Artikel top billede

Intel: Vent med at sikkerhedsopdatere computere med Intel-processorer

De seneste sikkerhedsopdateringer til Intel-processorer kan få din computer til at genstarte, og nu advarer Intel selv mod opdateringerne

Intel har anbefalet en række kunder at vente med at opdatere computere med Intel-processorer med Intels seneste mikrokode- og firmwareopdateringer.

Det er ellers opdateringer, der skulle beskytte mod Meltdown- og Spectre-sårbarhederne, men opdateringerne indeholder fejl, som kan betyde, at computeren vil genstarte sig selv.

Det skriver i første omgang Wall Street Journal, men efter det amerikanske medie delte historien, har Intel selv meldt i en pressemeddelelse, at der er et problem.

Ifølge Intel er der i visse tilfælde omkring de ældre Broadwell- og Haswell-serier af processorer problemer, som kan føre til, at computeren genstarter sig selv. Dette gælder både almindelige klient-maskiner, men også datacentermaskiner.

Intel pointerer dog, at almindelige brugere bør opdatere deres computere i forhold til, hvad end ens system-leverandør anbefaler, hvad end opdateringeren kommer fra Windows Update i Windows 10 eller MacOS på Mac-computere.

Læs også: CEO for processor-gigant: Fejl som Spectre og Meltdown vil højst sandsynligt ske igen

Det efterlader Linux-brugere, og disse bør vente med at opdatere processorerne til et senere tidspunkt, når Intel har fået rettet fejlene. 

Rammer ydeevnen

Spectre og Meltdown-sårbarhederne har indtil videre skabt store problemer for Microsoft, Intel, AMD og mange andre.

Blandt andet har det vist sig, at en Windows-enhed kan blive op til 30 procent langsommere, hvilket særligt rammer datacenter-maskiner.

Private computere af nyere art bliver kun i mildt omfang ramt af nedsættelse af ydeevnen. Tilsvarende bliver ældre iPhones også markant langsommere af sikkerhedsopdateringerne mod Spectre, hvorimod de nyere telefoner slipper relativt uberørt.

Læs også: Microsofts Spectre-modtræk gør Windows 10 lidt langsommere - men Windows 7 og 8 bliver hårdt ramt

Apples sikkerhedsopdatering gør din iPhone langsommere: Mister op til 40 procent ydeevne i test

Sikkerhedsekspert maner til besindelse efter kæmpe-sikkerhedshul i computere, smartphones og tablets: “Ingen grund til panik”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere