Artikel top billede

Intel: Vent med at sikkerhedsopdatere computere med Intel-processorer

De seneste sikkerhedsopdateringer til Intel-processorer kan få din computer til at genstarte, og nu advarer Intel selv mod opdateringerne

Intel har anbefalet en række kunder at vente med at opdatere computere med Intel-processorer med Intels seneste mikrokode- og firmwareopdateringer.

Det er ellers opdateringer, der skulle beskytte mod Meltdown- og Spectre-sårbarhederne, men opdateringerne indeholder fejl, som kan betyde, at computeren vil genstarte sig selv.

Det skriver i første omgang Wall Street Journal, men efter det amerikanske medie delte historien, har Intel selv meldt i en pressemeddelelse, at der er et problem.

Ifølge Intel er der i visse tilfælde omkring de ældre Broadwell- og Haswell-serier af processorer problemer, som kan føre til, at computeren genstarter sig selv. Dette gælder både almindelige klient-maskiner, men også datacentermaskiner.

Intel pointerer dog, at almindelige brugere bør opdatere deres computere i forhold til, hvad end ens system-leverandør anbefaler, hvad end opdateringeren kommer fra Windows Update i Windows 10 eller MacOS på Mac-computere.

Læs også: CEO for processor-gigant: Fejl som Spectre og Meltdown vil højst sandsynligt ske igen

Det efterlader Linux-brugere, og disse bør vente med at opdatere processorerne til et senere tidspunkt, når Intel har fået rettet fejlene. 

Rammer ydeevnen

Spectre og Meltdown-sårbarhederne har indtil videre skabt store problemer for Microsoft, Intel, AMD og mange andre.

Blandt andet har det vist sig, at en Windows-enhed kan blive op til 30 procent langsommere, hvilket særligt rammer datacenter-maskiner.

Private computere af nyere art bliver kun i mildt omfang ramt af nedsættelse af ydeevnen. Tilsvarende bliver ældre iPhones også markant langsommere af sikkerhedsopdateringerne mod Spectre, hvorimod de nyere telefoner slipper relativt uberørt.

Læs også: Microsofts Spectre-modtræk gør Windows 10 lidt langsommere - men Windows 7 og 8 bliver hårdt ramt

Apples sikkerhedsopdatering gør din iPhone langsommere: Mister op til 40 procent ydeevne i test

Sikkerhedsekspert maner til besindelse efter kæmpe-sikkerhedshul i computere, smartphones og tablets: “Ingen grund til panik”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere