Artikel top billede

Foto: www.jesperkyd.com og Fatshark.

Danske Jesper Kyd får ny stor opgave: Skal komponere musik til nyt mørkt og blodigt Warhammer-spil

Den danske computerspil-musiker Jesper Kyd har fået opgaven med at komponere musikken til nyt spil i Warhammer-universet.

Danske Jesper Kyd skal komponere et nyt soundtrack til spillet Warhammer: Vermintide 2.

Det er efterfølgeren til first-person shooter-spillet Warhammer: The End Times - Vermintide - og en del af det kendte og efterhånden meget omfattende Warhammer-univers.

Det meddeler det svenske spilfirma Fatshark, der står bag spillet, der bygger på Games Workshops Warhammer-verden.

Ifølge en pressemeddelelse skal Jesper Kyd med udgangspunkt i sine skandinaviske 'viking-rødder’ skabe et soundtrack med med masser af atmosfære.

Spillet beskrives som 'mørkt og blodigt', og det udkommer til pc og konsoller i her i starten af 2018.

“Med inspiration fra nordisk mytologi udforsker Jesper Kyds originale bidrag til Vermintide 2 gammel stamme-musik og mørke, magiske fantasy-elementer, ligesom det bygger videre på det rå akustiske lydlandskab, han udviklede til det første spil,” forklares det i meddelelsen.

Kendt spil-musiker

Jesper Kyd blev født i København i 1972.

Han indledte sin musikkarriere ved klaveret, men siden blev det Commodore 64 og Amiga, der førte til en karriere som musiker og lydmager i spilindustrien.

Computerworld har tidligere interviewet Jesper Kyd, der er et kendt navn i spilkredse og har vundet flere BAFTA- og MTV/Billboard-priser.

Han har blandt andet komponeret musik til Hitman-serien, Assassin’s Creed og Freedom Fighters.

"Det handler om at komme ind under huden på spillet og forstå, hvad det er, som udviklerne gerne vil fortælle med det,” fortale Jesper Kyd i 2006 fra sit hjem i Los Angeles om det at udvikle spilmusik.

“Musikken betyder noget, fordi den kan få dig til at føle ting. Lydeffekterne skaber en realisme, men de får dig ikke til at føle ret meget – og det er her, at musikken kommer ind, for den giver spillet meget mere dybde," sagde Jesper Kyd.

Du kan læse interviewet her: Dansk musik-mager slår tonen an i spilindustrien

Herunder kan du høre et par eksempler på Jesper Kyds musik til det nye spil, Warhammer: Vermintide 2.

Hør musikken
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere