Artikel top billede

Fusion af Nianet og GlobalConnect trækker ud på nu ottende måned: “Jeg har det forfærdeligt,” siger direktør

Gennemførelsen af fusionen af GlobalConnect og Nianet er fortsat uafklaret, selv om det otte måneder siden, at selskaberne indgik aftalen.

Fusionen af fiberselskaberne GlobalConnect og Nianet trækker ud på nu ottende måned, skriver Børsen, og det frustrerer Nianets administrerende direktør, Rasmus Helmich.

Han siger til avisen, at han har ‘det forfærdeligt som topchef i denne tid.’

"Som ledelse kan du godt holde organisationen hen i to til tre måneder. Man kan forklare, at vi er i en mellemperiode, men at der kommer en afklaring lige om lidt. Men da vi i efteråret er ude i femte og sjette måned, begynder det at blive alvor: Hvad med budgettet for næste år, strategien, skal vi satse på nye produkter, investere?" siger han til Børsen.

Hertil kommer, at de gode folk er begyndt at sive, mens Nianet har meget svært ved at tiltrække dygtige folk, da selskabets fremtid er uafklaret.

De to selskaber gav helt tilbage i juni hinanden håndslag på handelen.

Her blev det aftalt, at kapitalfonden EQT skulle købe Nianet af de 14 energiselskaber, som dengang ejede selskabet, og fusionere selskabet med GlobalConnect, som EQT også ejer.

Siden har processen ligget stille.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er nemlig på ottende måned ved at undersøge de konkurrencemæssige konsekvenser af fusionen, som vil skabe en regulær storspiller på det danske fibermarked.

Og i denne periode må køber og sælger ikke tale sammen, lægge planer og strategier eller lignende, men skal fortsat agere som to selvstændige selskaber.

Ifølge Børsen kan der gå flere måneder, inden der foreligger en afgørelse.

Læs også:

Derfor køber GlobalConnect konkurrenten Nianet: Går benhårdt efter at ramme TDC

Efter forrygende årsregnskab: Ejere sætter fiberselskabet Nianet til salg

GlobalConnects kæmpe-opkøb af Nianet skal nu granskes af konkurrencemyndighederne

Med GlobalConnects gigant-opkøb af Nianet går den vilde jagt på de danske erhvervskunder - kan TDC modstå presset?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere