Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Foto: www.jesperkyd.com og Fatshark.

Danske Jesper Kyd får ny stor opgave: Skal komponere musik til nyt mørkt og blodigt Warhammer-spil

Den danske computerspil-musiker Jesper Kyd har fået opgaven med at komponere musikken til nyt spil i Warhammer-universet.

Danske Jesper Kyd skal komponere et nyt soundtrack til spillet Warhammer: Vermintide 2.

Det er efterfølgeren til first-person shooter-spillet Warhammer: The End Times - Vermintide - og en del af det kendte og efterhånden meget omfattende Warhammer-univers.

Det meddeler det svenske spilfirma Fatshark, der står bag spillet, der bygger på Games Workshops Warhammer-verden.

Ifølge en pressemeddelelse skal Jesper Kyd med udgangspunkt i sine skandinaviske 'viking-rødder’ skabe et soundtrack med med masser af atmosfære.

Spillet beskrives som 'mørkt og blodigt', og det udkommer til pc og konsoller i her i starten af 2018.

“Med inspiration fra nordisk mytologi udforsker Jesper Kyds originale bidrag til Vermintide 2 gammel stamme-musik og mørke, magiske fantasy-elementer, ligesom det bygger videre på det rå akustiske lydlandskab, han udviklede til det første spil,” forklares det i meddelelsen.

Kendt spil-musiker

Jesper Kyd blev født i København i 1972.

Han indledte sin musikkarriere ved klaveret, men siden blev det Commodore 64 og Amiga, der førte til en karriere som musiker og lydmager i spilindustrien.

Computerworld har tidligere interviewet Jesper Kyd, der er et kendt navn i spilkredse og har vundet flere BAFTA- og MTV/Billboard-priser.

Han har blandt andet komponeret musik til Hitman-serien, Assassin’s Creed og Freedom Fighters.

"Det handler om at komme ind under huden på spillet og forstå, hvad det er, som udviklerne gerne vil fortælle med det,” fortale Jesper Kyd i 2006 fra sit hjem i Los Angeles om det at udvikle spilmusik.

“Musikken betyder noget, fordi den kan få dig til at føle ting. Lydeffekterne skaber en realisme, men de får dig ikke til at føle ret meget – og det er her, at musikken kommer ind, for den giver spillet meget mere dybde," sagde Jesper Kyd.

Du kan læse interviewet her: Dansk musik-mager slår tonen an i spilindustrien

Herunder kan du høre et par eksempler på Jesper Kyds musik til det nye spil, Warhammer: Vermintide 2.

Hør musikken
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.