Artikel top billede

Sonys internationale topdirektør træder tilbage - afløseren allerede udnævnt

Teknologigiganten Sony må sige farvel til sin administrerende direktør. Afløseren er allerede udnævnt.

Sony, der står bag smartphones, spilkonsoller, fladskærme og et hav af andre produkter - og er et af verdens største teknologiselskaber - meddeler, at administrerende direktør Kazuo Hirai træder tilbage.

Sony har knap 130.000 ansatte på globalt plan. Virksomheden, der har hovedkontor i Tokyo, blev stiftet efter 2. verdenskrig og har i årtier været en magtfaktor i den globale tech-industri.

Sony har dog været under hårdt pres i de senere år i blandt andet mobilforretningen:

Sony overvejer drastiske skridt hvis ikke 2016 bliver et succesår for mobilsalget

Nu meddeler Sony, at selskabets globale administrerende direktør, Kazuo Hirai, forlader posten og i stedet skal være bestyrelsesformand i Sony. Det sker fra den 1. april.

Samtidig oplyser Sony, at afløseren i direktørstolen bliver Kenichiro Yoshida, der hidtil har været CFO i Sony.

Kazuo Hirai, der blev CEO i 2012, udtaler om sin exit, at Sony nu er tilbage på rette spor - også med de økonomiske resultater - og at det derfor er tid til at tage hul på nye planer.

“Jeg mener, at det er det idéelle tidspunkt at give stafetten videre til en ny ledelse af hensyn til Sonys fremtid, og også så jeg selv kan tage hul på et nyt kapitel i mit liv.”

Den nye Sony-topchef, Kenichiro Yoshida, lægger vægt på, at Sony skal være endnu mere konkurrencedygtig i det globale kapløb:

“Det er en enormt spændende tid for Sony, når vi ser på vores fremtid, og sammen med mit ledelsesteam har jeg til hensigt at finde bedste vej for os fremadrettet, og jeg vil gøre alt for at skabe et bedre Sony, der tager udgangspunkt i tankerne og idéerne hos vores mange aktionærer over hele verden.”

Læs også:

Sony på slagtebænken: Her er læren af det katastrofale hackerangreb

Sony overvejer drastiske skridt hvis ikke 2016 bliver et succesår for mobilsalget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere