Artikel top billede

Microsoft klar med nød-opdatering af Windows: Skal få computere til at stoppe med at genstarte konstant efter Intel-fejl

Microsoft har udsendt en ny patch til Windows-computere, der kan redde computere opdateret med Intels Spectre-patch fra at blive ved med at genstarte.

Hardware- og softwareproducenter verden over kæmper ihærdigt for at adressere de to alvorlige sårbarheder, Meltdown og Spectre.

To sårbarheder, der på hardware-niveau potentielt tillader kriminelle at kunne på adgang til personfølsomme data på din computer.

Intel var hurtig til at udsende en firmware-opdatering, der på microkode-niveau lukkede for sårbarheden.

Desværre skabte opdateringen også problemer i form af lavere ydeevne, men ikke mindst gentagne genstarter for ikke kun ældre processorer, men selv de nyere SkyLake og Kaby Lake-modeller.

Læs også: Spectre-opdatering får computere i hundredetusindevis til at genstarte konstant: Er du ramt?

Det adresserer Microsoft nu med nye opdateringer til Windows, der går ind og slår Intel opdatering fra på computere, som allerede har dem installeret.

Opdateringen burde ske automatisk via Windows Update, men du kan læse mere om opdateringen her (link til Microsoft)

Læs også: Nervøs for Meltdown og Spectre? Gratis værktøj fortæller, om du er ramt på to sekunder

Spectre og Meltdown

Microsoft-rettelsen af Intel-opdateringen er blot den seneste af flere problemer med de to sårbarheder.

I starten af januar kom det frem, at hundredmillioner af processorer fra Intel, AMD og på ARM-arkitekturen var designet på en måde, så hackere kunne få tilgang til kritisk information.

Du kan læse meget mere om, hvordan Spectre og Meltdown fungerer her: Alvorligt sikkerhedshul fundet i processorer fra Intel, ARM og AMD - milliarder af enheder kan være ramt

Opdateringer og patches har givet problemer efterfølgende. Ud over ovenstående Intel-problemer har også AMD-maskiner haft problemer med uventede genstartninger, og langt de fleste enheder har oplevet en eller anden form for fald i ydeevne.

Det gælder eksempelvis ældre iPhones, der bliver langsommere på helt ned til 40 procent.

Læs også: Apples sikkerhedsopdatering gør din iPhone langsommere: Mister op til 40 procent ydeevne i test
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere