Artikel top billede

Microsoft tilføjer nye privacy-indstillinger til Windows 10: Nu kan du se, hvad du sender tilbage til Microsoft

Microsoft er blevet kritiseret utallige gange for dataindsamlingen i Windows 10, men i en kommende opdatering vil det bliver tydeligere, hvad der sendes tilbage i Redmond

Siden lanceringen af Windows 10 har Microsoft kæmpet med kritik over mængden af data, der indsamles i styresystemet.

Det er brugsdata og ikke brugerdata, men både EU og franske datastyrelser har ytret sig kritik over mængden af data, der indsamles fra de knap 400 millioner Windows 10-computere verden over.

Det adresserer Microsoft nu med en ny funktion, der i øjeblikket testet i Microsofts beta-miljø, Windows Insider.

Blandt andet får brugere i fremtiden adgang til en ny Windows Diagnostik Data Viewer-app, der som navnet antyder viser dig alle de anonymiserede data, der bliver sendt fra din computer til Microsofts servere.

Det indebærer blandt andet installerede apps, sete film, opsætning af indstillinger og statusrapporteringer om computerens hardware.

At forstå det dekrypterede data kræver en vis forståelse for kodning, men det er positivt, at Microsoft nu spiller med helt åbne kort.

Microsoft webportal over privacy og dataindsamling, og her bliver det muligt at slette individuelle data-stykker.

Læs også: Ny smart funktion på vej til Windows 10: Saml alle dine programmer som faner i ét vindue

Microsoft lover, at funktionen vil nå ud til resten af os i forbindelse med lanceringen af Redstone 4-opdateringen, den næste store Windows 10-opdatering, der forventes at udkomme i foråret 2018.

Du kan dog stadig ikke stoppe din Windows 10-computer fra at sende data tilbage til Microsoft, men det er en langt bedre løsning end tidligere.

Læs også: Microsofts Spectre-modtræk gør Windows 10 lidt langsommere - men Windows 7 og 8 bliver hårdt ramt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere