Artikel top billede

Microsoft klar med nød-opdatering af Windows: Skal få computere til at stoppe med at genstarte konstant efter Intel-fejl

Microsoft har udsendt en ny patch til Windows-computere, der kan redde computere opdateret med Intels Spectre-patch fra at blive ved med at genstarte.

Hardware- og softwareproducenter verden over kæmper ihærdigt for at adressere de to alvorlige sårbarheder, Meltdown og Spectre.

To sårbarheder, der på hardware-niveau potentielt tillader kriminelle at kunne på adgang til personfølsomme data på din computer.

Intel var hurtig til at udsende en firmware-opdatering, der på microkode-niveau lukkede for sårbarheden.

Desværre skabte opdateringen også problemer i form af lavere ydeevne, men ikke mindst gentagne genstarter for ikke kun ældre processorer, men selv de nyere SkyLake og Kaby Lake-modeller.

Læs også: Spectre-opdatering får computere i hundredetusindevis til at genstarte konstant: Er du ramt?

Det adresserer Microsoft nu med nye opdateringer til Windows, der går ind og slår Intel opdatering fra på computere, som allerede har dem installeret.

Opdateringen burde ske automatisk via Windows Update, men du kan læse mere om opdateringen her (link til Microsoft)

Læs også: Nervøs for Meltdown og Spectre? Gratis værktøj fortæller, om du er ramt på to sekunder

Spectre og Meltdown

Microsoft-rettelsen af Intel-opdateringen er blot den seneste af flere problemer med de to sårbarheder.

I starten af januar kom det frem, at hundredmillioner af processorer fra Intel, AMD og på ARM-arkitekturen var designet på en måde, så hackere kunne få tilgang til kritisk information.

Du kan læse meget mere om, hvordan Spectre og Meltdown fungerer her: Alvorligt sikkerhedshul fundet i processorer fra Intel, ARM og AMD - milliarder af enheder kan være ramt

Opdateringer og patches har givet problemer efterfølgende. Ud over ovenstående Intel-problemer har også AMD-maskiner haft problemer med uventede genstartninger, og langt de fleste enheder har oplevet en eller anden form for fald i ydeevne.

Det gælder eksempelvis ældre iPhones, der bliver langsommere på helt ned til 40 procent.

Læs også: Apples sikkerhedsopdatering gør din iPhone langsommere: Mister op til 40 procent ydeevne i test
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere