Artikel top billede

Microsoft tilføjer nye privacy-indstillinger til Windows 10: Nu kan du se, hvad du sender tilbage til Microsoft

Microsoft er blevet kritiseret utallige gange for dataindsamlingen i Windows 10, men i en kommende opdatering vil det bliver tydeligere, hvad der sendes tilbage i Redmond

Siden lanceringen af Windows 10 har Microsoft kæmpet med kritik over mængden af data, der indsamles i styresystemet.

Det er brugsdata og ikke brugerdata, men både EU og franske datastyrelser har ytret sig kritik over mængden af data, der indsamles fra de knap 400 millioner Windows 10-computere verden over.

Det adresserer Microsoft nu med en ny funktion, der i øjeblikket testet i Microsofts beta-miljø, Windows Insider.

Blandt andet får brugere i fremtiden adgang til en ny Windows Diagnostik Data Viewer-app, der som navnet antyder viser dig alle de anonymiserede data, der bliver sendt fra din computer til Microsofts servere.

Det indebærer blandt andet installerede apps, sete film, opsætning af indstillinger og statusrapporteringer om computerens hardware.

At forstå det dekrypterede data kræver en vis forståelse for kodning, men det er positivt, at Microsoft nu spiller med helt åbne kort.

Microsoft webportal over privacy og dataindsamling, og her bliver det muligt at slette individuelle data-stykker.

Læs også: Ny smart funktion på vej til Windows 10: Saml alle dine programmer som faner i ét vindue

Microsoft lover, at funktionen vil nå ud til resten af os i forbindelse med lanceringen af Redstone 4-opdateringen, den næste store Windows 10-opdatering, der forventes at udkomme i foråret 2018.

Du kan dog stadig ikke stoppe din Windows 10-computer fra at sende data tilbage til Microsoft, men det er en langt bedre løsning end tidligere.

Læs også: Microsofts Spectre-modtræk gør Windows 10 lidt langsommere - men Windows 7 og 8 bliver hårdt ramt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere