Artikel top billede

Fusion af Nianet og GlobalConnect trækker ud på nu ottende måned: “Jeg har det forfærdeligt,” siger direktør

Gennemførelsen af fusionen af GlobalConnect og Nianet er fortsat uafklaret, selv om det otte måneder siden, at selskaberne indgik aftalen.

Fusionen af fiberselskaberne GlobalConnect og Nianet trækker ud på nu ottende måned, skriver Børsen, og det frustrerer Nianets administrerende direktør, Rasmus Helmich.

Han siger til avisen, at han har ‘det forfærdeligt som topchef i denne tid.’

"Som ledelse kan du godt holde organisationen hen i to til tre måneder. Man kan forklare, at vi er i en mellemperiode, men at der kommer en afklaring lige om lidt. Men da vi i efteråret er ude i femte og sjette måned, begynder det at blive alvor: Hvad med budgettet for næste år, strategien, skal vi satse på nye produkter, investere?" siger han til Børsen.

Hertil kommer, at de gode folk er begyndt at sive, mens Nianet har meget svært ved at tiltrække dygtige folk, da selskabets fremtid er uafklaret.

De to selskaber gav helt tilbage i juni hinanden håndslag på handelen.

Her blev det aftalt, at kapitalfonden EQT skulle købe Nianet af de 14 energiselskaber, som dengang ejede selskabet, og fusionere selskabet med GlobalConnect, som EQT også ejer.

Siden har processen ligget stille.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er nemlig på ottende måned ved at undersøge de konkurrencemæssige konsekvenser af fusionen, som vil skabe en regulær storspiller på det danske fibermarked.

Og i denne periode må køber og sælger ikke tale sammen, lægge planer og strategier eller lignende, men skal fortsat agere som to selvstændige selskaber.

Ifølge Børsen kan der gå flere måneder, inden der foreligger en afgørelse.

Læs også:

Derfor køber GlobalConnect konkurrenten Nianet: Går benhårdt efter at ramme TDC

Efter forrygende årsregnskab: Ejere sætter fiberselskabet Nianet til salg

GlobalConnects kæmpe-opkøb af Nianet skal nu granskes af konkurrencemyndighederne

Med GlobalConnects gigant-opkøb af Nianet går den vilde jagt på de danske erhvervskunder - kan TDC modstå presset?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere