Artikel top billede

Microsoft klar med nød-opdatering af Windows: Skal få computere til at stoppe med at genstarte konstant efter Intel-fejl

Microsoft har udsendt en ny patch til Windows-computere, der kan redde computere opdateret med Intels Spectre-patch fra at blive ved med at genstarte.

Hardware- og softwareproducenter verden over kæmper ihærdigt for at adressere de to alvorlige sårbarheder, Meltdown og Spectre.

To sårbarheder, der på hardware-niveau potentielt tillader kriminelle at kunne på adgang til personfølsomme data på din computer.

Intel var hurtig til at udsende en firmware-opdatering, der på microkode-niveau lukkede for sårbarheden.

Desværre skabte opdateringen også problemer i form af lavere ydeevne, men ikke mindst gentagne genstarter for ikke kun ældre processorer, men selv de nyere SkyLake og Kaby Lake-modeller.

Læs også: Spectre-opdatering får computere i hundredetusindevis til at genstarte konstant: Er du ramt?

Det adresserer Microsoft nu med nye opdateringer til Windows, der går ind og slår Intel opdatering fra på computere, som allerede har dem installeret.

Opdateringen burde ske automatisk via Windows Update, men du kan læse mere om opdateringen her (link til Microsoft)

Læs også: Nervøs for Meltdown og Spectre? Gratis værktøj fortæller, om du er ramt på to sekunder

Spectre og Meltdown

Microsoft-rettelsen af Intel-opdateringen er blot den seneste af flere problemer med de to sårbarheder.

I starten af januar kom det frem, at hundredmillioner af processorer fra Intel, AMD og på ARM-arkitekturen var designet på en måde, så hackere kunne få tilgang til kritisk information.

Du kan læse meget mere om, hvordan Spectre og Meltdown fungerer her: Alvorligt sikkerhedshul fundet i processorer fra Intel, ARM og AMD - milliarder af enheder kan være ramt

Opdateringer og patches har givet problemer efterfølgende. Ud over ovenstående Intel-problemer har også AMD-maskiner haft problemer med uventede genstartninger, og langt de fleste enheder har oplevet en eller anden form for fald i ydeevne.

Det gælder eksempelvis ældre iPhones, der bliver langsommere på helt ned til 40 procent.

Læs også: Apples sikkerhedsopdatering gør din iPhone langsommere: Mister op til 40 procent ydeevne i test




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere