de globale investeringer i 2021 vil være på næsten 20 milliarder dollars (124 milliarder kroner, red.) med en årlig vækstrate over fem år på 20,5 procent,” oplyser analysefirmaet.

Læs også: Investering på 90 millioner kroner i dansk 3D-print

3D-printere og de tilhørende materialer står for omkring to-tredjedele af dette beløb, lyder det videre fra IDC.

Som det fremgår af figuren herunder, er det investeringerne i 3D-print af væv, kropsdele og knogler, der ventes at stige mest i de kommende år. Også tandlæge-branchen ser dog ud til at øge investeringerne markant.

Læs også:

Investering på 90 millioner kroner i dansk 3D-print

Her er syv konkrete teknologier, der kan disrupte din virksomhed - og som du også selv kan udnytte

3D-print står på tærsklen til et kæmpe-gennembrud i Danmark - den store barriere er medarbejdernes viden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere