Der er vendt op og ned på Atea-sagen: Forsvarerne ruster sig til kamp efter kæmpebommert fra anklageren

ComputerViews: En alvorlig fejl fra anklagemyndighedens side har rystet forsvarerne i Atea-sagen. Ordet grotesk går igen, når de skal beskrive udviklingen i sagen, hvor der pludseligt er dukket 85.000 emails op, de aldrig har set før. Men det kan forsvarerne i sidste ende vende til deres fordel.

ComputerViews: Anklagemyndighedens pludselige aflysning af flere retsmøder i sidste uge gav en dramatisk start på Atea-sagen efter nytår. 

Årsagen til aflysningerne var it-tekniske problemer, meddelte anklagemyndigheden, men det viste sig snart, at det hverken drejede sig om en defekt skærm i retslokalet eller en manglende oplader til anklagerens computer. 

Fejlen ligger derimod i, at der i det materiale, som forsvarerne har fået udleveret, mangler mere end 85.000 e-mails. Anklagemyndigheden havde ellers fået besked på at udlevere al materiale i sagen, men ved en "it-teknisk fejl" mangler der altså tusindvis af mails. 

Læs mere om det her: Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"

Gruppen af forsvarere virkede da også en kende rystede over udviklingen, da de mødte op i retten torsdag i sidste uge. 

Nu er der blevet berammet 10 ekstra retsdage til sagen, der efter nytår har taget en helt ny drejning.

Det kan du høre mere om i videoen herover hvor Computerworlds to faste journalister analyserer sagen.

Læs mere om sagen her: Mystik om tidligere Ateaboss' dyre luksusmiddage med offentlige kunder på Ateas regning: Fandt de overhovedet sted?

Læs mere her: Tidligere topchef i [b]Atea undrer sig: Besynderligt at den nuværende ledelse går fri i bestikkelsessagen

Læs mere her: Atea-boss Morten Felding skal vidne i Atea-sagen onsdag: "Jeg er helt rolig, for jeg ved, at jeg ikke har gjort noget"

Læs mere her: Nu ruller Atea-sagen igen: Her er tre ting, vi forventer i retslokalet onsdag[/b]