Artikel top billede

Fusion af Nianet og GlobalConnect trækker ud på nu ottende måned: “Jeg har det forfærdeligt,” siger direktør

Gennemførelsen af fusionen af GlobalConnect og Nianet er fortsat uafklaret, selv om det otte måneder siden, at selskaberne indgik aftalen.

Fusionen af fiberselskaberne GlobalConnect og Nianet trækker ud på nu ottende måned, skriver Børsen, og det frustrerer Nianets administrerende direktør, Rasmus Helmich.

Han siger til avisen, at han har ‘det forfærdeligt som topchef i denne tid.’

"Som ledelse kan du godt holde organisationen hen i to til tre måneder. Man kan forklare, at vi er i en mellemperiode, men at der kommer en afklaring lige om lidt. Men da vi i efteråret er ude i femte og sjette måned, begynder det at blive alvor: Hvad med budgettet for næste år, strategien, skal vi satse på nye produkter, investere?" siger han til Børsen.

Hertil kommer, at de gode folk er begyndt at sive, mens Nianet har meget svært ved at tiltrække dygtige folk, da selskabets fremtid er uafklaret.

De to selskaber gav helt tilbage i juni hinanden håndslag på handelen.

Her blev det aftalt, at kapitalfonden EQT skulle købe Nianet af de 14 energiselskaber, som dengang ejede selskabet, og fusionere selskabet med GlobalConnect, som EQT også ejer.

Siden har processen ligget stille.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er nemlig på ottende måned ved at undersøge de konkurrencemæssige konsekvenser af fusionen, som vil skabe en regulær storspiller på det danske fibermarked.

Og i denne periode må køber og sælger ikke tale sammen, lægge planer og strategier eller lignende, men skal fortsat agere som to selvstændige selskaber.

Ifølge Børsen kan der gå flere måneder, inden der foreligger en afgørelse.

Læs også:

Derfor køber GlobalConnect konkurrenten Nianet: Går benhårdt efter at ramme TDC

Efter forrygende årsregnskab: Ejere sætter fiberselskabet Nianet til salg

GlobalConnects kæmpe-opkøb af Nianet skal nu granskes af konkurrencemyndighederne

Med GlobalConnects gigant-opkøb af Nianet går den vilde jagt på de danske erhvervskunder - kan TDC modstå presset?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere