Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: GlobalConnect køber tysk datacenter / 3 fjerner ekstrapris på udenlandsopkald / Amazon snart mere værd end Microsoft / Unity-stifter: Næsten umuligt at tage kampen op mod giganterne

GlobalConnect køber tysk datacenter. 3 fjerner ekstrapris på udenlandsopkald. Amazon snart mere værd end Microsoft. Unity-stifter: Næsten umuligt at tage kampen op mod giganterne. Efterretningstjeneste ryddede op på computere inden tilsyn. Airbnb dropper børsnotering. Amazon slår sin egen indtjeningsrekord.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

GlobalConnect køber tysk datacenter

Danske GlobalConnect køber endnu et datacenter i Tyskland, skriver Børsen.

Det nye center, der ligger i Hamborg, er højt certificeret og skal bruges til at jage ‘særligt kritiske kunder fra eksempelvis medikobranchen og den finansielle sektor,’ hedder det.

“Vi overtager centret, som lige nu har en stor, TDC-lignende kunde. Den [prisen, red] er væsentligt over 20 millioner kroner – men også væsentligt under 100 millioner kroner,” siger direktør Christian Holm Christensen til avisen.

3 fjerner ekstrapris på udenlandsopkald

Mobilselskabet 3 fjerner den forhøjedes takst for opkald til udlandet for selskabets erhvervsabonnenter. Det betyder, at det kommer til at koste det samme at ringe til de 53 lande, som det i dag koster at ringe herhjemme.

Ifølge selskabet ringer 60 procent af danskere med en erhvervsmobil til udlandet hver måned, og disse opkald koster ekstra, oplyser 3.

”Vi ved, hvor stort behovet for udlandstelefoni er blandt erhvervsfolk, fordi flere og flere samarbejder med andre lande. Derfor har vi lavet et nyt produkt til virksomhederne, hvor man uden ekstraberegning kan ringe ud over Danmarks grænser og mellem 53 lande,” lyder det fra erhvervskundedirektør Sigurd Leth.

De 53 lande dækker alle lande i EU samt lande som Kina, Thailand og USA. Ordningen gælder også brug af data.

Amazon snart mere værd end Microsoft

Amazons aktiekurs drøner i vejret i stor fart, og selskabets markedspris nærmer sig nu mægtige Microsofts.

Fredag aften var Amazons kurs steget 3,7 procent. Det betød, at Amazon ved børsens lukning var 701 milliarder dollar værd, mens Microsofts markedspris efter et kursfald på 2,2 procent landede på 711 milliarder dollar.

Også Microsofts aktiekurs er steget voldsomt i de senere år. Siden selskabets CEO, Satya Nadella, overtog roret i selskabet i 2014 er aktiekursen steget med omkring 150 procent.

I det seneste år har Amazon imidlertid halet gevaldigt ind på Microsoft. Amazons aktiekurs er steget med 73 procent i de seneste 12 måneder.

Apple er verdens mest værdifulde, børsnoterede selskab. Ved børsens lukketid fredag var Apple 827 milliarder dollar værd efter et kursfald på 3,7 procent.

Unity-stifter: Næsten umuligt at tage kampen op mod giganterne

Den danske it-rigmand David Helgason mener, at it-iværksætterne er så godt som chanceløse mod de store it-giganter, skriver Business.

De store it-selskaber har nemlig adgang til så store mængder data og så gode databehandlings-værktøjer, at de små iværksættere ingen mulighed har for at tage kampen på.

“Hvordan skal du lave en konkurrent til Siri, hvis du ikke har nogen informationer og data at bygge det på? Man har i forvejen en ulempe, fordi iværksætteren har mindre kapital end den store, veletablerede virksomhed, men til gengæld er det en fordel i sig selv at have et lille hold, der kan arbejde fokuseret med et nyt produkt,” siger han til avisen.

Han opfordrer i avisen politikerne til at tage ‘stilling til tech-verdenens magt og forstå, hvad disruption i virkeligheden betyder.’

Efterretningstjeneste ryddede op på computere inden tilsyn

Mange medarbejdere i Forsvarets Efterretningstjeneste ryddede i 2016 op på deres computere, inden det såkaldte Tilsyn med Efterretningstjenesterne kom på besøg for at kontrollere, om efterretningstjenesten levede op til reglerne om persondata, skriver Information.

Da besøget blev varslet, gav efterretningstjenestens juridiske afdeling medarbejderne besked om det kommende besøg og ‘erindrede dem om reglerne for sletning,” skriver avisen.

Ifølge avisen har tilsynet ikke noget problem med, at der bliver ryddet op, inden det kommer på besøg.

Airbnb dropper børsnotering

Havde du gået og drømt om at købe nogle Airbnb-aktier i 2018, kan du godt begynde at drømme om igen. 

Airbnb meddeler nemlig, at selskabet dropper alle planer om en børsnotering i 2018.

Samtidig flytter selskabet rundt i topledelsen, hvor forskellige chefer nu får nyt ansvar.

Topchef Brian Chesky meddeler, at selskabet fortsat sigter mod en børsnotering.

“Vi arbejder på at blive klar til en børsnotering, og vi vil træffe en afgørelse om, hvornår det skal ske, når vi er klar,” siger han.

Amazon slår sin egen indtjeningsrekord

Amazon har i det sidste kvartal i 2017 tjent to milliarder dollar - 12 milliarder kroner - på bundlinien. Det er mere end dobbelt så meget end i det tilsvarende kvartal i fjor.

Så mange penge har Amazon aldrig tjent før på et kvartal. 

Årsagen er ikke mindst meget kraftig vækst i selskabets Prime-klub, hvis medlemmer kan få leveret deres varer meget hurtigt.

Også omsætningen slog alle tidligere rekorder hos Amazon. Den steg med 38 procent til 60,5 milliarder dollar

Ifølge analytikere sad Amazon på næsten halvdelen af den amerikanske julehandel på internettet. 

Julekvartalet - for amerikanerne går det fra ‘thanksgiving til new years eve’ - er traditionelt årets bedste.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere