Artikel top billede

Android-guide: Få din Android-telefon til at ligne Googles Pixel 2 med denne lille app

Med en app kan du få din telefon til at ligne og fungere ligesom Googles egen Pixel 2-telefoner, og det kan give nyt liv til ældre smartphones

Når producenter som Huawei, Samsung eller HTC sælger en Android-telefon, har de ændret på styresystemet.

Det er ikke det “ægte” Android, som Google havde forestillet sig, der er installeret på telefonen.

I stedet er de udstyret med en anden UI, brugerflade, som eksempelvis Samsungs TouchWiz UI, Huaweis EMUI eller HTC’s Sense UI.

Formålet er at differentiere sig fra konkurrenterne og forsøge at tilbyde unikke funkioner.

De ændrede brugerflader betyder ofte, at telefonerne føles langsommere og mere forældede end de telefoner, hvor producenten ikke har rørt ved Android-systemet

Det gælder eksempelvis Huaweis Mate 10 Pro. Det er en fabelagtig smartphone med noget af den bedste hardware på markedet, men softwaren ligner og føles som noget fra 2013. Det samme gælder for HTC’s U11.

Læs også: Oversigt: Her er årets bedste smartphones 2017

Pixel Launcher (no-root)

Du kan dog selv gøre noget, for at få din telefon til at se mere Android-moderne ud. Googles egen grænseoverflade, Pixel Launcher, kan få din Android-telefons startskærm til at ligne den, der sidder på Googles egne Pixel-telefoner.

Den findes i forskellige versioner, men en udvikler har udarbejdet en version, hvor også Googles Google Now-vindue kan aktiveres ved at trække skærmen til venstre side.

Det kræver ellers normalt, at du skal have root-adgang (særlige administrator-rettigheder), for at kunne tilgå.

Appen kaldet "Rootless Pixel Launcher v3," som 9to5Google har skrevet om. 

Appen skal installeres via Github, så du skal aktivere installation fra “ukendte kilder,” og husk at slå feltet fra igen i indstillinger / Sikkerhed, efter du har installeret appen.

Vi har testet appen på både en OnePlus 5T, Huawei Mate 10 Pro, HTC U11 og en Samsung Galaxy S8, og på de tre første modeller føltes telefonen markant hurtigere efterfølgende, ligesom det gav Mate 10 Pro og HTC U11 en mere moderne følelse.

På Samsungs S8 oplevede vi dog, at det hele hakkede efterfølgende, og slettede hurtigt appen igen.

Hvis du ikke ønsker at installere apps, som ikke kommer fra Google Play Store, så er der her en række gode "launchers," der gør lidt det samme. 

Læs: Android-Guide: Spark nyt liv i din Android-telefon med disse syv nye "startskærme"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.