Artikel top billede

Microsoft klar med nød-opdatering af Windows: Skal få computere til at stoppe med at genstarte konstant efter Intel-fejl

Microsoft har udsendt en ny patch til Windows-computere, der kan redde computere opdateret med Intels Spectre-patch fra at blive ved med at genstarte.

Hardware- og softwareproducenter verden over kæmper ihærdigt for at adressere de to alvorlige sårbarheder, Meltdown og Spectre.

To sårbarheder, der på hardware-niveau potentielt tillader kriminelle at kunne på adgang til personfølsomme data på din computer.

Intel var hurtig til at udsende en firmware-opdatering, der på microkode-niveau lukkede for sårbarheden.

Desværre skabte opdateringen også problemer i form af lavere ydeevne, men ikke mindst gentagne genstarter for ikke kun ældre processorer, men selv de nyere SkyLake og Kaby Lake-modeller.

Læs også: Spectre-opdatering får computere i hundredetusindevis til at genstarte konstant: Er du ramt?

Det adresserer Microsoft nu med nye opdateringer til Windows, der går ind og slår Intel opdatering fra på computere, som allerede har dem installeret.

Opdateringen burde ske automatisk via Windows Update, men du kan læse mere om opdateringen her (link til Microsoft)

Læs også: Nervøs for Meltdown og Spectre? Gratis værktøj fortæller, om du er ramt på to sekunder

Spectre og Meltdown

Microsoft-rettelsen af Intel-opdateringen er blot den seneste af flere problemer med de to sårbarheder.

I starten af januar kom det frem, at hundredmillioner af processorer fra Intel, AMD og på ARM-arkitekturen var designet på en måde, så hackere kunne få tilgang til kritisk information.

Du kan læse meget mere om, hvordan Spectre og Meltdown fungerer her: Alvorligt sikkerhedshul fundet i processorer fra Intel, ARM og AMD - milliarder af enheder kan være ramt

Opdateringer og patches har givet problemer efterfølgende. Ud over ovenstående Intel-problemer har også AMD-maskiner haft problemer med uventede genstartninger, og langt de fleste enheder har oplevet en eller anden form for fald i ydeevne.

Det gælder eksempelvis ældre iPhones, der bliver langsommere på helt ned til 40 procent.

Læs også: Apples sikkerhedsopdatering gør din iPhone langsommere: Mister op til 40 procent ydeevne i test
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere