Du skal snart tage stilling til, om din nye smartphone skal understøtte 5G

De første 5G-smartphones vil snart ramme markedet, og herefter begynder det at gå stærkt med antallet af smartphones, der understøtter den nye netværksteknologi.

Det kan godt være, at det fortsat er 3G og 4G, der er standarden på mobilnetværk verden over.

Både smartphoneproducenter og netværksoperatører er dog i fuld gang med 5G-udviklingen, og faktisk går der ikke ret længe, før du som forbruger vil skulle tage stilling til, om din næste smartphone skal understøtte 5G.

Chipgiganten Qualcomm har tidligere meldt ud, at de første 5G-smartphones, 5G NR, vil ramme markedet allerede i sommeren 2019.

Herefter kommer det til at gå stærkt, og nu meddeler verdens største it-analysefirma, Gartner, at antallet af 5G-smartphones på det globale marked vil være ganske højt allerede om få år. 

“I 2021 vil ni procent af alle solgte smartphones understøtte 5G,” lyder det fra Gartner.

Læs også: Det bliver ekstremt dyrt at etablere 5G: Usikkert om man kan drive en sund forretning med 5G-udgifternes himmelflugt

Analysefirmaet vurderer, at smartphoneleverandørerne her i 2018 mest vil satse på blandt andet kunstig intelligens, nye brugergrænseflader og personlige, virtuelle assistenter. Der går dog ikke længe, før 5G også vil begynde at komme i fokus, når der skal kapres nye kunder.

“5G-telefonerne vil nå markedet i 2019, når man begynder udrulningen af 5G-netværk i udvalgte lande som USA og Sydkorea.”

"Overordnet set vil 5G være en signifikant drivkraft for video og streaming services, da det vil betyde hurtigere uplinks og understøtte nye applikationer til kunstig intelligens,” skriver Gartner.

5G-auktion i Danmark i år
Center for Tele under Energistyrelsen har tidligere oplyst til Computerworld, at det forventes, at der her i Danmark inden udgangen af 2018 vil blive afholdt auktion over de frekvenser, der blandt andet kan anvendes til 5G.

Læs også: Kæmpe forventninger til 5G i Danmark: Her er planerne for auktionen over 5G-licenserne

Mens de forbrugere, der køber en ny smartphone her i 2018, ikke behøver at tage stilling til, om smartphonen skal understøtte 5G, så vil det allerede næste år være et relevant spørgsmål, hvis man forestiller sig, at det er en smartphone der skal anvendes i et par år.

Det er dog ikke sådan, at teleselskaberne med et trylleslag kommer til at kunne levere et landsdækkende 5G-netværk. Det vil derimod være 4G, der er standarden i en del år frem - og så vil man så kunne anvende 5G primært i de større byer.

Der bliver ifølge Gartner i 2018 solgt omkring 1,9 milliarder mobiltelefoner på verdensplan. Heraf vil 87 procent være smartphones.

Læs også:

Fuld fart på 5G-udviklingen: Telegigant melder om markante fremskridt med 5G-netværk

Kæmpe forventninger til 5G i Danmark: Her er planerne for auktionen over 5G-licenserne

Danske teleselskaber advarer: 5G kan blive rigtigt dyrt i Danmark - kan vi overhovedet tjene penge på det?

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.