Artikel top billede

Microsoft tilføjer nye privacy-indstillinger til Windows 10: Nu kan du se, hvad du sender tilbage til Microsoft

Microsoft er blevet kritiseret utallige gange for dataindsamlingen i Windows 10, men i en kommende opdatering vil det bliver tydeligere, hvad der sendes tilbage i Redmond

Siden lanceringen af Windows 10 har Microsoft kæmpet med kritik over mængden af data, der indsamles i styresystemet.

Det er brugsdata og ikke brugerdata, men både EU og franske datastyrelser har ytret sig kritik over mængden af data, der indsamles fra de knap 400 millioner Windows 10-computere verden over.

Det adresserer Microsoft nu med en ny funktion, der i øjeblikket testet i Microsofts beta-miljø, Windows Insider.

Blandt andet får brugere i fremtiden adgang til en ny Windows Diagnostik Data Viewer-app, der som navnet antyder viser dig alle de anonymiserede data, der bliver sendt fra din computer til Microsofts servere.

Det indebærer blandt andet installerede apps, sete film, opsætning af indstillinger og statusrapporteringer om computerens hardware.

At forstå det dekrypterede data kræver en vis forståelse for kodning, men det er positivt, at Microsoft nu spiller med helt åbne kort.

Microsoft webportal over privacy og dataindsamling, og her bliver det muligt at slette individuelle data-stykker.

Læs også: Ny smart funktion på vej til Windows 10: Saml alle dine programmer som faner i ét vindue

Microsoft lover, at funktionen vil nå ud til resten af os i forbindelse med lanceringen af Redstone 4-opdateringen, den næste store Windows 10-opdatering, der forventes at udkomme i foråret 2018.

Du kan dog stadig ikke stoppe din Windows 10-computer fra at sende data tilbage til Microsoft, men det er en langt bedre løsning end tidligere.

Læs også: Microsofts Spectre-modtræk gør Windows 10 lidt langsommere - men Windows 7 og 8 bliver hårdt ramt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere