Artikel top billede

Microsoft klar med nød-opdatering af Windows: Skal få computere til at stoppe med at genstarte konstant efter Intel-fejl

Microsoft har udsendt en ny patch til Windows-computere, der kan redde computere opdateret med Intels Spectre-patch fra at blive ved med at genstarte.

Hardware- og softwareproducenter verden over kæmper ihærdigt for at adressere de to alvorlige sårbarheder, Meltdown og Spectre.

To sårbarheder, der på hardware-niveau potentielt tillader kriminelle at kunne på adgang til personfølsomme data på din computer.

Intel var hurtig til at udsende en firmware-opdatering, der på microkode-niveau lukkede for sårbarheden.

Desværre skabte opdateringen også problemer i form af lavere ydeevne, men ikke mindst gentagne genstarter for ikke kun ældre processorer, men selv de nyere SkyLake og Kaby Lake-modeller.

Læs også: Spectre-opdatering får computere i hundredetusindevis til at genstarte konstant: Er du ramt?

Det adresserer Microsoft nu med nye opdateringer til Windows, der går ind og slår Intel opdatering fra på computere, som allerede har dem installeret.

Opdateringen burde ske automatisk via Windows Update, men du kan læse mere om opdateringen her (link til Microsoft)

Læs også: Nervøs for Meltdown og Spectre? Gratis værktøj fortæller, om du er ramt på to sekunder

Spectre og Meltdown

Microsoft-rettelsen af Intel-opdateringen er blot den seneste af flere problemer med de to sårbarheder.

I starten af januar kom det frem, at hundredmillioner af processorer fra Intel, AMD og på ARM-arkitekturen var designet på en måde, så hackere kunne få tilgang til kritisk information.

Du kan læse meget mere om, hvordan Spectre og Meltdown fungerer her: Alvorligt sikkerhedshul fundet i processorer fra Intel, ARM og AMD - milliarder af enheder kan være ramt

Opdateringer og patches har givet problemer efterfølgende. Ud over ovenstående Intel-problemer har også AMD-maskiner haft problemer med uventede genstartninger, og langt de fleste enheder har oplevet en eller anden form for fald i ydeevne.

Det gælder eksempelvis ældre iPhones, der bliver langsommere på helt ned til 40 procent.

Læs også: Apples sikkerhedsopdatering gør din iPhone langsommere: Mister op til 40 procent ydeevne i test
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere