Artikel top billede

Microsoft introducerer ny OneDrive-funktion til malware-ramte pc’er

Microsoft introducerer Files Restore-funktionen i OneDrive for Business, der kan genoprette slettede filer eller redde dig fra et malware-angreb

I sidste uge skrev vi om en mulig Microsoft-funktion på vej, der kunne redde dig fra et ransomware-angreb, der havde krypteret hele din harddisk og OneDrive-mappe.

Det kan du læse mere om her: Microsoft på vej med smart OneDrive-funktion der kan redde dig fra et ransomware-angreb

Nu introducerer Microsoft selv funktionen, som selskabet kalder 'Files Restore' eller filgenoprettelse.

Funktionen vil foreløbig kun fungere for OneDrive for Business-brugere - virksomhedskunder - og funktionen gør, som navnet antyder, det muligt at genoprette filer, efter de er blevet slettet eller kompromitteret.

Microsoft selv kalder det en “komplet selvbetjenings-genoprettelsesservice,” hvor du fra en oversigt i OneDrive kan genoprette filer op til 30 dage gamle.

Du finder funktionen i OneDrives indstillinger, og du vil se oversigten som et histogram, hvor du vil se alle ændringer i dine filer.

For at genoprette filerne trækker du en knap langs tidslinjen og vælger den ønskede dato.

Funktionen kan være særlig brugbar, hvis en eller flere computere i virksomheden bliver ramt af et ransomware-angreb, hvor også OneDrive-mappens indhold bliver krypteret (hvilket kan ske hvis mappens indhold på computeren synkroniseres med skyen), hvorefter man kan genoprette indholdet ved at gå et par dage tilbage.

File Restore-funktionen udrulles fra i dag og over de næste par uger. Du kan læse mere om funktionen her.

Læs også: OneDrive bliver bedre til at synkronisere filer med længe savnet funktion
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere