Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Microsoft introducerer ny OneDrive-funktion til malware-ramte pc’er

Microsoft introducerer Files Restore-funktionen i OneDrive for Business, der kan genoprette slettede filer eller redde dig fra et malware-angreb

I sidste uge skrev vi om en mulig Microsoft-funktion på vej, der kunne redde dig fra et ransomware-angreb, der havde krypteret hele din harddisk og OneDrive-mappe.

Det kan du læse mere om her: Microsoft på vej med smart OneDrive-funktion der kan redde dig fra et ransomware-angreb

Nu introducerer Microsoft selv funktionen, som selskabet kalder 'Files Restore' eller filgenoprettelse.

Funktionen vil foreløbig kun fungere for OneDrive for Business-brugere - virksomhedskunder - og funktionen gør, som navnet antyder, det muligt at genoprette filer, efter de er blevet slettet eller kompromitteret.

Microsoft selv kalder det en “komplet selvbetjenings-genoprettelsesservice,” hvor du fra en oversigt i OneDrive kan genoprette filer op til 30 dage gamle.

Du finder funktionen i OneDrives indstillinger, og du vil se oversigten som et histogram, hvor du vil se alle ændringer i dine filer.

For at genoprette filerne trækker du en knap langs tidslinjen og vælger den ønskede dato.

Funktionen kan være særlig brugbar, hvis en eller flere computere i virksomheden bliver ramt af et ransomware-angreb, hvor også OneDrive-mappens indhold bliver krypteret (hvilket kan ske hvis mappens indhold på computeren synkroniseres med skyen), hvorefter man kan genoprette indholdet ved at gå et par dage tilbage.

File Restore-funktionen udrulles fra i dag og over de næste par uger. Du kan læse mere om funktionen her.

Læs også: OneDrive bliver bedre til at synkronisere filer med længe savnet funktion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.