Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Du skal snart tage stilling til, om din nye smartphone skal understøtte 5G

De første 5G-smartphones vil snart ramme markedet, og herefter begynder det at gå stærkt med antallet af smartphones, der understøtter den nye netværksteknologi.

Det kan godt være, at det fortsat er 3G og 4G, der er standarden på mobilnetværk verden over.

Både smartphoneproducenter og netværksoperatører er dog i fuld gang med 5G-udviklingen, og faktisk går der ikke ret længe, før du som forbruger vil skulle tage stilling til, om din næste smartphone skal understøtte 5G.

Chipgiganten Qualcomm har tidligere meldt ud, at de første 5G-smartphones, 5G NR, vil ramme markedet allerede i sommeren 2019.

Herefter kommer det til at gå stærkt, og nu meddeler verdens største it-analysefirma, Gartner, at antallet af 5G-smartphones på det globale marked vil være ganske højt allerede om få år. 

“I 2021 vil ni procent af alle solgte smartphones understøtte 5G,” lyder det fra Gartner.

Læs også: Det bliver ekstremt dyrt at etablere 5G: Usikkert om man kan drive en sund forretning med 5G-udgifternes himmelflugt

Analysefirmaet vurderer, at smartphoneleverandørerne her i 2018 mest vil satse på blandt andet kunstig intelligens, nye brugergrænseflader og personlige, virtuelle assistenter. Der går dog ikke længe, før 5G også vil begynde at komme i fokus, når der skal kapres nye kunder.

“5G-telefonerne vil nå markedet i 2019, når man begynder udrulningen af 5G-netværk i udvalgte lande som USA og Sydkorea.”

"Overordnet set vil 5G være en signifikant drivkraft for video og streaming services, da det vil betyde hurtigere uplinks og understøtte nye applikationer til kunstig intelligens,” skriver Gartner.

5G-auktion i Danmark i år

Center for Tele under Energistyrelsen har tidligere oplyst til Computerworld, at det forventes, at der her i Danmark inden udgangen af 2018 vil blive afholdt auktion over de frekvenser, der blandt andet kan anvendes til 5G.

Læs også: Kæmpe forventninger til 5G i Danmark: Her er planerne for auktionen over 5G-licenserne

Mens de forbrugere, der køber en ny smartphone her i 2018, ikke behøver at tage stilling til, om smartphonen skal understøtte 5G, så vil det allerede næste år være et relevant spørgsmål, hvis man forestiller sig, at det er en smartphone der skal anvendes i et par år.

Det er dog ikke sådan, at teleselskaberne med et trylleslag kommer til at kunne levere et landsdækkende 5G-netværk. Det vil derimod være 4G, der er standarden i en del år frem - og så vil man så kunne anvende 5G primært i de større byer.

Der bliver ifølge Gartner i 2018 solgt omkring 1,9 milliarder mobiltelefoner på verdensplan. Heraf vil 87 procent være smartphones.

Læs også:

Fuld fart på 5G-udviklingen: Telegigant melder om markante fremskridt med 5G-netværk

Kæmpe forventninger til 5G i Danmark: Her er planerne for auktionen over 5G-licenserne

Danske teleselskaber advarer: 5G kan blive rigtigt dyrt i Danmark - kan vi overhovedet tjene penge på det?
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere