Artikel top billede

Sonys internationale topdirektør træder tilbage - afløseren allerede udnævnt

Teknologigiganten Sony må sige farvel til sin administrerende direktør. Afløseren er allerede udnævnt.

Sony, der står bag smartphones, spilkonsoller, fladskærme og et hav af andre produkter - og er et af verdens største teknologiselskaber - meddeler, at administrerende direktør Kazuo Hirai træder tilbage.

Sony har knap 130.000 ansatte på globalt plan. Virksomheden, der har hovedkontor i Tokyo, blev stiftet efter 2. verdenskrig og har i årtier været en magtfaktor i den globale tech-industri.

Sony har dog været under hårdt pres i de senere år i blandt andet mobilforretningen:

Sony overvejer drastiske skridt hvis ikke 2016 bliver et succesår for mobilsalget

Nu meddeler Sony, at selskabets globale administrerende direktør, Kazuo Hirai, forlader posten og i stedet skal være bestyrelsesformand i Sony. Det sker fra den 1. april.

Samtidig oplyser Sony, at afløseren i direktørstolen bliver Kenichiro Yoshida, der hidtil har været CFO i Sony.

Kazuo Hirai, der blev CEO i 2012, udtaler om sin exit, at Sony nu er tilbage på rette spor - også med de økonomiske resultater - og at det derfor er tid til at tage hul på nye planer.

“Jeg mener, at det er det idéelle tidspunkt at give stafetten videre til en ny ledelse af hensyn til Sonys fremtid, og også så jeg selv kan tage hul på et nyt kapitel i mit liv.”

Den nye Sony-topchef, Kenichiro Yoshida, lægger vægt på, at Sony skal være endnu mere konkurrencedygtig i det globale kapløb:

“Det er en enormt spændende tid for Sony, når vi ser på vores fremtid, og sammen med mit ledelsesteam har jeg til hensigt at finde bedste vej for os fremadrettet, og jeg vil gøre alt for at skabe et bedre Sony, der tager udgangspunkt i tankerne og idéerne hos vores mange aktionærer over hele verden.”

Læs også:

Sony på slagtebænken: Her er læren af det katastrofale hackerangreb

Sony overvejer drastiske skridt hvis ikke 2016 bliver et succesår for mobilsalget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere