Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: GlobalConnect køber tysk datacenter / 3 fjerner ekstrapris på udenlandsopkald / Amazon snart mere værd end Microsoft / Unity-stifter: Næsten umuligt at tage kampen op mod giganterne

GlobalConnect køber tysk datacenter. 3 fjerner ekstrapris på udenlandsopkald. Amazon snart mere værd end Microsoft. Unity-stifter: Næsten umuligt at tage kampen op mod giganterne. Efterretningstjeneste ryddede op på computere inden tilsyn. Airbnb dropper børsnotering. Amazon slår sin egen indtjeningsrekord.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

GlobalConnect køber tysk datacenter

Danske GlobalConnect køber endnu et datacenter i Tyskland, skriver Børsen.

Det nye center, der ligger i Hamborg, er højt certificeret og skal bruges til at jage ‘særligt kritiske kunder fra eksempelvis medikobranchen og den finansielle sektor,’ hedder det.

“Vi overtager centret, som lige nu har en stor, TDC-lignende kunde. Den [prisen, red] er væsentligt over 20 millioner kroner – men også væsentligt under 100 millioner kroner,” siger direktør Christian Holm Christensen til avisen.

3 fjerner ekstrapris på udenlandsopkald

Mobilselskabet 3 fjerner den forhøjedes takst for opkald til udlandet for selskabets erhvervsabonnenter. Det betyder, at det kommer til at koste det samme at ringe til de 53 lande, som det i dag koster at ringe herhjemme.

Ifølge selskabet ringer 60 procent af danskere med en erhvervsmobil til udlandet hver måned, og disse opkald koster ekstra, oplyser 3.

”Vi ved, hvor stort behovet for udlandstelefoni er blandt erhvervsfolk, fordi flere og flere samarbejder med andre lande. Derfor har vi lavet et nyt produkt til virksomhederne, hvor man uden ekstraberegning kan ringe ud over Danmarks grænser og mellem 53 lande,” lyder det fra erhvervskundedirektør Sigurd Leth.

De 53 lande dækker alle lande i EU samt lande som Kina, Thailand og USA. Ordningen gælder også brug af data.

Amazon snart mere værd end Microsoft

Amazons aktiekurs drøner i vejret i stor fart, og selskabets markedspris nærmer sig nu mægtige Microsofts.

Fredag aften var Amazons kurs steget 3,7 procent. Det betød, at Amazon ved børsens lukning var 701 milliarder dollar værd, mens Microsofts markedspris efter et kursfald på 2,2 procent landede på 711 milliarder dollar.

Også Microsofts aktiekurs er steget voldsomt i de senere år. Siden selskabets CEO, Satya Nadella, overtog roret i selskabet i 2014 er aktiekursen steget med omkring 150 procent.

I det seneste år har Amazon imidlertid halet gevaldigt ind på Microsoft. Amazons aktiekurs er steget med 73 procent i de seneste 12 måneder.

Apple er verdens mest værdifulde, børsnoterede selskab. Ved børsens lukketid fredag var Apple 827 milliarder dollar værd efter et kursfald på 3,7 procent.

Unity-stifter: Næsten umuligt at tage kampen op mod giganterne

Den danske it-rigmand David Helgason mener, at it-iværksætterne er så godt som chanceløse mod de store it-giganter, skriver Business.

De store it-selskaber har nemlig adgang til så store mængder data og så gode databehandlings-værktøjer, at de små iværksættere ingen mulighed har for at tage kampen på.

“Hvordan skal du lave en konkurrent til Siri, hvis du ikke har nogen informationer og data at bygge det på? Man har i forvejen en ulempe, fordi iværksætteren har mindre kapital end den store, veletablerede virksomhed, men til gengæld er det en fordel i sig selv at have et lille hold, der kan arbejde fokuseret med et nyt produkt,” siger han til avisen.

Han opfordrer i avisen politikerne til at tage ‘stilling til tech-verdenens magt og forstå, hvad disruption i virkeligheden betyder.’

Efterretningstjeneste ryddede op på computere inden tilsyn

Mange medarbejdere i Forsvarets Efterretningstjeneste ryddede i 2016 op på deres computere, inden det såkaldte Tilsyn med Efterretningstjenesterne kom på besøg for at kontrollere, om efterretningstjenesten levede op til reglerne om persondata, skriver Information.

Da besøget blev varslet, gav efterretningstjenestens juridiske afdeling medarbejderne besked om det kommende besøg og ‘erindrede dem om reglerne for sletning,” skriver avisen.

Ifølge avisen har tilsynet ikke noget problem med, at der bliver ryddet op, inden det kommer på besøg.

Airbnb dropper børsnotering

Havde du gået og drømt om at købe nogle Airbnb-aktier i 2018, kan du godt begynde at drømme om igen. 

Airbnb meddeler nemlig, at selskabet dropper alle planer om en børsnotering i 2018.

Samtidig flytter selskabet rundt i topledelsen, hvor forskellige chefer nu får nyt ansvar.

Topchef Brian Chesky meddeler, at selskabet fortsat sigter mod en børsnotering.

“Vi arbejder på at blive klar til en børsnotering, og vi vil træffe en afgørelse om, hvornår det skal ske, når vi er klar,” siger han.

Amazon slår sin egen indtjeningsrekord

Amazon har i det sidste kvartal i 2017 tjent to milliarder dollar - 12 milliarder kroner - på bundlinien. Det er mere end dobbelt så meget end i det tilsvarende kvartal i fjor.

Så mange penge har Amazon aldrig tjent før på et kvartal. 

Årsagen er ikke mindst meget kraftig vækst i selskabets Prime-klub, hvis medlemmer kan få leveret deres varer meget hurtigt.

Også omsætningen slog alle tidligere rekorder hos Amazon. Den steg med 38 procent til 60,5 milliarder dollar

Ifølge analytikere sad Amazon på næsten halvdelen af den amerikanske julehandel på internettet. 

Julekvartalet - for amerikanerne går det fra ‘thanksgiving til new years eve’ - er traditionelt årets bedste.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere