Artikel top billede

Microsoft tilføjer nye privacy-indstillinger til Windows 10: Nu kan du se, hvad du sender tilbage til Microsoft

Microsoft er blevet kritiseret utallige gange for dataindsamlingen i Windows 10, men i en kommende opdatering vil det bliver tydeligere, hvad der sendes tilbage i Redmond

Siden lanceringen af Windows 10 har Microsoft kæmpet med kritik over mængden af data, der indsamles i styresystemet.

Det er brugsdata og ikke brugerdata, men både EU og franske datastyrelser har ytret sig kritik over mængden af data, der indsamles fra de knap 400 millioner Windows 10-computere verden over.

Det adresserer Microsoft nu med en ny funktion, der i øjeblikket testet i Microsofts beta-miljø, Windows Insider.

Blandt andet får brugere i fremtiden adgang til en ny Windows Diagnostik Data Viewer-app, der som navnet antyder viser dig alle de anonymiserede data, der bliver sendt fra din computer til Microsofts servere.

Det indebærer blandt andet installerede apps, sete film, opsætning af indstillinger og statusrapporteringer om computerens hardware.

At forstå det dekrypterede data kræver en vis forståelse for kodning, men det er positivt, at Microsoft nu spiller med helt åbne kort.

Microsoft webportal over privacy og dataindsamling, og her bliver det muligt at slette individuelle data-stykker.

Læs også: Ny smart funktion på vej til Windows 10: Saml alle dine programmer som faner i ét vindue

Microsoft lover, at funktionen vil nå ud til resten af os i forbindelse med lanceringen af Redstone 4-opdateringen, den næste store Windows 10-opdatering, der forventes at udkomme i foråret 2018.

Du kan dog stadig ikke stoppe din Windows 10-computer fra at sende data tilbage til Microsoft, men det er en langt bedre løsning end tidligere.

Læs også: Microsofts Spectre-modtræk gør Windows 10 lidt langsommere - men Windows 7 og 8 bliver hårdt ramt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere