Artikel top billede

Apple vil dræne sin gigantiske pengetank: Mega-opkøb eller guldregn over aktionærerne kan være på vej

Apple vil begynde at tømme sin legendarisk store pengetank. Det kan føre til en guldregn over aktionærerne.

Apple planlægger at bruge intet mindre end 163 milliarder dollar i løbet af de kommende måneder.

Dermed vil Apple dræne sin gigantiske pengetank på mere end 284 milliarder dollar, som virksomheden har opbygget gennem de sidste mange succesfulde år. 

Det meddelte Apples finansdirektør Luca Maestri, ifølge det amerikanske medie MarketWatch, i det såkaldte earningscall efter virksomheden torsdag aflagde sit kvartalsregnskab.

Ifølge Luca Maestri er det Apples målsætning af opnå en såkaldt neutral kapitalstruktur, hvilket vil sige, at virksomheden vil undgå at øge sin pengekasse, men i stedet fastholde en mere stabil kapitalbeholdning.

Læs også: Apples pengetank er federe end nogensinde før - men hvad vil virksomheden bruge pengene på?

Større udbytte og måske nye opkøb

Apple planlægger at fortælle mere om sine planer i forbindelse med det næste kvartalsregnskab, men det ventes at størstedelen af pengene bliver returneret til virksomhedens aktionærer i form af større udbytte og tilbagekøbsprogrammer.

Derudover kan Apple også investere penge i opkøb af andre virksomheder eller investere endnu flere penge i virksomhedens drift.

Eksempelvis offentliggjorde Apple i januar, at virksomheden vil investere mere end 10 milliarder dollar i nye datacentre.

Læs også: Apple skovler flere penge ind end nogensinde før, men sælger færre iPhones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere