Artikel top billede

Android-guide: Få din Android-telefon til at ligne Googles Pixel 2 med denne lille app

Med en app kan du få din telefon til at ligne og fungere ligesom Googles egen Pixel 2-telefoner, og det kan give nyt liv til ældre smartphones

Når producenter som Huawei, Samsung eller HTC sælger en Android-telefon, har de ændret på styresystemet.

Det er ikke det “ægte” Android, som Google havde forestillet sig, der er installeret på telefonen.

I stedet er de udstyret med en anden UI, brugerflade, som eksempelvis Samsungs TouchWiz UI, Huaweis EMUI eller HTC’s Sense UI.

Formålet er at differentiere sig fra konkurrenterne og forsøge at tilbyde unikke funkioner.

De ændrede brugerflader betyder ofte, at telefonerne føles langsommere og mere forældede end de telefoner, hvor producenten ikke har rørt ved Android-systemet

Det gælder eksempelvis Huaweis Mate 10 Pro. Det er en fabelagtig smartphone med noget af den bedste hardware på markedet, men softwaren ligner og føles som noget fra 2013. Det samme gælder for HTC’s U11.

Læs også: Oversigt: Her er årets bedste smartphones 2017

Pixel Launcher (no-root)

Du kan dog selv gøre noget, for at få din telefon til at se mere Android-moderne ud. Googles egen grænseoverflade, Pixel Launcher, kan få din Android-telefons startskærm til at ligne den, der sidder på Googles egne Pixel-telefoner.

Den findes i forskellige versioner, men en udvikler har udarbejdet en version, hvor også Googles Google Now-vindue kan aktiveres ved at trække skærmen til venstre side.

Det kræver ellers normalt, at du skal have root-adgang (særlige administrator-rettigheder), for at kunne tilgå.

Appen kaldet "Rootless Pixel Launcher v3," som 9to5Google har skrevet om. 

Appen skal installeres via Github, så du skal aktivere installation fra “ukendte kilder,” og husk at slå feltet fra igen i indstillinger / Sikkerhed, efter du har installeret appen.

Vi har testet appen på både en OnePlus 5T, Huawei Mate 10 Pro, HTC U11 og en Samsung Galaxy S8, og på de tre første modeller føltes telefonen markant hurtigere efterfølgende, ligesom det gav Mate 10 Pro og HTC U11 en mere moderne følelse.

På Samsungs S8 oplevede vi dog, at det hele hakkede efterfølgende, og slettede hurtigt appen igen.

Hvis du ikke ønsker at installere apps, som ikke kommer fra Google Play Store, så er der her en række gode "launchers," der gør lidt det samme. 

Læs: Android-Guide: Spark nyt liv i din Android-telefon med disse syv nye "startskærme"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere