Artikel top billede

Apple vil dræne sin gigantiske pengetank: Mega-opkøb eller guldregn over aktionærerne kan være på vej

Apple vil begynde at tømme sin legendarisk store pengetank. Det kan føre til en guldregn over aktionærerne.

Apple planlægger at bruge intet mindre end 163 milliarder dollar i løbet af de kommende måneder.

Dermed vil Apple dræne sin gigantiske pengetank på mere end 284 milliarder dollar, som virksomheden har opbygget gennem de sidste mange succesfulde år. 

Det meddelte Apples finansdirektør Luca Maestri, ifølge det amerikanske medie MarketWatch, i det såkaldte earningscall efter virksomheden torsdag aflagde sit kvartalsregnskab.

Ifølge Luca Maestri er det Apples målsætning af opnå en såkaldt neutral kapitalstruktur, hvilket vil sige, at virksomheden vil undgå at øge sin pengekasse, men i stedet fastholde en mere stabil kapitalbeholdning.

Læs også: Apples pengetank er federe end nogensinde før - men hvad vil virksomheden bruge pengene på?

Større udbytte og måske nye opkøb

Apple planlægger at fortælle mere om sine planer i forbindelse med det næste kvartalsregnskab, men det ventes at størstedelen af pengene bliver returneret til virksomhedens aktionærer i form af større udbytte og tilbagekøbsprogrammer.

Derudover kan Apple også investere penge i opkøb af andre virksomheder eller investere endnu flere penge i virksomhedens drift.

Eksempelvis offentliggjorde Apple i januar, at virksomheden vil investere mere end 10 milliarder dollar i nye datacentre.

Læs også: Apple skovler flere penge ind end nogensinde før, men sælger færre iPhones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere